06 / 05 / 2024

inşaat konut kdv indirimi 2017

inşaat konut kdv indirimi 2017

İnşaat sektörü, eylülde sona erecek 10 puanlık KDV indiriminde sürenin uzatılmasını, ardından da yüzde 8’lik oranın kalıcı hale getirilmesini istiyor.

İnşaat ve gayrimenkul sektörünün 2023 karnesi! Konutta düşüş trendi devam! 

KPMG Türkiye tarafından hazırlanan rapora göre inşaat ve gayrimenkul sektörünün 2023 karnesi ortaya çıktı. Peki inşaat, konut, AVM, GYO ve otel sektöründe son durum ne? İşte raporda yer alan o rakamlar...

Akdağoğlu İnşaat Konut Yatırım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Akdağoğlu İnşaat Konut Yatırım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Akdağoğlu İnşaat Konut Yatırım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Beykoz'da yapıldı.

Machnouk İnşaat Konut Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Machnouk İnşaat Konut Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de Samer Machnouk tarafından kuruldu.

Konutta KDV iadesinde inşaat sınıfı neden önemli?

Konut teslimlerinden doğan KDV iadelerinde konut inşaatının sınıfıyla ilgili sorunlar yaşanıyor. Peki KDV iadesinde inşaat sınıfı ne gibi sorunlar çıkarıyor? KDV iadesinde inşaat sınıfı neden önemli?

Konut inşaatlarında KDV iadesi neleri kapsıyor?

Konut teslimlerinden doğan KDV iadelerinde son dönemlerde konut inşaatının sınıfı ile ilgili sorunlar yaşanıyor. Konut sektörü, KDV oranının inşaatın sınıfına ve emlak vergisi değerine göre belirlenmesine ilişkin düzenlemenin yürürlükten kaldırılmasını istiyor.

​İnşaat ve Konut sektörünün birincisi MESA oldu!

İnşaat sektöründe 50 seneyi aşan köklü geçmişiyle adı ‘kalite’ ve ‘güven’le özdeşleşen ve her yıl Capital tarafından düzenlenen “Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri” arasında ilk üçe giren MESA, bu sene inşaat/konut kategorisinin “en beğenilen” şirketi oldu. 

Danıştay'dan 'kat karşılığı inşaat işlerinde KDV' kararı!

Danıştay, kat karşılığı inşaat işlerinde müteahhitlerin arsa sahiplerine arsanın karşılığı olarak verdikleri konut ve işyerlerinin KDV’ye tabi olduğuyla ilgili düzenlemeyi iptal etti.

İnşaatçılar KDV indirimi istiyor!

Trabzon İnşaatçılar ve Emlakçılar Odası Başkanı Taflan, inşaat sektöründe KDV indirimi istediklerini dile getirdi. Ayhan Taflan, “Trabzon’da inşaat sektöründe KDV oranı yüzde 8’e düşürülmediği takdirde zor bir süreç yaşanabilir” diye konuştu...

Zer Kartal Ceylan İnşaat konut fiyatları!

Zer Kartal Ceylan İnşaat konut fiyatları 360 bin TL'den başlıyor. Kişiye özel ödeme imkanı sunulan Zer Kartal projesinde teslimler 30 ay sonra yapılacak...

İnşaat demirindeki KDV kalkmalı!

Malatya Sonsöz Gazetesi köşe yazarı Hanife Sarı bugün yazısında inşaat sektörünün demir sorununu kaleme aldı. İşte o haber...

M İnşaat Konut İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

M İnşaat Konut İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Seripl Martin ve Mıchael Beck ortaklığında 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

İnşaat malzemelerinde KDV indirimi yok!

Maliye Bakanlığı'nın tebliğinin yanlış yorumlandığını söyleyen Yeminli Mali Müşavir Abdullah Tolu, inşaat malzemelerinde KDV oranının düşürülmediğini belirtti.

İnşaat malzemesinde KDV indiriminden vatandaş faydalanamayacak!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Demir, "KDV iadesi, 1-2 yıl sonra bitecek binalarda yansıtılacaktır ama o gün de zamlar geleceği için konut alıcısı bundan çok faydalanamayacak." dedi.

inşaat konut kdv indirimi 2017 Haberi

inşaat konut kdv indirimi 2017

15 Temmuz darbe girişimi yanı sıra bölgesel gelişmelerin de etkisiyle durma noktasına gelen inşaat sektörünün canlandırılması amacıyla konutta uygulanan ve eylül ayında sona erecek KDV indiriminde önce süre uzatımı, ardından bunun kalıcı hale getirilmesi isteniyor.


Türkiye’de inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmaların çatı kuruluşları ile önde gelen şirketler, KDV indiriminin sektöre büyük katkı sağladığını belirterek, bunun ilk etapta yıl sonuna kadar uzatılmasını, nihai olarak ise kalıcı hale getirilmesini istiyor.



YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan


Canlanma istenen seviyeye gelmeden indirim kaldırılmamalı

KDV avantajı birikmiş konut stokunun erimesine büyük katkı sağlarken , sektörün ve piyasaların canlanmasında da önemli bir rol oynadı. Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü inşaat, 300 farklı alt sektörü destekleyen, istihdam yaratmada öncü ve uluslararası pazarda da ülkemizi temsil eden bir sektör....