22 / 11 / 2024
fuzul

Depremzede inşaat mühendisleri Elazığ ve Malatya'daki konutların inşasında rol aldı!

Depremzede inşaat mühendisleri Elazığ ve Malatya'daki konutların inşasında rol aldı!

2020 yılının Ocak ayında yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremi yaşayan genç inşaat mühendisleri, inşa edilen konut projelerinde istihdam edildi.




2020 yılının Ocak ayında yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremi yaşayan genç inşaat mühendisleri, inşa edilen konut projelerinde istihdam edilerek, şehirlerin geleceğine katkıda bulunmaları sağlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre yaşanan depremden sonra  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından (TOKİ) depremzedelerin konut ihtiyacını karşılamak amacıyla Elazığ ve Malatya'da binlerce konut inşa edildi.

Hayata geçirilen konutlar büyük bir hızla tamamlanırken, binaların yapımında depremi yaşayan genç mühendislerin de istihdamları sağlanmış oldu. 

Söz konusu depremi Malatya'da yaşayan inşaat mühendisi Fatih Doğan ve Elazığ'da yaşayan Helin Aksöz, projede yer alan genç inşaat mühendislerinden yalnızca ikisi.

Depremzede inşaat mühendisleri Elazığ ve Malatya daki konutların inşasında rol aldı!

İnşaat mühendisi Fatih Doğan, Anadolu Ajansı muhabirine, 24 Ocak 2020'de meydana gelen depremde ailesiyle evde olduğunu kaydetti. Doğan, "Çok korktuk, bulunduğumuz binayı terk ettik. Önce yakınlarımıza ulaşıp durumlarını öğrendik, yakınlarımdan zarar gören yoktu ama çok üzücüydü. O geceyi evde geçiremedik,  TOKİ  yapımı olan ablamların evinde geçirdik." şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Elazığlı genç inşaat mühendisi Helin Aksöz de konuyla ilgili olarak depremi bizzat yaşayan birisi olarak binalara ekstra hassasiyet gösterdiklerini belirtti.

"Deprem değil, binalar öldürür" sözünü anımsatan Aksöz, "Bu nedenle hassasiyetle sağlam yapılar inşa etmeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Aksöz, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Hem memleketim olduğu için hem de bir Türk vatandaşı olduğum için kendimi şanslı hissediyorum. Hassasiyetle çalışıyoruz. Hak sahiplerine güzel bir yaşam alanı oluşturmaya çalışıyoruz. Okulda deprem yönetmeliğiyle ilgili dersler görürken belki yaşamadan önceki hassasiyetimiz yoktu. Şu anda depremi birebir yaşamış biri olarak o psikolojinin içinde var olmuş biri olarak çok daha hassasiyetle çalışıyoruz. Yani şu an bu yapıları kabasından incesine kadar kontrol ederken, yapmaya devam ederken kendimiz oturacakmışçasına hassasiyetle ve empati duygusuyla kontrollerimizi sağlıyoruz."

TOKİ, Elazığ'da depremzedeler için 10 milyar TL yatırımla yeni bir kent inşa ediyor!


Geri Dön