03 / 05 / 2024

inşaat seektörü yatırım bedelleri

inşaat seektörü yatırım bedelleri

Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) Genel Sekreteri Türkiye iş ve inşaat makineleri sektörü açısından 2014, inişli çıkışlı bir yıl oldu.

İnşaat sektörü yüksek girdi maliyetleri ve yavaşlayan yatırımlarla daraldı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, TÜİK’in açıkladığı 2022 yılı ilk çeyrek büyüme rakamları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Eren yaptığı açıklamada inşaat sektörünün yüksek girdi maliyetleri ve yavaşlayan yatırımlarla daraldığını söyledi.

Letonya'dan Türk inşaat sektörüne çağrı!

Türk Leton İş İnsanları (LETİAD) Başkanı Fuat Aydemir, Türkiye'de faaliyet gösteren inşaat sektörü temsilcilerine Letonya'ya yatırım yapması konusunda çağrı yaptı. 

İnşaat sektöründe 5 müteahhit firma 161 milyar TL'lik iş üstlendi!

Türkiye ekonomisinde lokomotif sektör olan inşaat sektöründe, son 5 senede en çok kamu ihalesini kazanan müteahhitler belirlendi. Türkiye'de en çok kamu ihalesini kazanan müteahhitlere son 5 senede verilen 55 ihalede tam 161.3 milyar Türk Lirası tutarındaki işi 5 firma üstlendi. 

Türk inşaat sektörüne Çekya'da yatırım çağrısı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Türk inşaat sektörünün, Çekya'da önemli işler hayata geçirilebileceği belirtildi.

Slovenya inşaat sektörüne Türk müteahhit imzası!

Slovenya inşaat sektöründe Türk şirketleri için önemli ülkelerden biri.  Yapı Merkezi, Cengiz Holding, Özaltın Grubu gibi inşaat devleri, ülkenin en büyük ölçekteki müteahhitlik işlerini kazanıyor. 

İnşaat sektörü kentsel dönüşümü bekliyor!

Koronavirüs salgını nedeniyle frene basan inşaat sektörü, yeni projeleri hayata geçirmek için kentsel dönüşümü bekliyor.

İnşaat sektörü yatırımları tam gaz!

Geçen sene daralma yaşanan inşaat sektörü bu yıl tam gaz yatırımlara başladı. Yeni yatırım iştahının artması yan malzemeleri üreten sektörleri de canlandırdı. Çimentodan demire, seramikten bataryaya tüm alt sektörlerde satışlar yükseldi. 

İnşaat sektöründe yatırım çanları çalıyor!

Son 2 yılı durgun geçiren inşaat sektöründe, Kovid-19 salgını sonrasında yatırımlar yükseliyor. Yılın ilk 6 ayında ruhsat alınan yeni bina sayısında yaklaşık iki kat artış yaşandı. Özel sektör de yılsonuna kadar beklettiği milyonluk projelerini raflardan indireceğini duyurdu.

İnşaat sektöründe yapay zeka kullanımı!

Doğan Selçuk, Emlakkulisi.com okurları için Botmore Technology kurucusu Aydın Özçekiç ile inşaat sektöründe yapay zekânın nasıl kullanıldığını masaya yatırdı...

Batman'da inşaat işçileri elektrik akımına kapıldı: 1 ölü, 1 ağır yaralı!

Batman Gercüş'Te inşaat işçilerinin elektrik akımına kapılması sonucu bir kişi öldü, bir kişi ağır yaralandı.

İnşaat sektörünü kolaylaştıracak yazılım!

Bursa'da iş takibi süreçlerinin yönetilmesini sağlayan yazılım İmperium ile inşaat sektöründeki yönetim süreçlerinin tümü gerçek zamanlı olarak sisteme girilip, raporlanabiliyor.

Kovid-19 inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Koronavirüs salgını birçok sektörü ve birçok şirketi olumsuz etkiledi. İnşaat sektöründe de pek çok proje ve yatırım ertelendi. Peki inşaat sektöründe koronavirüs salgını sürecinde neler yaşandı? İşte detaylar...

Almanya'da inşaat sektöründe yatırım projelerini erteleme yüzde 30’a indi!

Almanya'da inşaat sektöründe Nisan ayında yüzde 31 olan yatırım projelerini erteleme yüzde 30’a inerken, tamamen iptal etme oranı yüzde 13’ten 15’e yükseldi.

inşaat seektörü yatırım bedelleri Haberi

inşaat seektörü yatırım bedelleri

Dövizdeki dalgalanma ve büyüme hedefi unsurları sektördeki büyüme ya da daralmayı doğrudan etkiliyor. 2014'e başlarken sektörün yüzde 30 oranında küçülme yaşayacağını tahmin ediyorduk ancak piyasa gerçekleşmeleri sektörümüzün yüzde 15 oranında küçülmesini sağladı. Sektörün 2010 üa 2014 dönemi arasındaki satış adetlerine baktığımızda ise 10 bin adetin altına düşmediğimiz için bu daralmayı geçici görüyoruz. Çünkü piyasa şartları söz konusu dönemde birçok sektör için elverişli değüdi. 

Sonuç olarak 2014'teki yüzde 15'lik küçülmeye rağmen dönemde 11 bin 500 adetlik satış rakamına ulaştık. Sektörümüz bugün itibarıyla 127 ülkeye ihracat yapıyor. Önümüzdeki 10 yıl içinde ise 200 ülkeye ihracat yapmayı hedefliyoruz. 2023 yılı itibarıyla da yılda 20 bin adet makine satmayı hedefliyoruz. Bu rakamı yakalayabilmemiz için sektörümüze 4 milyar dolarlık yapılması gerekiyor. 

Bahsettiğimiz yatırım gerçekleştiği taktirde 2023...