06 / 05 / 2024

inşaat muhasebesi vergilendirmesi nasıl

inşaat muhasebesi vergilendirmesi nasıl

Prof. Dr. Şükrü Kızılot, ‘İnşaat Muhasebesi Vergilendirilmesi ve Mevzuatı’ ve ‘Vergi İhtilafları ve Çözüm Yolları’ kitapları ile inşaat muhasebesi ve vergi ihtilafları hakkındaki tüm sorulara yanıt verdi.

Kırşehir'de inşaat muhasebesi semineri düzenledi!

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası ile Kırşehir Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası'nın ortaklaşa düzenlediği "Merkezi Sicil Sistemi, İnşaat Muhasebesi ve Vergilendirilmesi, Güncel Konular" ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Araplar Ordu'da inşaat sektörünü canlandırdı!

Ordu'da 'İnşaat Muhasebesi Semineri' düzenlendi. Seminerde konuşan Yeminli Mali Müşavir Abdullah Tolu, "Özellikle Arap ülkelerinden yoğun bir talep üzerine Ordu'da inşaat çok hızlı bir şekilde ivme kazandı" dedi.

OSMMMO, inşaat muhasebesi semineri düzenledi!

Ordu Mali Müşavirler Odası İnşaat Muhasebesi Semineri düzenledi. Oda toplantı salonunda gerçekleştirilen seminerde Yeminli Mali Müşavir Abdullah Tolu katılımcıları bilgilendirdi.

İnşaat sektörününün öne çıkan kitapları!

Ekonomi, finans, hukuk, işletme yönetimi, pazarlama ve satış, muhasebe (inşaat muhasebesi ayrı bir ihtisas olarak görülüyor), gayrimenkul değerleme vb. konularda sektörel çalışmalar gün geçtikçe artıyor.

Bursa İMO inşaat muhasebesi semineri düzenledi!

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, taahhüt işleri yapan üyelerine katkı sağlamak için ‘Taahhüt İşlerinde İnşaat Muhasebesi Kayıtları, Vergi ve SGK Uygulamaları Semineri’ düzenledi..

Şükrü Kızılot'dan inşaat muhasebesi vergilendirmesi ve vergi ihtilafları cevapları!

Prof. Dr. Şükrü Kızılot, ‘İnşaat Muhasebesi Vergilendirilmesi ve Mevzuatı’ ve ‘Vergi İhtilafları ve Çözüm Yolları’ kitapları ile inşaat muhasebesi ve vergi ihtilafları hakkındaki tüm sorulara yanıt verdi.

İnşaat muhasebesi uygulamasında tutulması gereken defterler!

Hürses Yazarı Şükrü Kızılot, inşaat muhasebesi uygulamasında tutulması gereken defterlerin içeriği hakkında bilgi vererek, İnşaat muhasebesi uygulamasında tutulması gereken defterler başlıklı bir yazı yaz dı.

İnşaat sektörüne İş ve İşçi Sağlığı Eğitimi

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD), inşaat sektörü ve inşaat malzemeleri sanayisinin AB'ye uyumunu ve işbirliğini hedefleyen EUbuild Projesi çerçevesinde şirketlere yönelik `OHSAS 18001: İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Eğiti

En zenginler inşaat ve gayrimenkul şirketleri

Forbes'in En Zengin 100 Türk listesinde inşaat ve gayrimenkul şirketleri ağırlıkta.

Talimane'deki rezidans inşaatında kaza tehlikesi

Talimhane'deki rezidans inşaatından yola akan çamur, Dolapdere'ye inen yokuşu buz pistine çeviriyor. Önlem alınmazsa facia yaşanabilir.

Vakıflar'dan Çanakkale'de kat karşılığı inşaat

Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Çanakkale ilinin Ayvacık ilçesinde bulunan 629,24 metrekarelik arsaya kat karşılığı inşaat yaptıracak.

Ünlü sanatçılara kaçak inşaat davası

İmara aykırı inşaat yaptıkları gerekçesiyle Şener Şen ve Ali Poyrazoğlu'nun da aralarında bulunduğu 27 kişi mahkemelik oldu.

Sultanlar İnşaat eleman arıyor

Sultanlar İnşaat, üniversite mezunu, toplu konut inşaatı muhasebesinde en az 5 yıl deneyimli, genel muhasebe, finans, personel özlük işlemleri konularında tecrübeli, muhasebe sorumlusu alacak

inşaat muhasebesi vergilendirmesi nasıl Haberi

inşaat muhasebesi vergilendirmesi nasıl

HÜRRİYET gazetesi yazarı ve ODTÜ Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Şükrü Kızılot’un, ‘İnşaat Muhasebesi Vergilendirilmesi ve Mevzuatı’ ve ‘Vergi İhtilafları ve Çözüm Yolları’ kitapları çıktı. Türkiye’de İnşaat Muhasebesini kuran kişi olarak bilinen Kızılot’un 1624 sayfalık İnşaat Muhasebesi Vergilendirilmesi ve Mevzuatı kitabında bina inşaatı, kat karşılığı inşaat, taahhüt işleri, yurt dışı inşaatlar; vergilendirmesi, muhasebesi ve hukuki yönleriyle açıklanıyor. Büyük ilgi gören bu kitap geçtiğimiz hafta 18’inci baskısını yaptı.


58 CİLDE ULAŞTI

Prof.Kızılot ile eşi Av.Zuhal Kızılot’un yazdığı ‘Vergi İhtilafları ve Çözüm Yolları’ kitabında vergilerle ilgili ihtilafların, idari aşamada yani dava açmadan nasıl çözümleneceği çarpıcı örneklerle açıklanıyor. Kitabın ikinci kısmında da yargı aşaması yani vergi mahkemelerinde dava açma, bölge idare mahkemelerine itiraz ve Danıştay’a temyiz başvuruları anlatılıyor. Vergi hukuku alanında 23. baskı ile rekor bu...