10 / 05 / 2024

çelik konstürksiyonlu evler

çelik konstürksiyonlu evler

Depremde betonarme binalar çok kotu bir sınav verdi. İnşaat mühendisleri de çelik konstrüksiyonlu binaların, çok daha dayanıklı olduğunu söylüyor. Bu evlerin inşasında "yapı çeliği" kullanılıyor..

İnşaat sektörünün yeni yüzü kentsel dönüşüm için alternatif olacak! Çelik evlere talep artıyor...

İnşaat sektörü gerek teknolojinin getirdiği yeniliklerden biri olan çelik evler, kentsel dönüşüm için alternatif odu.

Konut arayanların yeni tercihi çelik evler oldu! Üretim iki kat arttı!

Güvenli konut arayışı içerisinde konut sahibi olmak isteyenler çelik evleri tercih etmeye başladı. 2023'te çelik ev üretimi iki kart artış gösterdi. 

Kanarya Adaları’nda afet konutlarında Karmod çelik evler tercih edildi!

Karmod Genel Müdürü Abdullah Yüceer yaptığı açıklamada Cumbre Vieja yanardağındaki volkanik patlama sonrası zarar gören konutların yeniden inşası için La Palma adasında 6 ayrı yerde çelik ev projesi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bakan Özhaseki'den çelik ev vurgusu! 9 büyüklüğünde deprem olsa bile yıkılmayacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde çelikten köy evlerinin yapılmasının bilim insanları tarafından önerildiğini belirterek 100 bine yakın çelik ev yapılacağını ve  9 büyüklüğünde deprem bile olsa yıkılmayacak evler olacağını açıkladı. 

Deprem korkusu konut tercihlerini değiştirdi! Vatandaşın yeni gözdesi çelik konstrüksiyon evler!

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin ardından güvenli yaşam alanlarında ikamet etme kaygısı, vatandaşları çelik konstrüksiyonlu evlere yönlendirdi. 

Çelik ev almak mantıklı mı? Çelik evin ömrü ne kadar?

Son yıllarda çok tercih edilen yapılardan biri de çelik evler olarak karşımıza çıkıyor. Çelik ev, Türkiye'de yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremden sonra daha da tercih edilmeye başladı. Peki çelik ev dayanıklı mı ve tercih edilmesi mantıklı mı?

1+1 çelik ev 450 bin TL, 2+1, 490 bin TL! Çelik ev nedir, 155 metrekare evler ne kadar?

Depreme dayanaklığı ile bilinen çelik ev fiyatlar 450 bin TL ile 2 milyon 500 bin TL arasında değişiyor. Peki, metrekarelerine göre çelik ev fiyatları ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...

Çelik ev ne kadar? Çelik evler depreme dayanıklı mı?

Türkiye'de yaşanan deprem felaketinden sonra vatandaşlar depreme dayanıklı çelik evlerin fiyatlarını araştırmaya başladı. Peki, çelik evler ne kadar, çelik ev kaç günde teslim edilir? İşte detaylar...

Çelik betonarme evler sağlam mı? Beton ev mi pahalı çelik ev mi?

Çelik evler tıpkı, betonarme evler gibi son dönemde sıkça kullanılmaya başladı. Bu yüzden de çelik evlerin özelliklerine dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte detaylar!

Hafif çelik evler sağlam mı? Çelik ev rüzgara dayanıklı mı?

Çelik evler, prefabrik evler kadar ilgi uyandıran yapılardan biridir. Bu yüzden de çelik evlere dair özellikler merak ediliyor. İşte çelik evlere dair araştırılan ayrıntılar!

49 metrekare çelik evlerin fiyatı ne kadar? 28 Mart 2023 fiyat listesi

Çelik evler, tıpkı prefabrik evler gibi merakla araştırılmaktadır. Bilhassa fiyatları merak edilmektedir. İşte çelik evlere dair araştırılan detaylar!

150 metrekare çelik ev fiyatları ne kadar? 23 Mart 2023 fiyat listesi!

Çelik evler, kolay yapılı, kurulumu ve maliyetinden dolayı pek çok kişinin gündemini oluşturuyor. Çelik ev denilince kişilerin aklına öncelikle fiyatları gelmektedir. Peki çelik evler ne kadardır? İşte detaylar!

100 metrekare çelik ev ne kadar? 22 Mart 2023 fiyat listesi!

Çelik evler son dönemin en gözde tatil yapılarından biridir. Bundan dolayı da ahşap evlerin fiyatları da sorgulanmaktadır. İşte detaylar!

çelik konstürksiyonlu evler Haberi

çelik konstürksiyonlu evler

Depremde betonarme binalar çok kotu bir sınav verdi. Yıllardır içinde yaşadığımız binaların hiç de güvenli olmadıklarını gördük. 


Bunun üzerine TOKİ harıl hani sağlam zeminler arayıp bularak radyal temelli örnek siteler inşa etmeye başladı. Kimileri de kendi imkanlarıyla tıpkı Amerika'da, Avrupa'da olduğu gibi en sağlıklısı olan ahşap evlere donuş yaptı. Bu arada çelik konstrüksıyon ev yapımı da hayli mesafe aldı. Tecrübe kazandı. Artık çelik konstrüksıyon evler, 1. derece deprem bölgesi ve en elverişsiz zeminlere göre bile yapılabiliyor. İnşaat mühendisleri de çelik konstrüksiyonlu binaların, çok daha dayanıklı olduğunu söylüyor. Bu evlerin bölmelerinde istenirse ahşap kullanılabiliyor. Veya hazır panellerden faydalanılıyor. Yapı böylece çok sağlam, sağlıklı ve hafif hale geliyor. 


Çelik konstrüksyon konutlar gerek maliyeti, gerek güvenirliği, gerekse inşaat hızı açısından ciddi bir alternatif olarak...