28 / 04 / 2024

İnşaat Mühendisleri Odası'nın acı günü! Erdal Bingöl vefat etti!

İnşaat Mühendisleri Odası'nın acı günü! Erdal Bingöl vefat etti!

İnşaat Mühendisleri Odası Ankara şžubesi çalışanlarından 4. dönem şube başkanı Erdal Bingöl hayatını kaybetti. Erdal Bingöl'ün naaşı 6 Ocak Perşembe günü Karşıyaka Mezarlığı'nda öğle namazına müteakiben defnedilecek



İnşaat Mühendisleri Odası'nın mesleki ve toplumsal mücadelesinde yıllardır görev üstlenen  yöneticisi ve mücadele arkadaşı Erdal Bingöl hayata veda etti. Bir süredir sağlık sorunları nedeniyle tedavi gören Erdal Bingöl, 4 Ocak 2011 Salı akşamı Gazi Üniversitesi Hastanesi"nde yaşamını kaybetti.
 
İnşaat Mühendisleri Odası"nın mesleki ve toplumsal mücadelesini çok zor koşullar altında yürüttüğü, ülkemizin en karanlık yılları olarak tarihi kayıtlara geçen, 1980"li yıllarda Erdal Bingöl Odamızın ve Birliğimizin Yönetim Kurulu organlarında en ön saflarda mücadelesini yürüttü.
 
Mesleki ve toplumsal mücadeleyi ortak zeminlerde yürütebilmenin başarılı bir referansı olarak hafızalarımızda ve yüreklerimizde yerini alan Erdal Bingöl saygın, mütevazı ve mücadeleci kişiliğiyle bizlerle yaşamaya devam edecektir.
 
İnşaat Mühendisleri Odası"nın ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği"nin başı sağ olsun.
 
Erdal Bingöl kimdir
 
Erdal Bingöl, 1948 yılında Hatay Dörtyol"da doğdu. 1970 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü"nde lisans, 1974 yılında aynı okulda yüksek lisans öğrenimini tamamladı.
 
1970-1976 yılları arasında DSİ Barajlar ve HES Dairesi"nde proje mühendisi ve mukavele tatbikat başmühendisi olarak görev aldıktan sonra üç yıl bir inşaat firmasında şantiye şefi ve teknik müdür olarak çalıştı.
 
1979-1986 yılları arasında Turizm Bankası Genel Müdürlüğü Antalya Yatırımları Grup Başkan Yardımcılığı; 1986-1992 döneminde ise bir inşaat şirketinde şantiyeler planlama ve organizasyon müdürlüğü ile proje müdürlüğü yaptı.
 
1992"den 2004 yılına kadar kendi inşaat firmasında mesleki çalışmalarını sürdürdü.
2004-2009 yılları arasında farklı inşaat şirketlerinde teknik grup başkanlığı, genel müdür yardımcılığı ve yurtdışı projeler koordinatörlüğü yaptı.
 
İnşaat Mühendisleri Odası yayın organı Türkiye Mühendislik Haberleri Dergisi"nin yayın koordinatörlüğünü yürütmekteydi.
 
Yayınları
 
Dolusavak Su Yüzü Hesapları (1971)
Morgen-Price Metodu ile Zemin Stabilite Analizi (1974)
 
TMMOB ve İMO çalışmaları
 
İnşaat Mühendisleri Odası  Ankara  şžubesi 4. Dönem Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü.
İnşaat Mühendisleri Odası"nın 27. ve 28. Dönemleri"nde Yönetim Kurulu Üyeliği; 30. ve 31. Dönemleri"nde Yönetim Kurulu II. Başkanlığı yaptı.
 
TMMOB"nin 26. 27. ve 28. Dönemleri"nde Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüttü.
 
1979 yılında Türkiye Mühendislik Haberleri Dergisi Yayın Kurulu Üyeliği görevini sürdürdü.


Geri Dön