08 / 05 / 2024

İnşaat risk değerlendirmesi nasıl yapılır

İnşaat risk değerlendirmesi nasıl yapılır

İş Sağlığı ve Güvenliği mevzuatı ile işverenler, işyerinde var olan ya da dışarıdan gelebilecek tehlikelerin belirlenmesi ve bertaraf edilmesi için risk değerlendirmesi yapmak ile yükümlü oluyor. Peki, inşaat risk değerlendirmesi nasıl yapılır?

Kanada’dan Türkiye’den ithal ettiği inşaat demirine ilişkin geriye dönük vergi değerlendirme kararı!

Kanada Sınır Hizmetleri Ajansı (CBSA), Temmuz 2021 ve Ağustos 2023 yılları arasındaki dönemde Türkiye’den ithal edilen inşaat demirine uygulanan vergilerin bazı hallerde geriye dönük olarak değerlendirilebileceğini duyurdu.

Ataşehir'de kentsel dönüşüm risk değerlendirme bürosuyla hızlanacak!

İstanbul Ataşehir'de yapılan depreme dayanıklılığı konusunda inceleme, güçlendirme ve yenileme taleplerindeki yoğunluk üzerine kurulmuş olan Ataşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü bünyesinde Risk Değerlendirme Bürosu ile ilçedeki dönüşümler hızlandırıldı.

Esv Group İnşaat Turizm Değerli Madenler Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Esv Group İnşaat Turizm Değerli Madenler Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Enes Vural ve Sefa Vural ortaklığında kuruldu.

Goldelif İnşaat Gayrimenkul Değerleme Ve Yönetimi Limited Şirketi kuruldu!

Goldelif İnşaat Gayrimenkul Değerleme Ve Yönetimi Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 500 bin TL sermaye bedeli ile Şendal Arslan tarafından kuruldu.

Sedat Kılınç İnşaat Kayseri'de 2 yılda 3 dönüşüm projesi tamamladı!

Sedat Kılınç İnşaat, iki yıllık sürede Kayseri'de Ahi Evran, Kılınçbey ve Balcıoğlu kentsel dönüşüm projelerinde yaklaşık 72 milyon TL'lik bir maliyetle 239 konutu teslim etti.

Katar'ın Türkiye’de inşaat yatırımları arttı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç yaptığı açıklamada, Katar'ın Türkiye’de son yıllarda özellikle finans, perakende, enerji, tarım ve inşaat gibi stratejik sektörlerde yatırımlarını artırdığını söyledi.

İstanbul İnşaatçılar Derneğinden Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi değerlendirmesi!

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan "Ekonomik İstikrar Kalkanı" paketini değerlendirdi.

İnşaat şirketleri de faiz indiriminden yararlandı!

Merkez Bankası 12 Eylül'de para politikası faizini bir kez daha düşürüp yüzde 16,50'ye çekince piyasa faizlerindeki düşüş devam ediyor. İnşaat şirketleri de bu faiz düşüşünden yararlanmak için harekete geçti.

İnşaat sektörünün sorunları Mardin'de tartışılacak!

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şubesi, 8 Aralık Cumartesi günü Türkiye’nin inşaat sektörünün devlerini Mardin’de bir araya getirerek sektörün sorunlarını tartışılacak.

Gayrimenkul sektörü temsilcilerinden referandum değerlendirmesi!

İşte Özyurtlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, 216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilent Dündar, İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık ve Denge Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bayram'ın yaptığı referandum değerlendirmesi...

Adana 01 Burda’nın inşaatı 2018'de tamamlanacak!

Toplam 65 bin metrekare kiralanabilir alanı ve 2500 araç kapasitesi ile 01 Burda, Adanalıların uğrak yeri olacak. 01 Burda AVM'nin inşaatı 2018'de tamamlanacak...

Emay İnşaat, 2017'de 3 yeni projeye başlıyor!

Bugüne kadar 10 bin konutu sahiplerine teslim eden Emay İnşaat, 2017'de de yatırımlarına devam edecek. Emay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Çağlar, fazla yoğunluğun olmadığı bölgelerde proje geliştirmeye dikkat ettiklerini belirtti.

Kapıkıranlar İnşaat Maltepe'de kentsel dönüşüme devam ediyor!

Maltepe'de yaptığı butik projelerle adından sıkça söz ettiren Kapkıranlar İnşaat, Maltepe'nin kentsel dönüşüm sürecinde yeniden yapılanmasında aktif rol oynayacak.

İnşaat risk değerlendirmesi nasıl yapılır Haberi

İnşaat risk değerlendirmesi nasıl yapılır

İnşaat risk değerlendirmesi nasıl yapılır?

İş Sağlığı ve Güvenliği mevzuatı ile işverenler, işyerinde var olan ya da dışarıdan gelebilecek tehlikelerin belirlenmesi ve bertaraf edilmesi için risk değerlendirmesi yapmak ile yükümlü oluyor.


İşyerlerinde sürekli iyileştirmenin sağlanması amacıyla sürekli güncel halde tutulması gereken inşaat risk değerlendirmesi, inşaatlarda da yapılıyor. Peki, inşaat risk değerlendirmesi nasıl yapılır?


İnşaat risk değerlendirmesi..

İnşaatta risk analizi hususu ile ilgili esaslar, 5 Ekim 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Yapı İşlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmeliği kapsamında şu şekilde açıklanıyor:


İşverenlerin ve Diğer Kişilerin Yükümlülükleri ve Sorumlulukları


İşverenlerin yükümlülükleri

MADDE 5 – (1) İşveren, yapı işlerinde, Kanunun 4 üncü maddesinde belirtilen yükümlülüklerinin yanında özellikle aşağıdaki hususları sağlar;


a) Yapı alanının düzenli tutulmasını ve yeterli temizlikte olmasını,


b) Yapı alanındaki çalışma yerlerinin seçiminde; buralara ulaşımın nasıl sağlanacağının ve...