02 / 05 / 2024

İnşaat iş sağlığı ve güvenliği nasıl sağlanır

İnşaat iş sağlığı ve güvenliği nasıl sağlanır

İnşaatlarda iş sağlığı ve güvenliği planlama aşamasında başlamalı ve sağlık ve güvenlik koordinatörü atanması gerekiyor. Peki, inşaat iş sağlığı ve güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaat iskanı nasıl alınır? İnşaat işlerini kim takip etmeli?

İnşaat sektörü, belirli izin ve belgelerin alınması ile resmiyete dökülür. Bu belgelerin başında ise iskan belgesi geliyor. Peki İnşaat iskanı nasıl alınır? İnşaat işlerini kim takip etmeli? İşte ayrıntılar...

Dizayn Karot Makina İnşaat Gıda Tarım Otomotiv Hayvancılık İş Sağlığı Ve Güvenliği San.Ltd.Şti. kuruldu!

Dizayn Karot Makina İnşaat Gıda Tarım Otomotiv Hayvancılık İş Sağlığı Ve Güvenliği San.Ltd.Şti. bugün Gaziosmanpaşa'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Ali Kemal Karaman tarafından kuruldu.

TOGG ön siparişi nasıl verilir? TOGG ön sipariş ne kadar?

TOGG’a dair merak edilen sorular son hızla sorulmaya devam ediliyor. İşte “TOGG ön siparişi nasıl verilir?” sorusu ve diğer merak edilen soruların yanıtları!

Sağlık sigortalarının deprem güvencesi var mı? İşte çok merak edilen o sorunun cevabı!

Sağlık sigortalarında mevzuat gereği depreme ilişkin tedaviler ilave sözleşme ile kapsama alınıyor. Buna karşın sigorta şirketleri sağlık giderleri için ödeme yaptı.

Doların geleceği asıl rakam belli oldu! Kıyamet koptu! Tüm bildiklerinizi unutun! Dolar tam olarak bu kadar olacak!

Dolar alıp satmak isteyenler ve yatırımcılar dolar kurunu yakından takip ediyor. Milyonlarca kişinin asıl merak ettiği ise doların ne kadar olacağı. Dolar yükselecek mi, düşecek mi? Doların geleceği asıl rakam belli oldu! Kıyamet koptu! Tüm bildiklerinizi unutun! Dolar tam olarak bu kadar olacak!

1 doların geleceği asıl rakam resmen belli oldu! Selçuk Geçer peş peşe açıkladı! Doları olanlar dört döndü! Hemen bakın!

Dolar yorumları ile tanınan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doların geleceği asıl rakamı açıklayarak herkesi korkuttu. Doları olanlar dört döndü! Hemen bakın!

Sağlık Bakanlığı eski hükümlü statüsünde 1468 sürekli işçi alacak! Başvurular resmen başladı! Fırsatı sakın kaçırmayın!

Sağlık Bakanlığı, eski hükümlü/TMY statüsünde 1468 sürekli işçi alımı yapacağını açıkladı. Sağlık Bakanlığı'nın eski hükümlü statüsündeki 1468 sürekli işçi alımı için başvurular resmen başladı... Fırsatı sakın kaçırmayın...

7d7 İnşaat Emlak Sağlık Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

7d7 İnşaat Emlak Sağlık Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. 7d7 İnşaat Emlak Sağlık Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Maltepe'de yapıldı.

Dgkn İnşaat Turizm Sağlık Ve Tarım Ticaret Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Dgkn İnşaat Turizm Sağlık Ve Tarım Ticaret Sanayi Anonim Şirketi Küçükçekmece'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Doğukan Kaya tarafından kuruldu.

Soykay İnşaat Turizm Sağlık Ve Tarım Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Soykay İnşaat Turizm Sağlık Ve Tarım Ticaret Anonim Şirketi bugün Küçükçekmece'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Seyhan Soylu tarafından kuruldu.

Yinanç İnşaat Ve Sağlık Yatırımları Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yinanç İnşaat Ve Sağlık Yatırımları Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Bağcılar'da üstün Sağbaş tarafından kuruldu.

Green Gate Emlak İnşaat Turizm Sağlık Gıda İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Green Gate Emlak İnşaat Turizm Sağlık Gıda İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi'de Cihat Eskimiş ve Mohd S.H Al-A. ortaklığında kuruldu.

Towerclınıc Turizm Sağlık Anonim Şirketi kuruldu!

Towerclınıc Turizm Sağlık Anonim Şirketi Bakırköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ertan Etemoğlu ve Vedat Etemoğlu ortaklığında kuruldu.

İnşaat iş sağlığı ve güvenliği nasıl sağlanır Haberi

İnşaat iş sağlığı ve güvenliği nasıl sağlanır

İnşaat iş sağlığı ve güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaatlarda iş sağlığı ve güvenliği planlama aşamasında başlamalı ve sağlık ve güvenlik koordinatörü atanmalı iş güvenliği ve iş sağlığı sorumluları ile beraber sağlık güvenlik planı oluşturulması gerekiyor. 


İnşaat ve yapı işlerinde planlama yapılması işin teknik açıdan projelendirilmesi, yönetimi, yürütümü ve planlanması aşamalarında pozisyonların görev ve yetkilerin belirlenmesi ve paylaştırılması gerekiyor. 


Aşağıda yer alan yükümlülükler, yapı alanının özelliğinin, yapılan iş ile tehlikelerinin ve çalışma şartlarının gerektirdiği durumlarda uygulanıyor. 


A)  Yapı alanındaki çalışma yerleri için genel asgari şartlar

Yüksekte çalışma

1– Seviye farkı bulunan ve düşme sonucu yaralanma ihtimalinin oluşabileceği her türlü alanda yapılan çalışma; yüksekte çalışma olarak kabul edilir.

2– Yüksekte yapılan çalışmalarda aşağıdaki hususlara uyulur:

a) Yüksekte yapılması zorunlu olmayan montaj ve benzeri çalışmaların mümkün olduğunca öncelikle yerde yapılması sağlanır.

b)...