05 / 05 / 2024

İnşaat faaliyetleri 2018

İnşaat faaliyetleri 2018

Türkiye Hazır Beton Birliği, her ay merakla beklenen inşaat ve bununla bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri ortaya koyan “Hazır Beton Endeksi” 2018 Eylül Ayı Raporu’nu açıkladı. 

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz: 50 binden fazla konut dönüştü!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçedeki kentsel dönüşüm faaliyetleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

World Deluxe Turizm İşletmeleri İnşaat Spor Faaliyetleri Anonim Şirketi kuruldu!

World Deluxe Turizm İşletmeleri İnşaat Spor Faaliyetleri Anonim Şirketi bugün Ümraniye'de 500 bin TL sermaye bedeli ile İlk Yapı İnşaat Ticaret Anonim Şirketi tarafından kuruldu.

Emay İnşaat'ın konkordato davası 27 Aralık'ta!

Kasım 2018'de konkordato ilan eden ve 1 yıllık kesin mühlet, 6 aylık ek mühlet ve sonrasında Kovid-19 pandemisi sebebiyle tekrar mühlet gibi birçok süreçten geçen Emay İnşaat'ın konkordato davası 27 Aralık'ta görülecek.

Emay İnşaat'ın konkordato davasında flaş gelişme!

2008'de kurumlar vergisi Türkiye rekortmenliğinde 62'nci sırada yer alan Emay İnşaat 2018 Kasım'da konkordato ilan etmişti. Emay İnşaat hakkında yeni bir karar alındı...

2020 yılı 3. çeyrekte inşaat faaliyetleri yüzde 6.4 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2020 yılı üçüncü çeyrek gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) sonuçlarını açıkladı. Buna göre 2020 yılı üçüncü çeyreğinde inşaat faaliyetleri yüzde 6.4, gayrimenkul faaliyetleri yüzde 2.8 arttı.

İstinye'deki TTF Ulusal Kamp Merkezi inşaatı hızlandı!

İstinye'de 25 bin metrekarelik alanda inşa edilen kamp merkezinin inşaatı devam ediyor. TTF Başkanı Cengiz Durmuş, yenileme çalışmalarına ilişkin, "İnşaat faaliyetleri son hızla sürüyor" dedi...

Location Desing İnşaat Yapı ve Restorasyon Faaliyetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Location Desing İnşaat Yapı ve Restorasyon Faaliyetleri Anonim Şirketi bugün Küçükçekmece'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Bülent Emekci, Yusuf Bahadır Sarıca ve Mehmet Yiğit tarafından kuruldu.

Tek-Art İnşaat 2018 yılı Genel Kurul Toplantısı sonucu!

Tek-Art İnşaat Ticaret Turizm Sanayi ve Yatırımlar Anonim Şirketi 2018 Genel Kurul Toplantısı sonucunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı. 

İnşaat sektöründeki sorunlar çözülmeli!

ATSO İnşaat Faaliyetleri Meslek Komitesi Başkanı Hasan Tunç, inşaat sektöründeki sorunlara çözüm bulunması gerektiğini söyleyerek, belediye ve bağlı şirketlerin ruhsat harçlarını düşürmesi gerektiğini belirtti.

İnşaat sektöründe canlanmanın ilk sinyalleri alındı!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından “Hazır Beton Endeksi” 2019 Eylül Ayı Raporu’nu açıklandı. İnşaat sektöründe 2018 Eylül’e göre bir canlılık söz konusu…

İTÜ Tarımsal İzleme ve Bilgi Sistemi binasının inşaatı yarım kaldı!

Sayıştay’ın 2018 yılı için İTÜ’de yaptığı denetimin sonucunda, İTÜ bünyesinde yürütülen Tarımsal İzleme ve Bilgi Sistemi (TARBİL) projesi dahilinde yapımına başlanan Merkez Bina'nın inşaatının yarım bırakıldığı tespit edildi. İnşaatın tamamlanmaması projenin sona erdirilmesine neden oldu.

Sefa İnşaat’ın Kızılay bağışları platin madalya ile ödüllendirildi!

Sefa İnşaat,Türk Kızılayı’nın gelenekselleşen Kızılay Bağışçıları Madalya Töreni’nden ödülle döndü. 2018 yılında gerçekleşen ödül töreninden de ödül alan Sefa İnşaat, bu yıl platin madalyaya sahip oldu.

İnşaat maliyet endeksi 2018'de yüzde 25,65 arttı!

İnşaat maliyet endeksi, Aralık 2018'de aylık bazda yüzde 1,85 düşerken, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 25,65 arttı..

İnşaat faaliyetleri 2018 Haberi

İnşaat faaliyetleri 2018

Faaliyet Endeksi, inşaat faaliyetlerinde ciddi bir yavaşlamanın yaşandığını gösterdi. Hazır Beton Faaliyet Endeksi eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,4 azalış kaydettş. Satışlarında önceki aya göre artış olduğunu ifade eden firma oranı yüzde 6 olarak gerçekleşti. Ankete katılan firmaların yüzde 3’ü alınan kayıtlı siparişlerde artış olduğunu belirtti. 

Güven Endeksi, gerilemeye devam etti
Hazır Beton Güven Endeksi eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2 oranında düşüş kaydetti. Ankete katılan firmaların yüzde 6’sı tedarikçilere vereceği siparişin önümüzdeki üç ayda artacağını ifade etti.

Beklenti Endeksi geçen yılın altında kaldı
İnşaat sektöründe önümüzdeki dönemde yaşanması muhtemel gelişmeleri göstermesi açısından önemli olan Hazır Beton Beklenti Endeksi’nin eylül ayı değeri bir önceki yılın aynı ayının yüzde 2,4 altında kaldı.

İnşaat faaliyetleri 3....