21 / 05 / 2024

inşaat müteahhitleri konfederasyonu ankara toplantı

inşaat müteahhitleri konfederasyonu ankara toplantı

Türkiye genelinde inşaat ve yapı sektöründe 50'ye yakin dernek ve birliğin katılımı ile oluşan, yaklaşık 90 bin müteahhidi temsil eden konfederasyonun genel kurulu, yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

İMKON 2. Gayrimenkul Yapı ve İnşaat Malzemeleri Fuarı kapılarını açtı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu'nun sektörün önde gelen projeleri ilgililerle bir araya getirmek için düzenlediği 2. Gayrimenkul Yapı ve İnşaat Malzemeleri Fuarı kapılarını açtı.

İMKON'dan inşaat grevi açıklaması!

Müteahhitler, çimento fiyatlarındaki yükseliş sebebiyle verdikleri boykot kararını uygulamaya başladı. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu’ndan konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Fahiş fiyat artışlarına sessiz kalmayarak inşaatlarımızı 24 Eylül tarihine kadar durduruyoruz" denildi.

İnşaat malzemelerinde zam fırtınası!

Son bir senede çimento fiyatlarındaki yükselişin yüzde 200'e ulaştığını belirten İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, fiyatlar düşmezse inşaatları durduracaklarına dikkat çekti.

İnşaat sektöründen zamlı fiyatlara tepki!

İnşaat sektörünün önemli girdilerinden olan çimentodaki yüksek oranlı fiyat artışları, müteahhitlerin tepkisine neden oldu. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, müteahhitleri, yüksek girdi fiyatlarına karşı müteahhitlere inşaat durdurma çağrısı yaptı.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği'nden yardım çağrısı!

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, ülkede yaşanan sel felaketi nedeniyle, üyelerine yardım çağrısında bulundu.

Anadolu'daki inşaat sektörü dinlenmeli!

Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı Deniz Karataş, Anadolu’da hizmet veren, inşaat ile ilgili dernek, birlik ve İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu ile yakından bilgi alışverişi yapılmadan ortaya konulacak çözüm önerilerinin beklenen olumlu etkiyi oluşturamayacağını belirtti. 

İnşaat müteahhitleri 2018'den umutlu!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş 2018 yılında emlak sektöründe beklentilerini paylaştı.  İnşaat müteahhitleri 2018'den umutlu gözüküyor.

İnşaat sektörü 17 Nisan'a umutla bakıyor!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu yaptığı açıklamada 16 Nisan’da referandumdan ‘evet’ çıkması durumunda yakın bir döneme kadar seçim olmayacağı için piyasaya istikrar geleceğinin altını çizdi.

İnşaat müteahhitlerinden TL seferberliğine tam destek!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu, üyelerine dövizini bozdurup Türk lirası (TL) ile konut alanlara 'yüzde 2 indirim' yapacaklarını duyurdu.

Deniz Karataş Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı oldu!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği'nin yapılan olağan genel kurulunda mevcut başkan Deniz Karataş yeniden seçilerek güven tazeledi.

İnşaat sektöründe istihdam son 5 ayda yüzde 11 azaldı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, "Bunun temel sebebi, Türkiye'de Müteahhitlik Hizmet Kanunu'nun olmayışından kaynaklı, belediye ruhsatları ve inşaat metrekare üretimi açısından bir düşüş var" dedi

Tahir Tellioğlu inşaat sektörünün sorunları ve çözüm önerilerini sıraladı!

SON dönemlerde yükselişe geçen inşaat sektörü, bazı sorunları da beraberinde getiriyor. Bunun için harekete geçen İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, "Öncelikli sorunları ve çözüm önerilerini" sıraladı.

inşaat müteahhitleri konfederasyonu ankara toplantı Haberi

inşaat müteahhitleri konfederasyonu ankara toplantı
Türkiye genelinde inşaat ve yapı sektöründe 50'ye yakin dernek ve birliğin katılımı ile oluşan, yaklaşık 90 bin müteahhidi temsil eden konfederasyonun genel kurulu, yoğun bir katılımla gerçekleşti. TOBB Konferans Salonunda gerçekleşen genel kurula İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, milletvekilleri, konfederasyonun üyeleri ve çok sayıda müteahhit katıldı. Müteahhitlerin sorunlarının paylaşıldığı genel kurulda Tahir Tellioğlu yeniden genel başkan seçilerek güven tazeledi. Sektörde yüzde 67'ye yakın vergi yükü bulunduğuna dikkati çeken Tellioğlu "Birçok kayıt dışı gider var ve bunlar faturalandırılmıyor. İmar işlerinden oluşan haksız kazancın onda birini usulünce alsalar yüzde 67 vergi yükünün üçte biri ortadan kalkar. Bu nedenle Müteahhitlik Hizmet Kanunu'nun çıkması gerekmektedir"...