30 / 04 / 2024

İnşaat işçilerinin eylemi sürüyor!

İnşaat işçilerinin eylemi sürüyor!

Astoria Alışveriş Merkezi önünde 4 aydır ücretlerini alamayan inşaat işçileri bu kez oturma eylemi başlattı. İnşaat işçileri Sendikası, ücretler ödenene kadar gece-gündüz eylemlerine devam edeceklerini duyurdu.



Astoria AVM önünde 4 aydır ücretlerini alamayan inşaat işçileri oturma eylemi başlattı. İnşaat işçileri Sendikası, ücretler ödenene kadar gece-gündüz eylemlerine devam edeceklerini duyurdu, istanbul, Mecidiyeköy'de bulunan Astoria AVM'de tadilat işleri yapan yüklenici firmalardan Astaş Holding'e bağlı TASK Mühendislik'te çalışan işçiler, ücretlerinin 4 aydır ödenmediği gerekçesi ile eyleme başladı. 


Lüks AVM'nin şantiye aşamasında çalışan 10 işçi, ücretlerini alamadıkları için İnşaat-İş sendikasına başvurmuştu. inşaat-iş Sendikası, işçilerin bağlı bulunduğu taşeron şirket ile bir hafta süren görüşmelerde bulunmuştu. Şirket, son görüşmede 12 Ağustos Salı günü görüşme talep etmiş ve parayı ödeyeceğini ifade etmişti. Ancak Perşembe günkü görüşmede fikrinden caydı. Bunun üzerine işçiler firmaya yarım saatlik bir süre tanıdıklarını belirterek, eğer ücretleri yatırılmazsa 12 Ağustos'ta AVM önüne giderek oturma eylemine başlayacaklarını söylemişti. Ücretlerin ödenmemesi üzerine işçiler oturma eylemine başlayarak, ücretleri ödenene kadar gece-gündüz oturma eylemine devam edeceklerini duyurdu. 


Türkiye'de Yeniçağ


Geri Dön