28 / 04 / 2024

İnşaat-İş Sendikası eylem

İnşaat-İş Sendikası eylem

İstanbul'da İnşaat-İş Sendikası'na üye işçiler, 3 aylık ücretlerini alamadıkları için OYAK Sitesi önünde önceki gün başlattıkları direnişi dün Payanda Yapı önüne taşıdı.

Almanya'da inşaat işçileri ayaklandı! Maaşlar artırılsın!

Almanya'da, binlerce inşaat işçisi adına açıklama yapan İnşaat, Tarım ve Çevre Sendikası, hükümetten, işçilere en az 500 Euro olacak şekilde maaş zammı talep etti.

Eylem Göylüler Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eylem Göylüler Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Eylem Göylüler tarafından kuruldu.

Kayı İnşaat işçilerinin alacak isyanı! Eylem kararı aldılar

Kayı İnşaat şirketinde çalışan işçiler bir süredir alamadıkları alacakları için eylem kararı aldı. İşçiler, yarın İstanbul'da eylem yapacak.

İnşaat İşçileri Sendikası kooperatif kuruyor!  

İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş), ‘Dayanışma Yaşatır İşçi Kooperatifi’ kurmak için çalışmalara başladı. Sendika kooperatifin ilk olarak internet üzerinden tüm Türkiye'de dağıtım ağı oluşturacağından bahsetti.

İstanbul’daki şantiyelerin virüs raporu!

İnşaat İş Sendikası (İnşaat-İş) İstanbul’daki şantiyelerin durumunu raporlayan ve işçilerin yeni tip Koronavirüs salgınına karşı hiçbir önlem alınmadan çalıştırıldığı iddia etti.

İnşaat-İş sendikasından 'İstanbul'daki şantiyeler durdurulsun' önerisi!

İnşaat-İş sendikası, coronavirüs salgını kapsamında İstanbul'da hayata geçirilen şantiyelerin durumuyla ilgili rapor yayımladı. 

İstanbul'daki şantiyeler hızla kapatılmalı!

İnşaat-İş sendikası, koronavirüs salgını sürecinde İstanbul'daki şantiyelerin durumuna ilişkin bir rapor yayımladı. Raporda, şantiyelerin hızla kapatılması gerektiği vurgulandı...

Bornova'da maaşlarını alamayan inşaat işçilerinden eylem!

İzmir Bornova'da taşeron firmaların alacaklarını tahsil edemediğini iddia edilen 5 işçi, beton döktükleri şantiyenin 30'uncu katına çıkıp, eylem gerçekleştirdi. İnşaat firması yetkililerinin devreye almasıyla işçiler, eylemine son verdi.

Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy Metro Hattı inşaatı işçilerinden eylem!

İBB tarafından yapımı süren Kabataş-Beşiktaş-Mecidiyeköy Metro Hattı inşaatında çalışan işçiler yüklenici firmadan maaşlarını alamadıklarını iddia ederek eylem yaptı.

Vatandaş Suat Altın İnşaat’tan tapusunu istedi!

Suat Altın İnşaat Tarafından Esenyurt Mahallesi’nde 5 yıl önce yapılarak hak sahiplerine teslim edilen Holiday1 binası sakinleri 5 yıldır alamadıkları tapularının bir an evvel kendilerine teslim edilmesi için eylem gerçekleştirdiler...

Dumankaya İnşaat mağdurları TMSF önünde eylem yaptı!

FETÖ soruşturması kapsamında TMSF'ye devredilen Dumankaya İnşaat'tan, yapım aşamasındaki projelerden daire alan vatandaşlar, 3 yıl geçmesine rağmen dairelerinin teslim alamadığı gerekçesiyle eylem yaptı...

Cemil Özgür İnşaat'ın kurucusu Cemil Özgür vefat etti!

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu Üyesi ve Cemil Özgür İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin kurucusu ve onursal başkanı Cemil Özgür vefat etti.

DKY İnşaat'tan eylem açıklaması!

DKY İnşaat “Müteahhitin biri gelip tüm paranızı almış ve tüm hayallerinizi çalmışsa” başlıklı haber ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

İnşaat-İş Sendikası eylem Haberi

İnşaat-İş Sendikası eylem

İstanbul'da İnşaat-İş Sendikası'na üye işçiler, 3 aylık ücretlerini alamadıkları için OYAK Sitesi önünde önceki gün başlattıkları direnişi dün Payanda Yapı önüne taşıdı. Sendika, Payanda Yapı Mimarlık'ın yüklenici olduğu, OYAK Sitesi cephe mantolama işinde çalışan işçilerin ödenmeyen ücretleri için direnişi sürdüreceklerini duyurdu, inşaat-iş'ten yapılan açıklamada şöyle denildi: "İnşaat sektöründe en kolay feda edilen işçilerin güvenliği, sağlığı ve emeğidir. Ancak artık işverenlerden, ana firmalardan taşeronlara kadar sorumluluğu olanlardan hesap sormak, haklarımızı almak, işçiler arasında dayanışma ve kolektif mücadeleyi yaygınlaştırmak için örgütleniyoruz. Örgütlü işçilerin karşısında hiçbir güç...