02 / 05 / 2024

İnşaat ekonominin üzerinde büyüyecek

İnşaat ekonominin üzerinde büyüyecek

Türkiye İMSAD Başkanı Dündar Yetişener, bu yıl Türkiye ekonomisinin yüzde 3.5 oranında büyüyeceğini tahmin ederek “Buna karşın inşaat ve inşaat malzemeleri sektörü ise yüzde 4.5-5 oranında büyüme gösterecek” dedi.

İnşaat malzemeleri ihracatı 2020'yi 20 milyar doların üzerinde kapatacak!

İnşaat sektörü, yılın 3. çeyreğinde yeniden canlandı. İMSAD verilerine göre Covid-19 salgını sebebiyle yılın ikinci çeyreğini 4,34 milyar dolar ihracat ile kapatan sektör, üçüncü çeyrekte gerçekleştirdiği 5,51 milyar dolarlık ihracatla toparlanma sürecine girdi.

Tüyap Eskişehir İnşaat Fuarı yarın açılıyor!

Ekonominin lokomotif sektörlerinden olan ve Tüyap tarafından Eskişehir’de bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Tüyap Eskişehir İnşaat Fuarı yarın kapılarını ilk kez açacak.

Masar İnşaat Pendik’te dönüşüme başladı! Yeni proje!

Masar İnşaat, İstanbul Pendik’te kentsel dönüşüm projesine başladı. Hafriyat çalışmalarına başlanan proje ile Pendik’in merkezinde, 360 milyon TL’lik yatırımla, 26 bin 700 metrekarelik dev arazi üzerinde, yaklaşık bin 300 konuta imza atacak...

Öztaş Yalitim Emlak Inşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztaş Yalıtım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Vedat  Taş tarafından kuruldu.

Özün İnşaat'tan Taşkent'e 130 milyon dolarlık yatırım!

Özün İnşaat, Taşkent'te 130 milyon dolarlık konut projesi üretecek. Proje 24 hektarlık alan üzerinde hayata geçecek.

Kırşehir Şeker Fabrikası'nı Tutgu Gıda İnşaat 4.1 milyon TL'ye aldı!

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. adına kayıtlı Kırşehir ili Merkez ilçesi, Akçağıl köyünde bulunan 321 bin 126,65 metrekare yüzölçümlü 500 ada 4 parsel numaralı taşınmaz ve taşınmaz üzerinde bulunan yapılar Tutgu Gıda İnşaat 4.1 milyon TL'ye satıldı..

İnşaat Malzemeleri Endeksi 100 seviyesinin üzerinde!

İnşaat Malzemeleri Sanayisi Bileşik Endeksi 6 ay sonra ilk kez, iki ay üst üste 100 seviyesinin üzerinde gerçekleşti...

Avcılar İnşaat Caddebostan basın lansmanı 4 Nisan'da!

Avcılar İnşaat'ın İzmir Bornova Doğanlar bölgesinde 6 bin metrekarelik arsa ve 25 bin metrekarelik inşaat alanı üzerinde hayata geçireceği Caddebostan projesi basına lanse edilecek. 

Avcılar İnşaat Caddebostan projesinde ön satışlar başladı! Yeni proje!

Avcılar İnşaat imzasıyla İzmir Bornova Doğanlar bölgesinde 6 bin metrekarelik arsa ve 25 bin metrekarelik inşaat alanı üzerinde yepyeni bir proje hayata geçiriliyor.

Ekonominin büyümesinde inşaat yatırımlarının çok büyük payı var!

Bu yılın ilk yarısındaki ekonomik büyümede inşaat yatırımlarının çok büyük payı var. İnşaat yatırımları olmasaydı ilk çeyrekteki büyüme yüzde 3,7 ve ikinci çeyrekteki büyüme ise sadece yüzde 1,4 olacaktı.

Dekon Senkron’da metrekare birim fiyatı 4 bin 800 TL’den başlıyor!

Dekon İnşaat, ekonominin nabzının atacağı İstanbul Finans Merkezi’nde yepyeni bir projeye başladı. Dekon Senkron, hem konut, hem ev-ofis olarak kullanılabilmesi, proje kapsamında yer alan ticari alanları, geniş balkonları ve 4,800 TL’den başlayan metrekare birim fiyatı ile dikkatleri üzerine çekiyor

Münir Tanyer: Ekonominin lokomotifi inşaat sektörü!

Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Münir Tanyer, 2017 yılına dair görüşlerini belirtti. Tanyer, ''Ekonominin lokomotifi inşaat sektörü olacak'' dedi.

İnşaat sektörünün ilerlemesi için KDV muafiyeti şart!

İnşaat sektörünün ekonominin lokomotifi olduğunu ifade eden Panel İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Güler sektörün daha ilerlemesi için KDV ve vergi indiriminin olması gerektiğini belirterek “Kooperatiflere uygulanan şartları bizde istiyoruz ”dedi.

İnşaat ekonominin üzerinde büyüyecek Haberi

İnşaat ekonominin üzerinde büyüyecek

Türkiye İMSAD Başkanı Dündar Yetişener, bu yıl Türkiye ekonomisinin yüzde 3.5 oranında büyüyeceğini tahmin ederek “Buna karşın inşaat ve inşaat malzemeleri sektörü ise yüzde 4.5-5 oranında büyüme gösterecek” dedi. Türkiye’nin önde gelen 80 inşaat malzemesi sanayi firması ve 29 derneği ile sektörün çatı örgütü olan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nin (Türkiye İMSAD) yılın ilk ekonomi toplantısında ‘2015’te Türkiye ve Dünya Ekonomisini Neler Bekliyor?’ konusu gündeme taşındı. Türkiye İMSAD’ın 2015 yılı büyüme öngörülerinin açıklandığı toplantıya, iş dünyası ve inşaat malzemeleri sanayinin 100’ün üzerinde temsilcisi katıldı. Açılış konuşmasını yapan Türkiye İMSAD Başkanı Dündar Yetişener, ekonomide yüzde 3.5, inşaat sektöründe yüzde 4.5, inşaat malzemeleri sektöründe ise yüzde 4.5-5 oranında büyüme öngördüklerini belirtti. Yetişener, “Geçtiğimiz Aralık ayında gerçekleştirdiğimiz İnşaatta Kalite Zirvesi’nde ‘2014 zor...