02 / 05 / 2024

İnşaat mühendisliği hakkında merak edilen herşey

İnşaat mühendisliği hakkında merak edilen herşey

İnşaat sektöründe topyekün bir başarı nasıl yakalanır ve kim bunda nasıl bir pay sahibi olabilir? Konuyu madde madde anlatan Sosyolog Faruk Özcan www.emlakkulisi.com okurları için yazdı...

Zett Project Elektrik Mühendisliği Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zett Project Elektrik Mühendisliği Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Zeynep Yalçın tarafından kuruldu.

Türkiye, yılın ilk 6 ayında yaklaşık 53 bin kez sallandı!

Türkiye, yılın ilk 6 ayında yaklaşık 53 bin kez sallandı. konuya ilişkin Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen değerlendirmelerde bulundu.

Şile Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!!

Şile Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Yaman ve Nadir Mandal ortaklığında kuruldu.

Anka Altyapı Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anka Altyapı Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Hüsrüf Yaşar tarafından kuruldu.

Aytaş Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aytaş Zemin Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Şerif Ay tarafından kuruldu.

2000'den önceki binalar için çarpıcı uyarı! Depremde yıkılan binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi!

KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinin, depremde yıkılan 300'ü aşkın binadan aldıkları karot örneklerine göre, binaların beton kalitesi dayanıklılık testini geçemedi. 

Varnas Yapı Mühendisliği Anonim Şirketi kuruldu!

Varnas Yapı Mühendisliği Anonim Şirketi Pendik'te 4 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Süha Özaras, Tahir Çil, Nuri Tuğrul Derman ve Özay Yakak ortaklığında kuruldu.

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31913 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan bilgiye göre, Söz konusu yönetmelik 1 Ekim 2022 tarihinde yürürlüğe girecek.

İkizler Zemin Ve Temel Çözümleri Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İkizler Zemin Ve Temel Çözümleri Mühendisliği İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta Hasan Ay ve Murat Gökdemir ortaklığında kuruldu.

Czs Statik Yapı Mühendisliği Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Czs Statik Yapı Mühendisliği Danışmanlık Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de Abdulmutelip İpek tarafından kuruldu.

Mimanj İnşaat Müteahhitlik İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mimanj İnşaat Müteahhitlik İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de W. Alı Husseın Al-Yaqoob ve Özgür Oral ortaklığında kuruldu.

Mimanj İnşaat Müteahhitlik İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mimanj İnşaat Müteahhitlik İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de W. Alı Husseın Al-Yaqoob ve Özgür Oral ortaklığında kuruldu.

Metafacade Cephe Sistem Mühendisliği Limited Şirketi kuruldu!

Metafacade Cephe Sistem Mühendisliği Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de Shamshod Abdualımov tarafından kuruldu.

İnşaat mühendisliği hakkında merak edilen herşey Haberi

İnşaat mühendisliği hakkında merak edilen herşey

Baştan söyleyelim, bu yazı müteahhitliğe-inşaat sanayiciliğine başladığından beri aynı teknik, aynı kafa, aynı tas, aynı hamam ile gideduranlar için yazılmamıştır. 


Öncelikle ülkemiz inşaat sektöründe göz önündekiler, müteahhitler ve inşaat sanayicileri olsa da, başarı da başarısızlık da ekip işidir kabulüyle yola çıktığımızda, finans ve basın sektörlerini, akademik odaları, kamuyu ve kamuoyunu da hesaba katmamanın hata olacağı görülür.


Bu çerçevede inşaat sektöründe topyekün bir başarı nasıl yakalanır ve kim bunda nasıl bir pay sahibi olabilir gelin madde madde ortaya koymaya çalışalım. 


1- İnşaat sanayicileri ile başlayacak olursak, inşaat yapım sürelerini kısaltan, depreme karşı güvenli yapım teknikleri geliştiren ve bunları lojistik ve mali yönden ulaşılabilir kılan inşaat sanayicileri, iki dünyada da kazanırlar. Ülkemiz inşaat sektöründe kuralları belirleyen olurlar, yurtdışı müteahhitlerimizle uyumlu adım atarlarsa ihracat kapılarını...