27 / 04 / 2024

inşaat denetimleri 2014

inşaat denetimleri 2014

İnşaat sektöründe yaşanan iş kazaları ile birlikte başlayan denetimler bazı tartışmaları da beraberinde getirdi. İMO Bursa Şubesi Başkanı Basri Akyıldız, yapılan denetimler sayesinde bazı alışkanlıkların değiştiğini söyledi..

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı inşaat denetimlerini hızlandırdı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatıyla ülke genelinde yapı denetim kuruluşlarına yönelik denetimler hızlandırıldı.Yapılan denetimlerde İstanbul da 42 inşaat geçici olarak durduruldu...

İnşaatlara yeni denetim sistemi geliyor!

İnşaatlara yeni denetim sistemi geliyor. Hükümet, inşaat sektöründe suistimallerin yaşandığı standartların takip edilmesi ve malzeme niteliğinin araştırılması amacıyla ' Yapı Araştırma Merkezi ' kurmaya hazırlanıyor.

Türkiye'de 45 ilde yapılan denetimlerde 4 inşaattan 3'ü mühürlendi!

İSTANBUL, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerin de bulunduğu 45 ilde, devam eden inşaat projelerine yönelik denetimleri, ülke genelindeki şok gerçeği ortaya çıkardı. Denetimlerde 4 inşaattan 3'ü mühürlendi...

Denetlenen inşaatların yüzde 70’i durduruldu!

İnşaatlardaki ölümlü iş kazaları sonrası ekim ayı itibariyle başlayan denetimin ilk sonuçları, sektördeki acımasız iş koşullarını gözler önününe serdi. Bu ay sonuna kadar 1800 şantiye için planlanan denetimlerde 974 şantiye için durdurma kararı alındı.

İnşaat denetimleri arttı!

Kozan Belediyesi inşaat sektöründeki denetimlerini sıklaştırdı. Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde kurulan teknik ekip yeni imar planının büyük bir kısmının yürürlüğe girmesiyle göreve başladı.

2014'te inşaat maliyetleri yüzde 9,5 arttı!

Türkiye inşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından hazırlanan "Ekim Ayı Sektör Raporu" açıklandı. Rapora göre, 2014 yılında konut inşaat maliyetleri yüzde 9,5 artış gösterdi.

Konut inşaat maliyetleri arttı!

Türkiye'deki konut inşaat maliyetleri, 2014 Eylül ayı ile 2015 Eylül tarihleri arasında yüzde 5,9 arttı. Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından hazırlanan ''Ekim Ayı Sektör Raporu'' açıklandı.

Fortune 500'e 2014'te 33 inşaat firması girdi!

Fortune 500 Türkiye'nin 2014 sonuçları açıklandı. 2013'te 25 inşaat şirketinin yer aldığı listede 2014'te bu rakam 33'e çıktı. İnşaat firmalarının net satışları ise 2014'te 47 milyar lirayı aştı.

2014'te büyüme inşaat sektörü ve hizmette oldu!

Fortune Türkiye'nin 8. kez gerçekleştirdiği 'Türkiye'nin En Büyük 500 Şirketi" listesinin 2014 yılı sonuçları açıklandı. 2014 yılında ekonomik büyümenin üretimden ziyade, hizmet ve inşaat sektörleri odaklı gerçekleştiği oldu.

Bilecik Gençlik Merkezi'nin kaba inşaatı tamamlandı!

Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne kazandırılan Gençlik Merkezinin inşaat çalışmaları son hızıyla devam ediyor. Bilecik Gençlik Merkezi inşaatına 2014 yılında başlanıldı.

2014-2015 inşaat sezonunda tüketici kaliteli projelere yöneldi!

Geçtiğimiz yılki seçimlerin etkisinden Eylül ayında sıyrılarak sezona hızlı giren inşaat sektöründe, 2014’ün son çeyreği ve 2015’in ilk yarısı hedeflenen başarıya ulaşıldığı bildirildi.

Serkut İsafça: 2014 inşaat verileri 2015 yılı için inşaatçıları umutlandırıyor!

IV. Gayrimenkulde Liderler Zirvesi”nde konuşan Çalımlıoğlu Gayrimenkul A.Ş. Proje ve İş Geliştirme Müdürü Serkut İsafça, “2014 yılı inşaat verilerinin, 2015 yılı için inşaat sektörünü umutlandıran verilerdir ” dedi.

İnşaat sektörü 2014'te 76 bin kişiye istihdam etti!

Yapı-Endüstri Merkezi Türkiye verilerine göre inşaat harcamaları 2014'te yüzde 14.4 oranında artarak 162.3 milyar liraya ulaştı. Sektördeki istihdam edilen çalışan sayısı yüzde 4.3 oranında artarak 1 milyon 829 bine yükseldi.

İnşaat harcamaları 162.3 milyar liraya ulaştı!

Yapı - Endüstri Merkezi Türkiye verilerine göre inşaat harcamaları 2014 'te yüzde 14.4 oranında artarak 162.3 milyar liraya ulaştı.

2014 inşaat ciro ve üretim endeksi açıklandı!

Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi, 2014'te bir önceki yıla göre yüzde 4,6, üretim endeksi de yüzde 3 arttı.

YDA İnşaat 2014 yılı faaliyet raporunu yayınladı!

YDA inşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada 2014 yılı faaliyet raporunu yayınladı.

Kadıköy'de inşaat denetimleri artıyor!

Kadıköy Belediyesi, yoğunlaşan inşaat faaliyetleri üzerine 12 kişilik bir denetim ekibi kurdu ve inşaat denetimlerini gerçekleştirmeye başladı. 3 ayrı araç ve ekip kentteki şantiyeleri dolaşıp, inşaat faaliyetlerini denetleyecek

inşaat denetimleri 2014 Haberi

inşaat denetimleri 2014

İnşaat sektöründe yaşanan iş kazaları ile birlikte başlayan denetimler bazı tartışmaları da beraberinde getirdi. İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Basri Akyıldız, yapılan denetimler sayesinde bazı alışkanlıkların değiştiğini, ancak belirsizliklerin ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi. 


Akyıldız, 2014 yılının ikinci yarısında yaşanan iş kazalarında inşaat sektörünün ilk sırada olduğunu, inşaat sektöründe neredeyse her gün ölümlü iş kazası meydana geldiğini kaydetti. İş kazalarının artması üzerine inşaat sektöründe denetimlerin devam ettiğini ifade eden Akyıldız, "İş güvenliği ile ilgili şantiye denetimleri beraberinde bazı sıkıntıları da getirdi. Baktığımızda inşaatlarda iş güvenliği ile ilgili alınan tedbirlerin yetersiz olduğu, iş kazalarının da bundan kaynaklandığı çok net bir şekilde anlaşıldı" dedi. 

İş güvenliği ile ilgili yapılan denetim sürecinde inşaatların eksiklerini giderene kadar durdurulduğunu hatırlatan Akyıldız, "Bu, piyasada bazı alışkanlıkların değişmesine...