28 / 04 / 2024

Siltaş Yapı'dan inşaat sektörünü ayağa kaldıracak yöntemler! 

Siltaş Yapı'dan inşaat sektörünü ayağa kaldıracak yöntemler! 

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, mevcut ekonomik konjonktürden etkilenen inşaat sektörü için yılın ikinci yarısına daha olumlu baktıklarını söyleyerek sektörü ayağa kaldıracak yöntemleri açıkladı.



Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir; Ekonomik büyüme, tüketici güveni, enflasyon oranları ve faiz oranları gibi faktörler sektörün ivmesini büyük oranda etkilediğini belirterek '' Bu noktada sektörün doğru stratejiler ve teşviklerle hacminin artırılabileceğini düşünüyorum” dedi.

İNŞAAT SEKTÖRÜ ÜLKEMİZİN KALKINMASINDA BÜYÜK ROL OYNUYOR

Türkiye’nin stratejik konumu, turizm potansiyeli, genç nüfusu ve dinamik ekonomisi nedeniyle büyüme potansiyeline inandıklarını belirten Murat Özdemir, inşaat sektörünün ülkemizin kalkınmasında belirleyici bir rol üstlendiğinin altını çizdi.

 Ocak ayında toplamda 80 binin üzerinde konut satışı gerçekleşirken konut satışlarında İstanbul 13 bin 423 konut satışı ve yüzde 16,7 ile en yüksek paya sahip olduğunu belirten Özdemir, inşaat sektöründe hareketlilik beklediklerini şu sözlerle ifade etti:  TÜİK’in ocak ayı istatistiklerine bakıldığında geçen yılın aynı ayına göre bir düşüş görülse de genel perspektifte değerlendirdiğimizde sektörün hareketleneceğini öngörüyoruz. Mevcut şartlar göz önüne alındığında ortada büyük bir kentsel dönüşüm potansiyelinin olduğu da dikkat çekiyor.

Siltaş Yapı dan inşaat sektörünü ayağa kaldıracak yöntemler! 

İNŞAAT SEKTÖRÜNÜ AYAĞA KALDIRACAK YÖNTEMLER

Özellikle büyük şehirlerde eski yapıların yenilenmesi ve modern altyapının oluşturulması için başlatılan projeler sektörün büyüme ivmesini hızlandıracaktır.  Ayrıca yabancı yatırımcılar, satışlar ve devletin uygulayabileceği teşvikler de inşaat endüstrisindeki büyümenin bir parçası olacaktır. Bu noktada düşük maliyetli ve uzun vadeli yeni konut kredisinin çok önemli olduğuna inanıyoruz.''dedi. 

Siltaş Yapı dan inşaat sektörünü ayağa kaldıracak yöntemler! 

Özdemir, Siltaş Yapı olarak iş dünyasındaki 40 yılı aşkın deneyimle sektörün potansiyeline hizmet edecek projelere imza atmaya devam edeceklerini vurguladı.  Bu yıl için üç yeni projeyi gündeme aldıklarını belirten Özdemir '' Hedefimiz en kısa sürede devam eden projelerimizi tamamlamak ve eş zamanlı olarak yeni projelerimizle sektörün büyümesinde aktif rol almak” ifadelerini kullandı. 

Konut sahibi olmak isteyenler dikkat! Ortalama konut fiyatı 3 milyon 136 TL oldu!

İnşaat ve gayrimenkul sektörünün 2023 karnesi! Konutta düşüş trendi devam! 

Geri Dön