04 / 05 / 2024

inşaat müteahhitlik sözleşmesi

inşaat müteahhitlik sözleşmesi

Bir arsanız olduğunu ve bina yapması için müteahhite verdiğinizi farz edelim. Bu durumda taraflar arasında bir sözleşme imzalanması gerekiyor. Söz konusu örnek müteahhitlik sözleşmesi haberimizde yer alıyor...

Kiracılardan yüksek kiralara yeni çözüm! Kira sözleşmesi yaparak evlerinin bir kısmını kiralıyorlar...

Özellikle büyükşehirlerde yaşayan kiracılar, yükselen masraflarını azaltmak için çözümü evlerinin bir bölümünü alt kira sözleşmesi yaparak kiralamakta buluyor. 

Devre mülk sözleşmesinin feshi nasıl yapılır?

Devre mülk sözleşmesinin feshi, günümüzde dolandırıcılığa bağlı sorunların ortaya çıkmasını engellemek için mümkündür. Devre mülk satışları gereğinden fazla abartılarak tüketicilere sunulsa da sonrasında sözleşmenin feshi hakkı vardır. Peki devre mülk sözleşmesi feshi nedir?

Kira sözleşmesi ve tahliye taahhütnamesine ilişkin uyarılar!

Kiraya verilen yer için kiracılara kira sözleşmesi ve tahliye taahhütnamesi verilir. Bu taahhütname, kiralananın teslim alınmasını takiben kiracı tarafından verilen bir yazılı beyandır. Kiracı bu taahhütnamede belirtilen tarih dahilinde kiralananı boşaltmayı yazılı olarak taahhüt eder.

Yhy Group İnşaat Müteahhitlik Limited Şirketi kuruldu!

Yhy Group İnşaat Müteahhitlik Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Özcan Anli tarafından kuruldu.

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nedir? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nasıl olmalı?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, inşaat projesinde önem taşıyan bir sözleşme türüdür. Müteahhit ve mülk sahibi ile imzalanan bu proje için belirlenen bazı kurallar vardır. Peki kat karşılığı inşaat sözleşmesi nedir ve nasıl olmalıdır? Kat karşılığı inşaat sözleşmesi hakkındaki detaylar…

Müteahhit arsayı bitirmediğinde ne yapılmalı? İnşaat sözleşmesi feshedilir mi?

Arsası olup arsayı kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile müteahhide verenler, bazı durumlarda tamamlanmayan işlerle karşılaşabilir. Müteahhit inşaatı bitirmezse kişinin bazı yasal haklarının olduğunu bilmesi gerekir. Peki arsa sahibinin bu durumlarda hakları nelerdir ve nasıl dava açmalıdır?

Arv Yapı İnşaat Müteahhitlik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arv Yapı İnşaat Müteahhitlik Ticaret Limited Şirketi bugün Esenler'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Edip Arvas tarafından kuruldu.

Mags İnşaat Müteahhitlik Gay.Emlak Oto.Tarım Gübre Mermer İmalat Üretim İth.İhr.Paz.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Mags İnşaat Müteahhitlik Gay.Emlak Oto.Tarım Gübre Mermer İmalat Üretim İth.İhr.Paz.Ve Tic.Ltd.Şti. bugün Kağıthane'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Ali Gençoğlu tarafından kuruldu.

Tuna Life İnşaat Müteahhitlik Mobilya Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tuna Life İnşaat Müteahhitlik Mobilya Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Bekir Tuna tarafından kuruldu.

Kira kontratı her yıl yenilenmek zorunda mı? Kira sözleşmesi yenilenmezse ne olur?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında kiralanan mülk için bir kira sözleşmesi imzalanır. İki tarafında imzaladığı bu kontrata dair kiracıların bazı soruları vardır. İşte merak edilen sorular ve yanıtları!

Arme Yapı Mühendislik Mimarlık Gayrimenkul İnşaat Müteahhitlik Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arme Yapı Mühendislik Mimarlık Gayrimenkul İnşaat Müteahhitlik Ve Ticaret Limited Şirketi bugün KAadıköy'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Babaoğlu tarafından kuruldu. 

Tabrnın İnşaat Müteahhitlik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Tabrnın İnşaat Müteahhitlik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Tabrnın İnşaat Müteahhitlik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Sancaktepe'de yapıldı.

G And S Uluslararası İnşaat Müteahhitlik Limited Şirketi kuruldu!

G And S Uluslararası İnşaat Müteahhitlik Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 1 milyon 800 bin TL sermaye bedeli ile Gangadharan Damodaran, Jeejı Ambam Mundachalıl ve Sukesh Palakkıl Kannadath ortaklığında kuruldu.

inşaat müteahhitlik sözleşmesi Haberi

inşaat müteahhitlik sözleşmesi

Örnek müteahhitlik sözleşmesi!

Müteahhit, bir işi üstlenen kimseye söyleniyor. Buna göre arsanız üzerinde bina yaptırmak veya var olan yapının yıkılıp tekrar yapılabilmesi için müteahhite verebiliyorsunuz.


Bu durumda müteahhit ile arsa sahibi arasında sözleşme imzalanması gerekiyor. Taraflar arasında imzalanması gereken örnek müteahhitlik sözleşmesi aşağıda bulunuyor.


Müteahhitlik sözleşme örneği...


MAL SAHİPLERİ : ......

YÜKLENİCİLER : .......

HARCA ESAS BEDEL : ......

1- Taraflardan ben mal sahibi, ........................... tapu ile sahibi bulunduğum ............ ili,ilçesi, ..................... mahallesi ……. Bölge …… mevkiinde kain tapunun ….. pafta ................

….. ada ve ….. parselinde kayıtlı gayrimenkulümün tamamını bu kere 100 hisse itibar ederek bunun, 50 hissesini uhdemizde ipka ile mütebaki 50 hisseyi diğer akit müteahhitlere bu mukavelede yazılı şartlarla kat karşılığı olarak 50 bin TL. bedel mukabilinde satmayı vaat ve taahhüt ediyorum. İşbu bedel...