28 / 04 / 2024

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz: 50 binden fazla konut dönüştü!

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz: 50 binden fazla konut dönüştü!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçedeki kentsel dönüşüm faaliyetleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...



Büyükçekmece Belediyesi’nin Aralık ayı birinci toplantısı yapıldı. Toplantı, Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığında gerçekleştirildi. 

Meclis toplantısı öncesinde İstanbul’da da hissedilen merkez üssü Bursa Gemlik Körfezi olan 5,1 ve 4,5 büyüklüğünde depremi işaret eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, beklenen İstanbul depreminde zamanın giderek daraldığına ve bu bilinçle de Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm çalışmalarının kararlılıkla devam ettiğini vurgu yaptı. 

Büyükçekmece de kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz: 50 binden fazla konut dönüştü!

50 BİNDEN FAZLA KONUT DÖNÜŞTÜRÜLDÜ 

Büyükçekmece Belediyesi’nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre; Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Belediyesi’nin bugüne kadar 50 bini aşkın konutu yenileyerek, 220 bine yakın vatandaşın depreme dayanıklı konutlarda yaşamasını sağladığının altını çizdi. 

"En tehlikeli bölgemizin Büyükçekmece merkez olduğunu kimse unutmasın. Yoğun bir sıvılaşma bulunuyor belediyenin yeri dahil. Zemini iyileştirseniz yeni yapılan binalar zemin iyileştirildikten sonra yapılıyor ve teknolojinin imkanlarını kullanıp bilimsel verilere göre çizilmiş, yapılmış olan projelerinizi yapılan hesaplara göre uygularsanız korkmayacaksınız" açıklamasında bulunan Akgün, Dizdariye Mahallesi, 19 Mayıs Mahallesi’nin Beşevler’e yakın bölgesi, Fatih Mahallesi’nin tamamı, Cumhuriyet Mahallesi’nin Cumartesi Pazarı’na yakın kısımları, Atatürk Mahallesi’nin Albatros’a yakın bölümlerindeki kentsel dönüşüm faaliyetlerinin 7/24 sürdüğünü dile getirdi. 

Büyükçekmece de kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz: 50 binden fazla konut dönüştü!

DEPREM KORKUSUNU FIRSATA ÇEVİRMEK İSTEYENLERE GEÇİT YOK 

Kentsel Dönüşüm faaliyetlerinde karşılaşılan sorunlar, kentsel dönüşüm faaliyetlerinde karşılaşılan sorunlar ile ilgili de konuştu. Sorunların çözülürken en önemli konunun bina yıkımlarında yaşanan gelişmeler olduğuna dikkat çeken Akgün, "Oradan iki kişi çıkıyor. Kendi menfaati için veya kendisine ekstra bir şey istediği için aylarca bazen yıllara varan gecikme yaşanıyor. Yönetimin bu konuyu bize aktarması lazım. Apartmanda herkes mutabık ama birileri engel oluyor" ifadelerine yer verdi.

Akgün, müteahhitlerin Büyükçekmece’de fazla para kazanmadığını ancak kimsenin de zarar ederek bina yapmayacağını dile getirdi. 

"Bu kozu kullanarak evlerinizi kabul edilmeyecek şekilde küçültüp kendisine daire çıkartıyorsa sakın ola ki anlaşmayın. Bize gelin. Sizin deprem korkunuzu bir zafiyet olarak görüp elinizden imza ya da protokole imza atmak için sizi zorlayabilirler" diyen Akgün, teknik dairedeki personelle ile birlikte herkesin görebileceğinin altını çizdi.  

Akgün, söz konusu açıklamasını vatandaşların hakkını vermeyip, bu deprem telaşını ganimete çevirmek isteyenlere asla geçit vermeyeceklerini söyleyerek tamamladı. 

Malatya’da 4 binden fazla konut bu ay teslim edilecek!

Yabancıya konut satışında alt limit yılbaşından itibaren 600 bin dolara çıkarılıyor!

Çalışan emeklilere müjde! Çalışan emekliye 5 bin Türk Lirası ikramiyenin hesaplara yatırma tarihi belli oldu...


Geri Dön