11 / 05 / 2024

İnşaat firmalarının bankalara borcu çıktı

İnşaat firmalarının bankalara borcu çıktı

Ekonomideki yavaşlama inşaat sektörünü de olumsuz etkiledi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na göre inşaat sektöründeki borçluluk son 2,5 yılda iki kat arttı.

Kadıköy'ün göbeğindeki inşaat yok artık dedirtti!

Bazı inşaat firmaları imar mevzuatını görmezden gelerek projelerine devam ederken, İnşaat Doktoru resmi X hesabı üzerinden Kadıköy'ün göbeğindeki bir inşaatı paylaştı. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

Vatandaşların bankalara borcu bir senende yüzde 68 arttı! Borçlar 3 trilyon TL'yi geçti!

Artan hayat pahalılığı ve günden güne düşen alım gücü sebebiyle çıkmaza giren vatandaşın bankalara olan borcu bir senede yüzde 67,6 yükseldi ve 3 trilyon TL'yi geçti. İşte o rakamlar... 

Alım gücü düşen vatandaşın bankalara olan borcu 2 trilyon liraya ulaştı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun bankacılık sektörünün Şubat 2023 dönemine ait mali göstergelerine göre vatandaşın bankalara olan toplam borcu 1 trilyon 995.8 milyar liraya yükseldi.

Yeni Evim kampanyası hem inşaat firmalarının hem de vatandaşların yüzünü güldürdü! Fiyatlar ne olacak? 

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, orta gelirliye yönelik yeni konut finansman modeliyle hayata geçirilen "Yeni Evim" kampanyasının hem inşaat firmalarının hem de vatandaşın yüzünü güldürdüğünü, iki tarafa da olumlu yansıyacağını belirtti. Peki ev fiyatları düşecek mi? İşte ayrıntılar...

Konut sektöründe stok sorunu! İnşaat firmaları yeni yıla stoksuz giriyor! Ev fiyatları yükselecek mi? 

TÜİK verileri konut üretiminde düşüşe işaret ederken; konut sektöründe stok sorunu gündeme geldi. İnşaat firmaları yeni yıla stoksuz giriyor! Ev fiyatları yükselecek mi? 

Irak'ın prestijli inşaat projeleri Türk firması tarafından görücüye çıkarılıyor!

Bursa'da faaliyet gösteren bir firma prestijli inşaat firmalarının maketlerinin yapımını üstleniyor.

İnşaat sektöründe fiyatlar her geçen gün yükseliyor!

Antalya'nın önemli inşaat firmaları arasında bulunan Tunç Group, Antalyalıları modern ve estetik yapılarla bir araya getiriyor. Tunç Group Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tunç, inşaat sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İnşaat firmalarının satışları yüzde 325 yükseldi!

Türkiye inşaat sektöründe hareketli günler yaşıyor. Sektörde 2011-2020 döneminde faaliyet gösteren firmaların satış geliri 500 milyar sınırını geçti.

Türk inşaat firmaları, Sırbistan'daki projelerde yer alacak!

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy yaptığı açıklamada, Sırbistan İnşaat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile iş birliği ile hayata geçirilecek olan projelerde Türk inşaat firmalarına yer verileceğini söyledi.

Türk inşaat firmalarından Kazakistan'a yatırım!

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ile telefonda görüşme gerçekleştiren Kazakistan Senato Başkanı Maulen Ashimbayev, Türk inşaat firmalarının katkıları ile Kazakistan'da inşaat faaliyetlerinin hızla devam ettiğini dile getirdi.

Eski Sovyet binalarını Türk firmaları yenileyecek! 

DEİK Türkiye-Tacikistan İş Konseyi Başkanı Cihangir Fikri Saatçioğlu, Sovyet'te bulunan eski binaların yenileceğini ve bu yenilenmelerin Türk inşaat firmaları için büyük fırsat olacağını dile getirdi. 

Kırşehir'de inşaat firmalarını dolandırdıkları iddia edilen 2 kişi tutuklandı!

Kırşehir kent merkezinde inşaat firmalarını dolandırdıkları iddia edilen 2 kişi tutuklandı.

Mevlüt Çavuşoğlu: Türk inşaat firmaları dünyanın en iyilerinden!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada Türk inşaat firmalarının dünyanın en iyilerinden olduğunu söyledi.

İnşaat firmalarının bankalara borcu çıktı Haberi

İnşaat firmalarının bankalara borcu çıktı

Ekonomideki yavaşlama inşaat sektörünü de olumsuz etkiledi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na göre inşaat sektöründeki borçluluk son 2,5 yılda iki kat arttı. Uzmanlar Eylül 2015 itibarıyla bankalara olan borcu 110 milyar TL'ye ulaşan inşaat şirketlerinin bu borcu ödemekte yaşayacağı sıkıntının 240 alt sektörü de olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekiyor.


Ekonomik büyümedeki yavaşlama, artan işsizlik ve azalan tüketim harcamaları her sektörü olduğu gibi inşaat endüstrisini de olumsuz etkiliyor. Nitekim hafta başında Türkiye'nin önemli alt ve üstyapı taahhüt firmalarından Yüksel İnşaat'ın nakit ihtiyacı için 2010'da ihraç ettiği 200 milyon dolarlık tahvili, son tarih olan 10 Kasım 2015'te geri ödeyemediği için temettüye düşmesi gündeme geldi. Zaman'a açıklama yapan şirket yönetimi cezalı duruma düşme ihtimalleri olan tarihi, başlattıkları iyi niyet görüşmeleri sayesinde yıl sonuna çektiklerini...