05 / 05 / 2024

inşaat makineleri ithalatı 2020 

inşaat makineleri ithalatı 2020 

2018 yılından beri gerileyen iş ve inşaat makineleri sektöründe ihracat azalırken ithalatta artış yaşandı. 2021 bütçesinin yatırım odaklı olması ve altyapı inşaatları alanındaki yatırımların bütçede geniş yer bulmasıyla sektörün bu yıl yüzde 20 büyümesi tahmin ediliyor. 

'İnşaat Demiri İzleme Sistemi' geliyor: Darphane inşaat demiri takip sistemi kuracak!

Darphane'nin inşaat demirinin üretimi veya ithalatından inşaatta kullanım ve laboratuvar deneyleri dâhil geçen tüm aşamalarda izlenmesini sağlayacak İnşaat Demiri İzleme Sistemi'ni (İDİS) kurmasına karar verildi. İşte ayrıntılar...

Almanya merkezli inşaat şirketi Einz A Group, Türkiye pazarına geliyor! 

Emlak, lojistik, ithalat, ihracat ve proje üretimi alanlarında hizmet veren Almanya merkezli Einz A Group’un inşaat kolu olan Einz A Home Türkiye pazarına geliyor. İşte Einz A Group Yönetim Kurulu Başkanı Salih Sönmez'in konuyla ilgili o açıklamaları...

İnşaat makinelerinde ithalat arttı!

2018 yılından beri gerileyen iş ve inşaat makineleri sektöründe ihracat azalırken ithalatta artış yaşandı. 2021 bütçesinin yatırım odaklı olması ve altyapı inşaatları alanındaki yatırımların bütçede geniş yer bulmasıyla sektörün bu yıl yüzde 20 büyümesi tahmin ediliyor. 

İsrail'de inşaat sektörü salgın sürecinde hiç durdurulmadı!

srail'de inşaat sektörü salgın sürecinde hiç durdurulmadı dolayısıyla inşaat için gerekli malzemelerin ithalatında yükseliş oldu

Atatürk Havalimanı'ndaki hastane inşaat tam gaz!

Atatürk Havalimanı yerleşkesinde geniş bir alanda oluşturulan inşaat sahasında iş makineleri ve hafriyat kamyonları ile hummalı bir çalışma yapılıyor.

İnşaat makineleri, Ankara'nın yıldızı parlayan sektörlerinden!

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Ankara'nın yıldızı parlayan sektörlerini, bişim, savunma ve havacılık, iş ve inşaat makineleri, ilaç ve tıbbı cihazlar ile tarım sektörleri olarak açıkladı... 

Trabzon'da yaylalardaki 9 kaçak yapının inşaat temeli kapatıldı!

Trabzon Köprübaşı'ndaki yaylalarda bulunan 9 kaçak yapının inşaat temeli doldurularak kapatıldı. İş makineleri yayla ve meralardaki kaçak yapıların yıkımı için bölgede çalışmalar yaptı...

İnşaat malzemeleri ithalat birim fiyatları artıyor!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi Ağustos 2019 sonuçlarına göre, ihracat birim fiyatlarında düşüş sürerken, ithalat birim fiyatlarında artış eğilimi yaşanıyor...

Türk iş ve inşaat makinelerine Çin'de büyük ilgi!

Türk iş ve inşaat makineleri sektörü, İMDER tarafından Çin'de hayata geçirilen 15. BICES Pekin Uluslararası İş, İnşaat ve Madencilik Makineleri Fuarı'na katılım gösterdi.

İnşaat demirinde gümrük vergisi yüzde 30'a çıkarıldı!

İnşaat demiri ithalatında uygulanan gümrük vergisi oranı Dünya Ticaret Örgütü üyesi olmayan ülkeler için yüzde 10'dan yüzde 30'a yükseltildi. Karar, Resmi Gazete'de yayınlandı.

İnşaat çeliği ithalatında gümrük vergisi artacak mı?

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Veysel Yayan, inşaat çeliği ithalatında uygulanan gümrük vergisi oranlarının Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) üyesi olmayan ülkeler için yüzde 30'a yükseltilmesiyle ilgili konuştu.

Satürn İnşaat Tekstil İthalat Ve İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Satürn İnşaat Tekstil İthalat Ve İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün 100 bin TL sermaye bedeli ile Fatih'te Timuçin   Sarıcan tarafından kuruldu. 

Öz Aslan İthalat İhracat Gıda Tarim Hayvancılık Otomotiv İnşaat Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Aslan Ithalat Ihracat Gida Tarim Hayvancilik Otomotiv Inşaat Yapi Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 100 bin TL sermaye bedeli ile Murat Özgüneş tarafından kuruldu. 

inşaat makineleri ithalatı 2020  Haberi

inşaat makineleri ithalatı 2020 

Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Merih Özgen, iş ve inşaat makinaları sektörünün 2018'den beri zor zamanlar geçirdiğini, 2020'deki pandemi ile birlikte hem yurt içi hem de yurt dışı bileşenlerinde aksamalar yaşandığını söyledi. Posta Gazetesi'nden Mehmet Ali Kantarcı'nın haberine göre; 2019'da iç pazardaki daralmadan dolayı ihracata yönelen sektörün 1.4 milyar dolarlık rekor ihracat yaptığını hatırlatan Özgen, “Önemli ihraç pazarları Avrupa, K. Afrika Rusya, Türki Cumhuriyetler ve Ortadoğu olan ve yıl içerisindeki daralmalardan etkilenen iş ve inşaat makineleri sektörünün 2020 ihracatı yüzde 5.9 azalarak 1 milyar 385 milyon oldu. Sektörün ithalatı ise yüzde 20.3 artarak 811 milyon dolara çıktı" dedi.

BEKLENTİ YÜZDE 20'LERDE 

2021 bütçesinin yatırım odaklı olması ve altyapı inşaatları alanındaki yatırımların bütçede geniş yer...