05 / 05 / 2024

İnşaat işçilerinin eylemi sürüyor

İnşaat işçilerinin eylemi sürüyor

İstanbul Esenyurt Belediyesi'nin desteğiyle RDS Enerji - Reform İnşaat ortaklığının yaptırdığı Startowers inşaatında çalışan, ancak ücretlerini alamayan inşaat işçileri, dün belediyenin önünde oturma eylemi başlattı.

İnşaat işçilerinin eylemi sürüyor!

Astoria Alışveriş Merkezi önünde 4 aydır ücretlerini alamayan inşaat işçileri bu kez oturma eylemi başlattı. İnşaat işçileri Sendikası, ücretler ödenene kadar gece-gündüz eylemlerine devam edeceklerini duyurdu.

İnşaat işçileri artık yurt dışını değil, Türkiye'yi seçiyor: Yeni bir işçi 40 bin TL maaş alıyor!

İnşaat işçileri artık yurt dışı yerine Türkiye'de çalışmaya yöneliyor. Sektöre yeni giren bir inşaat işçisi 40 bin TL maaş alıyor. İşte ayrıntılar...

Çankırı'da parasını alamayan inşaat işçileri eylem yaptı: Müteahhit paramızı ödesin!

Çankırı'da 7 katlı inşaatın çatısına çıkan inşaat işçileri vinç üzerine çıkarak 'müteahhit paramızı ödesin' eylemi yaptı. 

İnşaat iskanı nasıl alınır? İnşaat işlerini kim takip etmeli?

İnşaat sektörü, belirli izin ve belgelerin alınması ile resmiyete dökülür. Bu belgelerin başında ise iskan belgesi geliyor. Peki İnşaat iskanı nasıl alınır? İnşaat işlerini kim takip etmeli? İşte ayrıntılar...

Eval İnşaat için iflas kararı verildi! Alacaklılar toplantısı 10 Ekim'de!

Bugüne kadar binlerce konut inşa eden ve Esenyurt'tra hayata geçirdiği 1.300 konutluk Eval Park ile gündem olan Eval İnşaat için iflas kararı verildi. İşte ayrıntılar... 

Kayı İnşaat işçilerinin alacak isyanı! Eylem kararı aldılar

Kayı İnşaat şirketinde çalışan işçiler bir süredir alamadıkları alacakları için eylem kararı aldı. İşçiler, yarın İstanbul'da eylem yapacak.

İnşaat-Sen: Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz!

İnşaat-Sen Örgütlenme Koordinasyon Üyesi Nurseli Gözüaçık, yurtdışında çalışan inşaat işçilerinin ücret sorunu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Yurtdışındaki inşaat işçileri için bir fon oluşturulmasını istiyoruz." dedi.

Belge almayan inşaatta çalışamayacak!

İnşaat işçilerinin de aralarında olduğu 40 meslekte, Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayanlar 10 Nisan 2022 tarihinden sonra çalışamayacak.

Emay İnşaat için nihai karar 1 Mart'ta verilecek!

2008'de kurumlar vergisi Türkiye rekortmenliğinde 62'nci sırada yer alan Emay İnşaat 2018 Kasım'da konkordato ilan etmişti. Emay İnşaat için nihai karar 1 Mart 2021 tarihindeki duruşmada verilecek.

Kırklareli Valiliği: İnşaat işçileri, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak!

Kırklareli Valiliği, İçişleri Bakanlığının genelgesi kapsamında yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele tedbirleri sebebiyle Türkiye genelinde hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasından inşaat işçilerinin muaf tutulacağını açıkladı.

İnşaat işçileri konuştu: Biz o binanın yıkılacağını biliyorduk!

İnşaat işçisi Erol Kaya depremde çöken Barış Sitesi’nin yapımında çalışmıştı. Enkazdan çıkarılan cansız bedenleri hüzünle izleyen Kaya, anlatıyor: “Ben harç taşırken inşaatta yürümeye korkuyordum. İlk depremde yıkılacağını biliyorduk.”

Batman'da inşaat işçileri elektrik akımına kapıldı: 1 ölü, 1 ağır yaralı!

Batman Gercüş'Te inşaat işçilerinin elektrik akımına kapılması sonucu bir kişi öldü, bir kişi ağır yaralandı.

Irak'tan Güney Kore'ye dönen inşaat işçilerinin testleri pozitif çıktı!

Güney Kore sağlık yetkilileri yaptıkları açıklamada yeni vaka tanısı konanlar arasında 20 kişinin Irak’tan dönen inşaat işçileri olduğu bildirildi.

TOKİ Antalya Alanya Yeniköy Projesi İnşaatı İşi ihalesi 8 Haziran'da!

Antalya Alanya Yeniköy Projesi İnşaatı İşi (E-İHALE) ihalesi 8 Haziran Pazartesi günü yapılacak.

İnşaat işçilerinin eylemi sürüyor Haberi

İnşaat işçilerinin eylemi sürüyor

İstanbul Esenyurt Belediyesi'nin desteğiyle RDS Enerji - Reform İnşaat ortaklığının yaptırdığı Startowers inşaatında çalışan, ancak ücretlerini alamayan inşaat işçileri, dün belediyenin önünde oturma eylemi başlattı. İnşaat İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafâ Adnan Akyol, "Hakkımızı alana kadar burada eylemimizi sürdüreceğiz" dedi. Startowers inşaatında çalışan 17 işçi, 2012 yılından beri ücretlerini alamadıkları için daha önce de eylem yapmış, ancak verilen sözlere karşın bir sonuç elde edememişti. 


Belediye binasının önünde oturma eylemi yapan işçiler, "Dünyayı biz inşa ediyoruz, altında kalan biz oluyoruz, ARTIK YETER!" pankartı açtı. 


Burada açıklama yapan İnşaat-İş Genel Başkanı Mustafa Adnan Akyol, "Patronlar akıl sağlığımızla oynuyorlar. Çalışmamız yetmiyor, eylem yapmamız gerekiyor ücretimizi almamız için. Bu mantık karşısında söyleyecek şey bulamıyoruz, hakkımızı alana kadar buradayız"...