21 / 05 / 2024

inşaat dopingi

inşaat dopingi

Türkiye'de Mayıs döneminde işsizlik, yüzde 8.2'ye düştü. Bu rakam 2001 yılından bu yana görülen en düşük işsizlik...

İnşaat demir fiyatlarına Temmuz dopingi! Fiyatlar tavan yaptı! Demir fiyatları ne kadar oldu?

Temmuz ayında KDV'ye gelen zam demir fiyatlarını da vurdu. İnşaat demir fiyatları gelen zamların etkisi ile tavan yaptı. Demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton inşaat demiri kaç lira? 10 Temmuz 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat malzemeleri ihracatına Kovid-19 dopingi!

ABD ve Avrupa’dan pay alan Türkiye inşaat malzemeleri sektörü, bunun da etkisiyle 2020'de ihracatını yüzde 16,2 artırdı. İTO İnşaat Malzemeleri Komitesi Meclis Üyesi Ertuğrul Yılmaz, sektöre ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rusya'da inşaat sektörüne yeni konut dopingi!

Rusya'da devletin yıllık yüzde 6,5 faiz oranıyla konut kredisi desteği sunması ve hazır konut satışlarında rekor artış yaşanması inşaat şirketlerinin yeni projeleri hızlandırmasına sebep oldu. 

İnşaat sektörüne yerli ürün dopingi!

Yerli bir firmanın üreterek dünya piyasasına sunduğu püskürtmeli saten macun ‘Spraygips’ inşaat sektöründe de adeta bir devrim olarak nitelendiriliyor. 

İnşaat sektörüne kredi dopingi!

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam derken, inşaat sektörüne destek olacak bir karar geldi. Cumhurbaşkanlığı’nca yayımlanan karara göre tüm kamu bankalarının kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği vermesinin önü açıldı.

Alanya'da inşaat sektörüne KDV dopingi!

Türkiye'ye yerleşmeyen yabancılara konutta ve işyeri satışında KDV indirimi istisnası getirilmesi Alanya'da inşaat sektörünü sevindirdi. MÜTBİR Başkanı Mustafa Küçüker ve ALEKOD Başkanı Kerim Balıktay konuyla ilgili açıklama yaptı.

İnşaat sektörüne 3D dopingi!

Dünya inşaat sektöründe söz sahibi olmayı başaran Türkiye, son dönemlerin en çok konuşulan yeniliklerinden biri olan 3D yazıcı ile konut üretilmesi konusunda da sektöre yön vermeye hazırlanıyor.

İnşaat sektörüne İş ve İşçi Sağlığı Eğitimi

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD), inşaat sektörü ve inşaat malzemeleri sanayisinin AB'ye uyumunu ve işbirliğini hedefleyen EUbuild Projesi çerçevesinde şirketlere yönelik `OHSAS 18001: İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Eğiti

En zenginler inşaat ve gayrimenkul şirketleri

Forbes'in En Zengin 100 Türk listesinde inşaat ve gayrimenkul şirketleri ağırlıkta.

Talimane'deki rezidans inşaatında kaza tehlikesi

Talimhane'deki rezidans inşaatından yola akan çamur, Dolapdere'ye inen yokuşu buz pistine çeviriyor. Önlem alınmazsa facia yaşanabilir.

Vakıflar'dan Çanakkale'de kat karşılığı inşaat

Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Çanakkale ilinin Ayvacık ilçesinde bulunan 629,24 metrekarelik arsaya kat karşılığı inşaat yaptıracak.

Ünlü sanatçılara kaçak inşaat davası

İmara aykırı inşaat yaptıkları gerekçesiyle Şener Şen ve Ali Poyrazoğlu'nun da aralarında bulunduğu 27 kişi mahkemelik oldu.

Sultanlar İnşaat eleman arıyor

Sultanlar İnşaat, üniversite mezunu, toplu konut inşaatı muhasebesinde en az 5 yıl deneyimli, genel muhasebe, finans, personel özlük işlemleri konularında tecrübeli, muhasebe sorumlusu alacak

inşaat dopingi Haberi

inşaat dopingi

Yüzde 8.2 işsizlik, Türkiye İstatistik Kurumu'nun aylık seriye geçtiği 2005 yılından bu yana da görülen en düşük oran. 2011'in Mayıs döneminde 2.55 milyon olan işsiz sayısı 2.27 milyon kişiye geriledi. İstihdam ise 24.4 milyon kişiden, 25.3 milyon kişiye çıktı.


DÜŞÜŞ MEVSİMSEL ETKİLERDEN

Ekonomistler düşüşün sadece manşet işsizlik oranında yaşanmasının mevsimsel faktörlerden kaynaklandığının bir göstergesi olduğuna, mevsimsellikten arındırılmış işsizlik verilerinin ise sabit kaldığına dikkat çekiyorlar. Türkiye'de her yıl yaz aylarına doğru inşaat, hizmetler ve tarım sektörlerindeki canlanma, manşet işsizlik oranını aşağı çekiyor. Sonbahara doğru ise bu etki ortadan kalkıyor. Mevsim etkilerinden arındırılmış işgücüne katılma oranı bir önceki döneme göre herhangi bir değişim göstermeyerek yüzde 9 seviyesinde gerçekleşti. 

Bu dönemde, tarım sektöründe çalışan sayısı 90 bin kişi, tarım dışı sektörlerde çalışan sayısı 747 bin...