29 / 04 / 2024

Kayı İnşaat işçilerinin alacak isyanı! Eylem kararı aldılar

Kayı İnşaat işçilerinin alacak isyanı! Eylem kararı aldılar

Kayı İnşaat şirketinde çalışan işçiler bir süredir alamadıkları alacakları için eylem kararı aldı. İşçiler, yarın İstanbul'da eylem yapacak.



Kayı İnşaat işçileri, alacaklarının verilmemesi ndeniyle eylem kararı aldı. 

İşçiler eyleme gerekçe olarak Koray İnşaat sahibi Orhun Kartal'ın, haczi kaldırmamasından ötürü Gaziantep Şehir Hastanesi'nin satışına ilişkin sürecin tıkanmasını gösterdi.

Kayı İnşaat'tan maaşını alamayan Atasoy Bilgin, "Bankaları durdurduk, Kayı İnşaat'tan alacaklarımızı teminat altına aldık. 'Önce işçilerin alacağı' diye bir pankartla yola çıkmıştık. Şimdi de, 'Orhun Kartal geri çekil, işçiler alacaklarını alsın" diye eylemimize devam edeceğiz" dedi. 

Kayı İnşaat'ın Cezayir'de çalışan işçileri, üç yıldır alacaklarını şirketen alamıyor.

EYLEM SAAT 14:00'DA 

İşçiler, Kayı İnşaat'ın Gaziantep Şehir Hastanesi'ndeki hisselerinin Rönesans Holding'e satışı sonucu alacaklarını alacaktı. Hisseleri alacak olan Rönesans Holding, hisselerdeki haczin kaldırılmasını istedi. Ancak, Kayı İnşaat'ın eski ortağı ve Koray Holding'in sahibi Orhun Kartal, hisseler üzerindeki haczi kaldırmadı. İnşaat-Sen ile Orhun Kartal arasında süren görüşmelerde, Kartal haczi kaldırmayacağını bildirdi. 

Kayı İnşaat işçileri, satışın ardından üç hafta gibi bir süre sonra alacaklarını almayı bekliyordu. Sürecin tıkanması nedeniyle işçiler, yarın 14:00'de Levent Yapı Kredi Plaza önünde eylem yapacak.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön