29 / 04 / 2024

inşaat sektörü ekonomik büyüme

inşaat sektörü ekonomik büyüme

NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, inşaatın 200’e yakın sanayiyi desteklediğini belirterek, yaşanan canlılığın istihdam sağladığını söyledi. Güral, inşaatın, Türkiye ekonomisindeki büyümenin motor gücü olduğunu belirtti.

Siltaş Yapı'dan inşaat sektörünü ayağa kaldıracak yöntemler! 

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, mevcut ekonomik konjonktürden etkilenen inşaat sektörü için yılın ikinci yarısına daha olumlu baktıklarını söyleyerek sektörü ayağa kaldıracak yöntemleri açıkladı.

İnşaat sektöründe güven arttı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre ekonomik güven endeksi Aralık ayında 96,4 iken, Ocak ayında yüzde 3,1 oranında artış gösterdi ve 99,4 değerini aldı. Yine açıklanan rakamlara göre inşaat sektörü güven endeksi ise yüzde 3,3 oranında artarak 90,9 değerini aldı.

İnşaat sektörü ekonomik istikrar istiyor!

Ekonominin lokomotifi olarak nitelendirilen inşaat sektörü, yılın ilk 6 ayında yaşanan durağanlığı seçimlerin ardından telafi etmek istiyor.

Bakan Nebati inşaat sektörü temsilcileriyle bir araya geldi!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, inşaat sektörü temsilcileri ile ekonomik gelişmelerin sektör üzerindeki etkilerini analiz etti.

İnşaat sektörüne büyük darbe Finansman sıkıntısı patladı ustalar bir bir kaçıyor

Ülkede yaşanan ekonomik krizle birlikte inşaat sektörü de finansman konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor. Öte yandan inşaat ustalarının ise daha iyi koşullar ve daha iyi gelirle çalışmak için bir bir yurt dışına çıkmaya başladığı öğrenildi.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 2 azaldı!

Merakla beklenen  ekonomik güven endeksi verileri resmen açıklandı. Söz konusu verilere göre, inşaat sektörü güven endeksinin yüzde 2 azaldığı görüldü.

İnşaat sektöründe Aralık 2021 nasıl geçti?

Aralık 2021'de inşaat sektörü, 2020 yılı ekonomik normalleşme adımları sonrası en kötü performansını sergiledi.

İnşaat sektörü güven endeksi 5.2 azaldı!

TÜİK Ocak ayı için ekonomik güven endeksi verilerini açıkladı. Bu dönemde inşaat sektörü güven endeksi  yüzde 5,2 azalarak 84,2 değerine indi.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 2 gerileyerek 83,3'e düştü!

Eylül 2020'ye ilişkin ekonomik güven endeksi verilerine göre, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 2 gerileyerek 83,3'e düştü.

İnşaat sektörü pandemi tanımadı! 

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını süresince ülkemizde birçok iş kolu ekonomik olarak olumsuz etkilendi, birçok şey ertelendi fakat inşaat sektöründe yıkımlar ve inşaat yapımı hızla devam etti. İşte pandemi sürecinde Türkiye'de yapılan inşaat işleri...

Türk ve Amerikan iş dünyası inşaat sektörünü değerlendirecek!

Türk ve Amerikan iş dünyası, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu yıl sanal ortamda düzenlenecek 38'inci Amerikan-Türk Konferansı'nda, iki ülkenin ekonomik, ticari ve stratejik ilişkilerini değerlendirecek, inşaat sektörü de konuşulacak.

Almanya inşaat sektöründe normale dönüş süresi 11,1 olarak belirlendi!

Almanya'da koronavirüs salgınının sebep olduğu ekonomik krizin en fazla etkilediği sektörlerden hizmetler sektöründe 11,7 ayda faaliyetlerde normale dönüş beklenirken, inşaat sektöründe bu süre 11,1 ay, sanayi sektöründe de 10,1 ay olarak belirlendi.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 11,6 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan ekonomik güven endeksi verilerine göre, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 11,6 oranında artarak 87 değerini aldı.

inşaat sektörü ekonomik büyüme Haberi

inşaat sektörü ekonomik büyüme

NG Kütahya Seramik Başkanı Güral, inşaatın 200’e yakın sanayiyi desteklediğini belirterek, yaşanan canlılığın istihdam sağladığını söyledi.


İnşaat sektörünün geçen 30 yılda Türkiye ekonomisindeki büyümenin motor gücü olduğunu belirten NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, "Konut stokunun yenilenmesi, yol ve barajların yapılması, 200'e yakın yan sektörün üretmesi, istihdam sağlaması anlamına geliyor" dedi. İnşaat sektörünün ülkeye sağladığı bir başka faydanın da yabancı yatırımcıyı çekmesi olduğunu söyleyen Güral, "Avrupa ve Arap ülkelerinden ülkemize yatırım yapmak isteyenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Bir anlamıyla konutlarımız ihraç ürünü haline geliyor. Sektörün gelişimine bağlı olarak arsa ve konut fiyatlarının hızlı artışı, bir dönem gecekondu yerleşim alanı niteliğinde olan bölgelerin değer kazanması, gelirin tabana yayılması açısından da olumlu bir rol oynuyor" diye konuştu.


İnşaat sektörünün gelişiminin...