19 / 05 / 2024

İnşaat mevzuatında yeni düzenleme

İnşaat mevzuatında yeni düzenleme

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “İnşaat sektöründeki belirsizlikler ortadan kalkacak. Mükellefin kafasını karıştıran uzun, karmaşık, anlaşılmaz mevzuat sadeleştirilecek”

Mehmet Taş'tan 'Mehmet Salih Tatlıcı'nın miras davasında bilirkişi krizi' haberi için tekzip!

35 yıldır inşaat mühendisliği ve gayrimenkul değerlendirme uzmanlığı alanında bilirkişilik yapan Mehmet Taş, 'Mehmet Salih Tatlıcı'nın miras davasında bilirkişi krizi' başlıklı haber ile ilgili tekzip yayınladı.

Depremzede inşaat mühendisleri Elazığ ve Malatya'daki konutların inşasında rol aldı!

2020 yılının Ocak ayında yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremi yaşayan genç inşaat mühendisleri, inşa edilen konut projelerinde istihdam edildi.

Tayfun Küçükoğlu: Binaların inşasında yangın güvenliğine öncelik verilmeli!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı örgütleri arasında yer alan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği, ‘Yangından Korunma Haftası’nda yaptığı açıklamada; yangın güvenliği konusunda yeni inşa edilen ve yenilenen binalarla ilgili önemli uyarılar yaptı.

Yapı - Su İnşaat'ın iflas davasında yeni gelişme!

İnşaat sektöründe faaliyett gösteren Yapı - Su İnşaat'ın iflas davasında yeni bir karar alındı. Buna göre, iflas kararı kaldırıldı.

Ace İnşaat'ın iflas davasında son durum ne?

1986 yılında yurtiçi ve yurtdışı inşaat, restorasyon, taahhüt işlerini hayata geçirmek için kurulan Ace İnşaat'ın iflas davasında son durum ne?

Emay İnşaat'ın konkordato davasında flaş gelişme!

2008'de kurumlar vergisi Türkiye rekortmenliğinde 62'nci sırada yer alan Emay İnşaat 2018 Kasım'da konkordato ilan etmişti. Emay İnşaat hakkında yeni bir karar alındı...

TACA İnşaat'ın konkordato davasında flaş gelişme!

1988 yılından bu zamana kadar inşaat sektöründe sayısız projeye imza atan TACA İnşaat, yaşadığı mali sıkıntıları aşamayınca konkordato talep etmişti. TACA İnşaat hakkında yeni bir karar alındı. 

3 boyutlu teknolojiler inşaat alanında önemli paya sahip! 

3 boyutlu teknoloji pazarının büyüklüğünün 2024 yılında 72 milyar dolar seviyelerine çıkması bekleniyor. Hızla gelişen 3 boyutlu teknoloji inşaat alanlarında önemli paya sahip durumda.

Türk şirketleri inşaat alanında Kazakistan'dan 27 milyar dolarlık iş aldı! 

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Türk şirketlerinin inşaat alanında Kazakistan devletinden aldığı işlerin hacmi 27 milyar dolar olduğunu dile getirdi. 

TACA İnşaat'ın konkordato davasında yeni gelişme!

1988 yılından bu zamana kadar inşaat sektöründe sayısız projeler hayata geçiren TACA İnşaat, konkordato talep etmişti. Konkordato talep eden TACA İnşaat hakkında yeni bir karar alındı. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında son durum ne?

İnşaatı tamamlandığında "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanını alacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün dördüncü tabliyesi üretici Çimtaş firmasına ait "GMK-1" isimli özel gemiyle bölgeye getirildi

TACA İnşaat'ın konkordato davasında şok gelişme!

1988 yılından bu zamana kadar inşaat sektöründe sayısız projelere imza atan TACA İnşaat maddi anlamda zor süreçten geçiyor. Konkordato talep eden TACA İnşaat hakkında yeni bir karar verildi.

DSG İnşaat'ın iflas davasında şok gelişme!

İstanbul Havalimanı, Rixos, Swissotel ve Four Seasons otelleri gibi yapıların inşaatlarında görev yapan DSG İnşaat, konkordato ilan etmişti. Şirket hakkında yeni bir karar verildi...

İnşaat mevzuatında yeni düzenleme Haberi

İnşaat mevzuatında yeni düzenleme

İnşaat sektörünün uzun zamandır beklediği mevzuat sadeleştirme çalışmaları tamamlanmak üzere. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Aralık ayında uygulamaya başlanılacak düzenleme ile sektördeki gri alanları ortadan kaldıracaklarını söyledi. 


Bakan Mehmet Şimşek, kayıt dışında hiçbir sektör bırakmayacaklarını vurgulayarak, buna sebep olan, mükellefin kafasını karıştıran uzun, karmaşık, anlaşılmaz mevzuatın her alanda sadeleştirileceğini belirtti.  Sadeleştirme çalışmalarının ardından sektörün önünün açılacağına işaret eden Şimşek, “Sadeleştirilmiş mevzuat ile inşaat sektörü vergisini nasıl daha kolay ödeyeceğini bilecek. Bu şekilde; devlet, vergisini düzenli alacak ve kayıt dışılık da önlenmiş olacak” dedi. Bakan Şimşek, düzenlemenin hazırlık sürecinde sektör temsilcileri ile bir araya gelindiğini ve meselelere yerinde çözüm arandığını belirterek, hazırlanan mevzuatın önümüzdeki ay uygulamaya geçirileceğini ifade etti.


Yabancının ilgisi


Seçimleri yakından takip eden Arap, Rus ve Ukraynalı yatırımcı gayrimenkulde alıma dönüyor.  Projebeyaz...