17 / 05 / 2024

inşaat iskelelerinde standart

inşaat iskelelerinde standart

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz, dış cephe iş iskelelerine dair tebliğin 1 Temmuz'da yürürlüğe girdiğini açıkladı.

İnşaat sektörüne standart getirilmeli!

MTSO 14 No'lu İnşaat ve Emlak Komitesi Başkanı Hasan Engin, inşaat sektörüne ilişkin açıklamalar yaptı. Engin, sektöre hareket kazandırılması adına neler yapılabileceğini anlattı.

İnşaat çeliği ithalatında kalitesiz ve standart dışı ürünlere önlem şart!

Ekonomi Bakanlığının inşaat çeliğinde gümrük vergisini indirme kararı ile birlikte Türk çelik sektörü, belirlenen standartlar ve kurallar çerçevesinde inşaat çeliği ithalatının yapılmasına karşı olmadığını belirtiyor.

Düzce'de inşaat çalışmalarına standart geliyor!

Düzce Belediyesi mevcut inşaat çalışmalarının çevre sağlığını tehdit etmeyecek şekilde yürütülmesi için yaptırımlar uygulanacak.

İnşaat maliyetini hesaplamanın en pratik formülü: Hesapçı!

Pek çok etkeni dikkate alarak yapılması gereken 'inşaat maliyet hesabı' artık çok kolay. KRC Yapı tarafından geliştirilen, standart ve profesyonel olmak üzere iki sürümü hazırlanan 'Hesapçı', daha proje hazırlanmadan inşaatın maliyetini ortaya koyan bir program.

Ermiş İnşaat'tan butik konut konspetine yeni bir yorum!

İstanbul Göktürk'de yapımını sürdürdüğü Kemerist projesi ile butik konut konspetine yeni bir yorum katmayı başaran Ermiş inşaat, imza attığı her projede üst standart oluşturmayı ilke haline getirdi.

İnşaat iskelelerine standart!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz, dış cephe iş iskelelerine dair tebliğin 1 Temmuz'da yürürlüğe girdiğini açıkladı.

İnşaat iskelelerine standart!

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz, dış cephe iş iskelelerine dair tebliğin 1 Temmuz'da yürürlüğe girdiğini açıkladı. İskele kullanımı ilk kez kurallara bağlandı...

İnşaat sektöründe iş kazasını standart dışı iskeleler artırıyor!

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı İsmail Gerim, Türkiye'deki iş kazalarının 3'te 1'inin inşaat sektöründe yaşandığını söyledi.

İsmail Gerim: İnşaat iskelelerinin çoğu standart dışı!

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Gerim: "Sahada kullanılan iskelelerin çoğu standart dışı. Son yıllarda özellikle inşaat sektöründe artan bir denetim uygulaması başladı ve önemli sayıda kapatmalar da gerçekleşiyor" dedi.

İnşaat sektörüne ILO standartı getirildi!

Resmi Gazete'de yer alan diğer kanun olan Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) 167 Sayılı Sözleşmesinin Onaylanmasına Dair Kanun, inşaat sektörü çalışanlarına uluslararası standartlarda yeni güvenceler kazandırmayı amaçlıyor.

Wings Towers Kartal Emin İnşaat imzası ile yükseliyor!

Wings Towers'ın mimari de oluşturduğu üst standartı, Emin inşaatın şantiye tecrübesi ile hayata geçireceklerini kaydeden Bayram Türkmen, bu projenin bölge için yeni bir vitrin olacağını belirtti.

İnşaat iskelelerinde iş güvenliği!

Tehlikeli işler kapsamında yer alan inşaat yapım işlerinde alınması gereken tedbirler, Yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliğinde yer alıyor. İşte iskelelerde alınması gereken tedbirler...

Standart Denetim, inşaat mühendisi ve inşaat teknikeri arıyor!

Standart Denetim, Kartal şantiyesinde çalışacak inşaat mühendisi ve Beylikdüzü'nde ikamet eden inşaat teknikeri alacak

inşaat iskelelerinde standart Haberi

inşaat iskelelerinde standart

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz, dış cephe iş iskelelerine dair tebliğin 1 Temmuz'da yürürlüğe girdiğini açıkladı. Oğuz, "Ülkemizde ardı ardına yaşanan ölümlü iş kazalarından sonra ilk kez inşaat sektöründe kullanılan dış cephe iskelelerinde uyulması gereken zorunlu kurallar getirildi" dedi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, inşaat sektöründe çalışanların iş sırasında maruz kaldıkları riskleri azaltmak amacıyla hazırladığı 'Ahşap ve Ön Yapımlı Çelik ile Alüminyum Alaşımlı Bileşenlerden Oluşan Dış Cephe İş İskelelerine Dair Tebliği', 1 Temmuz tarihinde yürürlüğe girdi.

İMO Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz, bugüne kadar iskelelere dair herhangi bir kural olmadığını belirterek, bu nedenle binlerce işçinin iskeleden düşme, iskele çökmesi sonucu ya yaşamını kaybettiğini, ya da sakat kaldığını söyledi. Ağır ve tehlikeli iş grubunda yer alan inşaat işkolunda iş...