29 / 04 / 2024

Erken emeklilik formülü ayyuka çıktı: İşte gelecek sene emekli olacak o şanslı grup!

Erken emeklilik formülü ayyuka çıktı: İşte gelecek sene emekli olacak o şanslı grup!

Erken emekli olmak isteyen milyonlarca kişi emeklilik fırsatlarının detaylarını merak ediyor. İşte 2024 yılında emekli olacak o şanslı grup...



Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasasının yürürlüğe girmesinden sonra milyonlarca kişi erken emeklilik fırsatına kavuştu. EYT'den sonra emeklilik düzenlemelerinde büyük bir değişiklik yaklaşıyor. Söz konusu karar Türkiye'deki 1 milyondan fazla kişiyi kapsıyor.

Bahsi geçen düzenleme yürürlüğe girdiğinde emeklilik tablosu kökten değişecek ve emeklilik için gereken prim günü yükümlülükleri daha önceki senelere göre daha erken emeklilik fırsatları sağlayacak.

Bu değişikliklerden en dikkat çekenlerinden birisi de Bağ-Kur ve SSK primlerinin eşitlenmesi olacak. Gerekli prim günü yükümlülüğü 9.000 yerine 7.200 güne düşürülerek emekli olma imkanı sağlanacak.

Erken emeklilik formülü ayyuka çıktı: İşte gelecek sene emekli olacak o şanslı grup!

2024 YILINDA EMEKLİ OLACAK O ŞANSLI GRUP

Takvim'de yer alan detaylara göre, SGK uzmanı erken emeklilik formülünün detaylarını tek tek açıkladı. 2024'te emekli olacak şanslı grup belli oldu. Bağkur'un 9 bin gün olan prim ödeme şartı, 7.200 güne çekiliyor.

Bu kapsamda prim ödeme şartı da ciddi bir şekilde düşürülüyor. Bu da gelişmeler de şunu gösteriyor daha az prim günü ile emeklilik hayali kuran birçok kişi için bu düzenleme büyük bir rahatlama sağlayacak. 

SGK uzmanları, bu önemli değişikliklerin hayata geçmesiyle birlikte emeklilik sistemini nasıl etkileyeceğini analiz ederek formülleri açıkladı.

Bu düzenleme özellikle 8 Eylül 1999 tarihinden sonraki dönemde sigortalı olan ve reform kapsamına giren Bağ-Kur'luları da olumlu bir şekilde etkileyecek. Hem erkeklerin hem de kadınların prim şartı 1.800 gün azaltılacak.

7.200 gün prim ödemiş olan kişiler, sigorta başlangıcına göre belirlenen yaş şartını (9 Eylül 1999-30 Nisan 2008 arası başlangıçta kadınlarda 58, erkeklerde 60, sonrasında 65'e varan) sağlıyorsa, hemen emekli olabilecek.

Erken emeklilik formülü ayyuka çıktı: İşte gelecek sene emekli olacak o şanslı grup!

PRİM İNDİRİMİ YAPILACAK

Tarih kriterlerini de içeren düzenleme prim günleri ile sınırlı olmayacak. Hangi tarihe kadar prim ödeme yapılması gerektiği konusunda belirli bir tarih kriteri belirlenecek ve söz konusu tarihler, emeklilik hedeflerini  belirlede etkili olacak.

Yeni düzenleme ile beraber emeklilik için gereken prim günü yükümlülüğü önceki senelere göre daha da azaltılıyor. 9.000 prim günü koşulu 7.200 güne düşürülerek emeklilik hayali kuran birçok kişi için daha erken emeklilik fırsatı sunuyor. 

Başta küçük esnaf ve çiftçilerin faydalanacağını bu düzenlemeden birçok kesim yararlanacak. Bu noktada, iş yerlerinde çalışan işçi sayısı ile basit usulde vergilendirme ve vergiden muaf esnaf gibi alternatifler değerlendirmelerin odak noktasında yer alıyor. Bu çalışmalar doğrultusunda, kimlerin prim indiriminden faydalanacağına dair net bir çerçeve çizilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca hazırlanan çalışmanın tamamlanmasından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

Doc's Nuova Residence satışta! Teslimler Haziran 2025'te!

TÜİK verilerine göre ekonomik güven yılın en düşük seviyesinden toparlandı!

O ilde 25 bin TL'ye imarlı arsa satılacak! Kaçırmayın!


Geri Dön