16 / 05 / 2024

İnşaat sektörü altın çağı

İnşaat sektörü altın çağı

Türkiye'de müteahhitlerin iş hacmi 2002'de sadece 2,6 milyar dolardı. 2015'te bu rakam 30 milyar dolara ulaştı. Sonuç: İnşaat ve gayrimenkul, FORBES 100'de ve son 10 yılda en fazla "zengin" yaratan sektör oldu.

İnşaat sektörü 2024'ten umutlu! İnşaat malzemesi ihracatının yükselmesi bekleniyor! 

Türkiye İMSAD tarafından düzenlenen ‘Gündem Buluşmaları’ toplantısının 55’incisi, ‘Ekonomide Rasyonel Zemine Dönüş Süreci; İnşaat Sektörü ve Malzeme Sanayisi için Beklentiler’ başlığı altında gerçekleştirildi. Toplantıda 2024 yılına ilişkin inşaat malzemeleri ihracatının yükselmesi bekleniyor. 

Koronavirüsün inşaat sektöründeki etkileri nasıl olacak?

Çin'de başlayan ve dünyayı da etkisi altına alan koronavirüs dünya ekonomisini çöküşün eşiğine getirdi. Ticaret, lojistik gibi bir çok sektörü etkileyen koronavirüs, inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

İnşaat sektörünün iş platformu Workindo'yla evden iş bulma imkanı!

Tüm dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı önlemler alınmaya devam ediyor. Yapı-inşaat sektöründe, gerek iş arayan personel gerekse de personel ya da taşeron arayan firmalar için çözümler üreten Workindocom, iş arayanlara evden iş bulma imkanı sunuyor...

İnşaat sektörünün 40 yaş altı en güçlü 8 CEO'su!

Ekonomist Dergisi, Türkiye'nin 40 yaş altı en güçlü 40 CEO'sunu açıkladı. Listede inşaat sektörünün genç ve güçlü patronları da yer aldı...

İnşaat sektöründe dijital dönüşüm sempozyumu 12 Ekim'de!

3. Havalimanı gibi büyük ölçekli projelede tercih edilen teknoloji mercek altına alınuyor. İnşaat sektöründe dijital dönüşüm sempozyumu 12 Ekim'de gerçekleştirilecek. 

İnşaat sektörünün 40 yaş altı en güçlü 8 CEO'su!

Ekonomist Dergisi, Türkiye'nin 40 yaş altı en güçlü 40 CEO'sunu listeledi. Listede inşaat sektörünün genç ve güçlü patronları da yerini aldı...

İnşaat sektöründe yerli üretimin önü açılmalı!

İnşaat sektörünün ivme kazanması için dışa bağımlılığın azaltılması gerektiğinin altını çizen Ülkealan Yapı Endüstrisi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ülkealan, yerli üretimin önünün açılması gerektiğini söyledi..

Mesa, teknolojisi ve deneyimiyle inşaat sektörünü geliştiriyor!

İnşaat sektörünün güçlü bir markası olarak tanınan MESA, 48 yıldır faaliyetlerine devam ediyor. MESA Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, "Konut içinde iletişim için gelişmiş teknolojiyi kullanıyor, diğer akıllı ev teknolojileri için de ideal alt yapıyı sunuyoruz." diyor.

2017 inşaat sektörünün altın yılı olacak!

Türkiye inşaat sektörünün platformlarından biri olan Marka Şehirler Zirvesi 2017, İstanbul’a gelen birçok sektör profesyonelini aynı çatı altında buluşturdu.

Efe Bezci: 2017 inşaat sektörünün altın yılı!

BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜGİAD Başkan Yardımcısı Efe Bezci, BESA'nın faaliyetleri ve referandum süreci ile ilgili konuştu. Bezci, inşaat sektörünün bu yıldan karlı çıkacağını belirtti.

İşte inşaat sektörünün canlanması için atılması gereken 3 adım!

Coldwell Banker’ın Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, “İnşaat sektörünün hareketlenmesi ekonominin canlanması için 3 adım atılmalı." dedi. Gökhan Taş, "KDV yüzde 1’e, faiz yüzde 1’in altına, tapu harçları 0.5 inmeli." dedi.

İnşaat sektörünün 10 sorunu ve çözüm yolu!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Emlak Komisyoncuları Başkan Yardımcısı Halil Ersoy, inşaat sektörünün sorunlarını 10 ana başlık altında toplayabileceklerini dile getirdi. İşte o haber...

İnşaat sektörü dünya ekonomisine yön veriyor!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, dünya ekonomisine yön veren sektörlerin başında inşaat sektörünün geldiğinin altını çizdi. Sözlü "İnşaat sektörünü etkileyen birçok faktör dünya ekonomisini de doğrudan etkilemektedir" dedi.

İnşaat sektörü altın çağı Haberi

İnşaat sektörü altın çağı

Forbes Türkiye'nin Mart 2015'te 10'uncu kez yayımladığı "En Zengin 100 Türk" listesinin en göze çarpan verisi, listede yer alan isimlerden 85'inin gayrimenkul ve inşaat sektörlerinde yatırımı olmasıydı. Bu veri, inşaat sektörünün son 10 yılda geçirdiği dönüşümle, kendi zenginlerini yaratan bir sektör haline geldiğini göstermeye yetiyor. Ayrıca sektörün yaşadığı parlak dönem, farklı sektörlerdeki birçok sermaye sahibini de kendisine çeken büyük bir cazibe kaynağı oldu. İnşaat patronlarının neredeyse aynı ağızdan çıkarcasına "inşaatın altın çağı" olarak tanımlamadıkları son 10 yıllık süreç kendi devlerini de yarattı.  2000 öncesinde Türkiye'de inşaat deyince daha çok yol, baraj gibi altyapı işlerine odaklanan şirketler akla geliyordu. Konut üretimi ise çok kısıtlı olduğu için büyük şirketleri ayakta tutmaya yetecek bir alan değildi. Ancak bugün özellikle konut sektörü o...