29 / 04 / 2024

İsrail'de inşaat sektörü salgın sürecinde hiç durdurulmadı!

İsrail'de inşaat sektörü salgın sürecinde hiç durdurulmadı!

srail'de inşaat sektörü salgın sürecinde hiç durdurulmadı dolayısıyla inşaat için gerekli malzemelerin ithalatında yükseliş oldu



Ticaret Bakanlığı verilerine göre, Türkiye'nin 2013 yılından bu yana 5-6 milyar dolar bandında seyreden İsrail ile dış ticaret hacmi, 4 milyar 464 milyon doları ihracat, 1 milyar 601 milyon doları ithalat olmak üzere geçen sene 6 milyar 65 milyon dolar düzeyinde gerçekleşti.

- "Birçok İsrailli şirket, siparişlerini Çin'den Türkiye'ye yönlendirdi"

Türkiye'nin İsrail ile dış ticaretinde yaşanan gelişmeler ve ikili ekonomik ilişkilerin geleceği hakkında değerlendirmeler yapan DEİK Türkiye-İsrail İş Konseyi Başkanı İbrahim Sinan Ak, Türkiye ile İsrail arasında 1 Mayıs 1997'de yürürlüğe giren Serbest Ticaret Anlaşması'nı takiben İsrail ile ticaret hacminin geçen yıl 6,6 milyar dolar ile maksimum seviyeye çıktığını bildirdi.

İsrail'de ilk koronavirüs vakasının daha erken görülmesiyle İsrail'in Türkiye haricinde birçok yurt dışı uçuşun daha erken durdurulduğunu belirten Ak, şunları ifade etti:

"Bu süreçte İsrail'e tıbbi malzemeler ve gıda ürünleri başka ülkelerden ulaştırılamadığından Türkiye'nin yardımı ve onayıyla Türkiye'den ya da Türkiye üzerinden ürünler İsrail'e getirildi. Böylece acil ihtiyaç duyulan ürünlerin getirilmesinde veya kısa vadede stok yapması gereken şirketler, iki ülkenin coğrafi yakınlığı sayesinde ilerleyebildiler. Öte yandan, İsrail'de inşaat sektörü salgın sürecinde hiç durdurulmadı dolayısıyla inşaat için gerekli malzemelerin ithalatında yükseliş oldu. Avrupa ile ticaret yapan bir çok ithalatçı da orada pandeminin etkisinin büyüklüğü dolayısıyla Türkiye'ye yöneldi."
 


Geri Dön