28 / 04 / 2024

Acıbadem'deki İspark'a ait otoparkın imara açılacağı iddiaları sürüyor!

Acıbadem'deki İspark'a ait otoparkın imara açılacağı iddiaları sürüyor!

Acıbadem'deki İspark'a ait otoparkın imara açılacağı iddiaları sürüyor. İstanbul Anadolu Yakası Acıbadem' deki İSPARK' a ait otoparkın imara açılacağı iddiaları, sürücüleri endişelendirdi. " Otoparkımıza dokunmayın " kampanyası başlatıldı...



ÖNCEKİ gün, Kadıköy Kozyatağı Sokak'taki zıvanadan çıkan park ihlalini yazmıştım. Sokaktaki hastaneye gelenlerin araçlarını nasıl da sağa sola, olur olmaz yerlere park ettiğini, nasıl da millete kıpırdayacak yer bırakılmadığım göstermiştim. Ve tabii bu problemi dile getirirken de kentteki otopark yetersizliğini bir kez daha hatırlatmıştım. 


Her gün 500 yeni aracın trafiğe katıldığı bu koca kentin en büyük sıkıntılarından biri otopark zira... 

Yıllar yılı bu soruna köklü çözümler üretilmediğinden yol kenarları, kaldırımlar araçlarla dolup taşıyor. 


Evet, şimdi bazı önemli adımlar atılsa da 3 milyon aracın ihtiyacı karşılanamıyor işte... E hal İstanbulluların en büyük beklentilerinden biri de otopark projeleri oluyor doğal olarak... îşte bugün tam da böyle bir otopark isteğim, daha doğrusu endişesini gündeme taşıyorum. Mevzu, Kadıköy Acıbadem'de, metrobüs durağının yanındaki İSPARK'a ait otoparkla ilgili... 


'Park et devam et" projesi çerçevesinde, yani yoluna metrobüsle devam etmek isteyen sürücülerin araçlarını rahatça park İSPARK: İnşaat yapılmayacak Peki bu iddialara karşılık İSPARK ne diyor? 

Otoparkın alanının imara açılması için sahiden bir proje var mı? işte İSPARK yetkililerinin yanıtı... 


"Acıbadem'deki otopark, büyük bir ihtiyacı karşılıyor ve kaldırılması söz konusu değil. Bölgede bir hastane projesi var ama yandaki araziyle ilgili. Bizim otoparkımızda herhangi bir inşaat yapılmayacak..." edebilmesi için yapılan bu otoparkın bulunduğu alanın imara açılacağı iddiaları dolaşıyor ortalıkta. Bu ihtimal de aracım her gün buraya park eden sürücüleri endişelendiriyor tabii... Bu iddiaların iyiden iyiye ayyuka çıkması üzerine imza kampanyası bile başlatılmış, "Otoparkımıza dokunmayın" diye... Gelin sözü uzatmadan kaygüı sürücülere bırakalım... "Otoparkın bulunduğu alan için bazı projeler düşünüldüğü konuşuluyor. Hatta bir hastane projesi bile dillendiriliyor. 


Otoparkta çökme olduğu halde aylardır yolun düzeltilmesi için doğru düzgün bir çalışma yapılmaması da bu konudaki endişelerimizi artırıyor. Otopark kapanırsa yüzlerce araç ne olacak? Mecburen, yol kenarına park edeceğiz, trafik de allak bullak olacak..." 


Habertürk


Geri Dön