06 / 05 / 2024

İnşaat betonu denetim

İnşaat betonu denetim

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yeni yapılacak inşaatlardaki beton kalitesinin daha aktif kontrolünün yapılması için yeni bir uygulama hayata geçiriyor. Beton numuneleri artık şantiye sahasında özel oluşturulacak saklama alanındaki muhafaza kutularında tutulacak.

İnşaat betonları elektronik sistemle denetlenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, depreme karşı dayanıklı binaların inşa edilmesi ve yapı denetimlerindeki usulsüzlüklerin engellenmesi için inşaatlarda kullanılan betonları "elektronik sistem" ile denetleyecek.

İnşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası kurulmalı: Önüne gelen müteahhit olmasın!

İMKON (Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Osman Avcıl, önüne gelenin müteahhit olduğunu belirterek, inşaatlarda denetim için Müteahhitler Odası'nın kurulması gerektiğini söyledi. 

Yapı denetim firmaları inşaat için ekstra elden para alabilir mi?

19,6 bin takipçili İnşaat Mühendisleri isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından 'Yapı denetim firmaları inşaat için ekstra elden para alabilir mi?' sorusunu yöneltti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Yapı Denetim Birliği açıkladı; Sektörde, inşaat demiri izleme sistemi kayıtları ihmal edilmemeli

Yapı Denetim Birliği tarafından yapılan açıklamada, yapı denetim sektöründe yer alan tüm paydaşların, İnşaat Demiri İzleme Sistemi’nde kayıt yaptırmaları ve bu konuyu ihmal etmemeleri kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Salınım Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Salınım Yapı Denetim Limited Şirketi bugün Pendik'te 10 bin TL sermaye bedeli ile Murat Demirbaş tarafından kuruldu.

İntema İnşaat 2021 yılı için PwC Bağımsız Denetim ile anlaştı!

İntema İnşaat'ın 2021 yılı için "PwC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şirketi"nin seçilmesine ilişkin kararı tescil edildi. 

İntema İnşaat 2021 yılı için bağımsız denetim şirketini seçti!

İntema İnşaat'ın 2021 yılı hesap dönemindeki finansal raporlarının denetlenmesi için Bağımsız Denetim Şirketi PwC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.'nin seçilmesine karar verildi.

Enka İnşaat'ın yönetim kurulu komitesi değişti!

Enka İnşaat'ın denetim komitesine 1 yıl süreyle görev yapmak üzere, Fatih Osman Tar'ın ve Mehmet Mete Başol'un seçilmelerine karar verildi. 

İntema İnşaat bağımsız denetim kuruluşunu seçiyor!

İntema İnşaat, "PwC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şirketi"nin bağımsız denetim kuruluşu olarak seçilmesine ilişkin önerinin genel kurul'un onayına sunulmasına karar verildi.

Enka İnşaat 2021 yılı için bağımsız denetim şirketini seçiyor!

Enka İnşaat'ın 2021 yılına ilişkin finansal tablolarının denetlenmesi için KPMG Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.'nin seçilmesine ve bu seçimin Genel Kurul'un onayına sunulmasına karar verildi. 

İntema İnşaat 2020 yılı için bağımsız denetim şirketini ilan etti!

İntema İnşaat, 2020 tarihinde İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edilmiş olan bağımsız denetim şirketini Ticaret Sicil Gazetesi'nde ilan etti.

İntema İnşaat 2020 yılı için bağımsız denetim şirketini seçiyor!

İntema İnşaat Yönetim Kurulu'nun 2020 yılı hesap dönemindeki finansal raporlarının denetlenmesi ile bu kanunlardaki ilgili düzenlemeler kapsamındaki diğer faaliyetleri yürütmek üzere Bağımsız Denetim Şirketi PwC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.'nin seçilmesine karar verild

İNTEMA İnşaat 2020 yılı için bağımsız denetim şirketini seçiyor!

İNTEMA İnşaat'ın 2020 yılı hesap dönemindeki finansal raporlarının denetlenmesi ile bu kanunlardaki ilgili düzenlemeler kapsamındaki diğer faaliyetleri yürütmek üzere, PwC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şirketi, Genel Kurul'un onayına sunulacak...

Altın Kubbe Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Altın Kubbe Yapı Denetim Limited Şirketi bugün Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Süleyman Dolma tarafından kuruldu. 

İnşaat betonu denetim Haberi

İnşaat betonu denetim

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yeni yapılacak inşaatlardaki beton kalitesinin daha aktif kontrolünün yapılması için yeni bir uygulama hayata geçiriyor.

Yapı denetimi kapsamında Elektronik Beton İzleme Sistemi'ni (EBİS) daha önce uygulamaya alan bakanlık şimdi ise, beton numunelerinin şantiye sahasında özel oluşturulacak saklama alanındaki muhafaza kutularında tutulmasını şartladı. Sabah'tan Barış Şimşek'in haberine göre; Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle ayrıca beton kırım cihazı, sıcaklık ve bağıl nem ölçüm sensörleri EBİS hizmetlerinin alındığı kuruluşa ait olup bu cihazlar laboratuvarın iş yoğunluğu ile orantılı olarak belirlenen adette olmak üzere laboratuvarların kullanımı amacıyla ücretsiz şekilde teslim edilecek. Beton mikserlerine ilişkin yükümlülük 30 Kasım 2020 tarihi itibarıyla devreye alınacak.

UYMAYAN FİRMAYA CEZA

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Nazmi Şahin, "Biz şantiyede taze betonu küplere alıyoruz. Bunların standartlara göre...