27 / 04 / 2024

İnşaat mühendisleri depreme karşı çelik konstürksiyonlu evleri öneriyor!

İnşaat mühendisleri depreme karşı çelik konstürksiyonlu evleri öneriyor!

Depremde betonarme binalar çok kotu bir sınav verdi. İnşaat mühendisleri de çelik konstrüksiyonlu binaların, çok daha dayanıklı olduğunu söylüyor. Bu evlerin inşasında "yapı çeliği" kullanılıyor..



Depremde betonarme binalar çok kotu bir sınav verdi. Yıllardır içinde yaşadığımız binaların hiç de güvenli olmadıklarını gördük. 


Bunun üzerine  TOKİ  harıl hani sağlam zeminler arayıp bularak radyal temelli örnek siteler inşa etmeye başladı. Kimileri de kendi imkanlarıyla tıpkı Amerika'da, Avrupa'da olduğu gibi en sağlıklısı olan ahşap evlere donuş yaptı. Bu arada çelik konstrüksıyon ev yapımı da hayli mesafe aldı. Tecrübe kazandı. Artık çelik konstrüksıyon evler, 1. derece deprem bölgesi ve en elverişsiz zeminlere göre bile yapılabiliyor. İnşaat mühendisleri de çelik konstrüksiyonlu binaların, çok daha dayanıklı olduğunu söylüyor. Bu evlerin bölmelerinde istenirse ahşap kullanılabiliyor. Veya hazır panellerden faydalanılıyor. Yapı böylece çok sağlam, sağlıklı ve hafif hale geliyor. 


Çelik konstrüksyon konutlar gerek maliyeti, gerek güvenirliği, gerekse inşaat hızı açısından ciddi bir alternatif olarak öne çıkıyor. Bu evlerin inşasında "yapı çeliği" kullanılıyor. Bağlantı elemanlarında kaynak olmuyor. Kaynak yerine binanın daha sağlam olmasını sağlayan akıllı vidalar, cıvata ve somunlar kullanılıyor. İsteğinize göre tasarlanan modellere her gün bir yenisi daha ekleniyor. Çelik iskeletti evinizi, şehir merkezinde veya uzak bölgelerdeki arsanıza, tek veya site halinde inşa ettirebiliyorsunuz.. 


Yeni Akit



Geri Dön