28 / 04 / 2024

Malatya’da 4 binden fazla konut bu ay teslim edilecek!

Malatya’da 4 binden fazla konut bu ay teslim edilecek!

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci yaptığı son dakika açıklamasında Malatya’da Aralık Ayı içerisinde 4 bin 500 konutun çekilecek kurayla hak sahiplerine teslim edileceğini dile getirdi.



Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat depremi sonrası Malatya’da konut ve iş yerlerinin yapımı tüm hızıyla sürerken, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Aralık ayı içinde konutların teslim edilmeye başlanacağını dile getirerek 4 bin 500 konutun kura çekimiyle hak sahiplerine verileceğini kaydetti.

Söz konusu konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfekci, 2024 yılında da iş yerlerinin de  teslim etmeye başlayacaklarını söyledi.

ŞANLIURFA'DAKİ KÖY EVLERİNİN TESLİMLERİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Aktarılan detaylara göre Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen 11 şehir arasında yer alaa Şanlıurfa'da da deprem konutlarının inşaatı tüm hızıyla sürüyor.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre kentte, arazi belirleme ve zemin etüdü çalışmalarından sonra köy evlerinin inşaatlarına başlanmıştı. Paylaşılan detaylara göre kentin farklı kırsal bölgelerindeki konutların kısa sürede tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.

Malatya’da 4 binden fazla konut bu ay teslim edilecek!

Pek çok kişinin gündeminde yer alan konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak yaptığı açıklamada şehirde son durumla ilgili açıklamalar yaptı ve depremzedeler için yapılan köy konutları çalışmalarının hızla sürdüğüne değindi.

Yine paylaşılan bilgilere göre inşası devam eden konutları en kısa zamanda teslim etmeyi planladıklarına değinen Hasan Şıldak, "Kırsal bölgelerde de depremin yoğun etkisi görülmüştü. Söz konusu bu etkileri de ortadan kaldırmak ve yaraları sarmak için şu an kırsalda 242 konutun yapımı başladı ve sürüyor. Bir kısmı tamamlanma aşamasına geldi. 156'sı da proje aşamasında" dedi. 

Hasan Şıldak açıklamasında hedeflerinin 900 ila 1000 civarında, kırsal bölgelerde konut inşa etmek olduğunu dile getirdi ve "Vatandaşlarımıza bunları da en kısa zamanda teslim etmeyi öngörmekteyiz" dedi.

Vali Şıldak, ayrıca yaptığı açıklamada vatandaşlara en hızlı biçimde hizmet sunmak çabası içinde olduklarına değindi.
 

Yabancıya konut satışında alt limit yılbaşından itibaren 600 bin dolara çıkarılıyor!

Hatay Defne'deki kentsel dönüşüm çökme mi, kurtarma mı?

'İnşaatta çalışacak usta ithal edilmeli!'


Geri Dön