27 / 04 / 2024

İMKON 2. Gayrimenkul Yapı ve İnşaat Malzemeleri Fuarı kapılarını açtı!

İMKON 2. Gayrimenkul Yapı ve İnşaat Malzemeleri Fuarı kapılarını açtı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu'nun sektörün önde gelen projeleri ilgililerle bir araya getirmek için düzenlediği 2. Gayrimenkul Yapı ve İnşaat Malzemeleri Fuarı kapılarını açtı.



Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, ATO Congresium'daki fuarın açılışına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu da katılım sağladı.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu açılıştaki konuşmasında piyasa şartları, küresel ekonomik dengesizlikler, iç piyasadaki daralma ve özellikle 6 Şubat 2023 tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerin meydana getirdiği hasar neticesinde çok sayıda insanın Türkiye'nin diğer şehirlerine dağılması sebebiyle ciddi bir konut talebi oluştuğunu söyledi.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada temel inşaat malzemesi fiyatlarında yaşanan artışların ve arsa sorununun konut üretimini etkilediğini kaydeden İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu, bir inşaatın ortalama yüzde 50 maliyetinin arsa olduğunu söyleyerek, bu nedenle de üzerine bir tuğla koymadan ortalama maliyetlerin arsa payıyla 2 milyon TL'den başladığını söyledi..

Açıklamasında ülke olarak zengin topraklara sahip olduğumuzu fakat maalesef büyükşehir ve diğer belediyelerin altyapısı hazır, yeterli derecede arsa üretiminden yoksun olduğunu söyleyen İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu,  Ankara  Büyükşehir Belediyesinin 2023'ün başında 3,5 Türk Lirası şeklinde  olan hafriyat döküm bedelini, 7 TL'ye çıkardığına değinerek önemli açıklamalar yaptı.

İMKON 2. Gayrimenkul Yapı ve İnşaat Malzemeleri Fuarı kapılarını açtı!

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu yaptığı açıklamada şimdi de 15 TL'ye çıktığına değinerek, yüzde 400 civarında zam geldiğini söyledi.

Yaptığı açıklamada sektörle bir istişare olmadığına değinen İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu, vatandaşların erişemediği konut fiyatlarının da böyle oluştuğunu söyledi.

Açıklamasında "Belediye 15 TL'ye bu işi yapmak zorunda kaldıysa, bize versin biz bu hizmeti 5 liraya yapalım." diyen İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu bu noktada oluşan girdi maliyetlerini belli sektörlere, makul enflasyon ölçeğinin kat kat üstüne koymanın kabul edilebilir bir şey olmadığını söyledi. 

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu ayrıca sektörün hem kentsel dönüşüm hem ticari hayat hem de yapılaşma noktasında büyükşehir ve diğer belediyelerin desteğine ihtiyacı olduğunu da söyledi.

Yine aktarılan detaylara göre, Refik Tuzcuoğlu da özellikle kentsel dönüşümle ilgili farkındalığın artırılması ve kentsel dönüşümlerin hızlandırılması gerektiğini söyledi.

Refik Tuzcuoğlu, deprem bölgesindeki çalışmalara ilişkin de bazı detaylar vererek, köy konutlarıyla ilgili yeni projelerin olacağını dile getirdi.

Yine paylaşılan detaylara göre, Rast Grup Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Koca da yaptığı açıklamada son dönemlerde sık sık gündeme gelen inşaat sektöründeki yüklenicilerin doğru projeler ve şehircilikte ısrar etmeleri gerektiğine değinerek, bugün kısa vadeli geleceğimizi, ülkemizin ilerde daha büyük menfaatine kurban etmememiz gerektiğini ve burada hepimize düşen sorumluluklar olduğunu söyledi.

2. Gayrimenkul Yapı ve İnşaat Malzemeleri Fuarı 1 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Hurdaya okkalı zam! Hurda fiyatları resmen uçtu! Bakır, demir ve alüminyum hurda 28 Eylül 2023 fiyat listesi 

Ek MTV'yi ödemeyenler yandı: Maaşınızı alamayabilirsiniz!

Erken emeklilik formülü ayyuka çıktı: İşte gelecek sene emekli olacak o şanslı grup!


Geri Dön