04 / 05 / 2024

inşaat sektörü gelir

inşaat sektörü gelir

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, NTVde katıldığı programda gündeme ilişkin sorulan yanıtladı. İnşaat sektörüne yönelik eleştirileri de yanıtlayan Şimşek, Türkiye’de inşaat sektörünün milli gelir içindeki payının yüzde 5,9 olduğunu bildirdi.

Gelir İdaresi'nden inşaat sektörüne kayıt dışı takibi!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından kayıt dışı ekonomiyle mücadele çalışmaları kapsamında inşaat sektörüne odaklanıldı.

İnşaat sektöründe hareketlilik başladı!

Hazır Beton Endeksi; inşaat sektöründe 16 aylık bir aradan sonra hareketliliğin başladığını gösteriyor. Hazır betonun stoklanmadığını söyleyen Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, “Üretimin artması inşaatın hızlandığı anlamına gelir" dedi.

TOKİ'den inşaat sektörüne 150 milyar lira kaynak!

2003-2018 yıllarında alt ve orta gelir grubu vatandaşlar için ihale tarihi alınmış projelerle 835 bin sosyal konut rakamına ulaşan TOKİ, 15 yılda inşaat sektörüne de yaklaşık 150 milyar lira kaynak aktardı.

İnşaat sektörünün milli gelirdeki payı yüzde 30'a ulaştı!

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan inşaat sektörünü değerlendirdi. Sektörün milli gelir içindeki payının yüzde 30'a ulaştığını bilgisini verdi.

Damga Vergisi inşaat sektörüne teşviği artırır!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Nurettin Bilici, bugünkü yazısında Gelir Vergisi Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu değerlendirdi. Bilici, inşaat sektörünü ilgilendiren Damga Vergisi'ni anlattı.

İnşaat sektörünün milli gelir içindeki payı yüzde 8.2’ye çıktı!

Türkiye İMSAD’ın aralık ayı sektör raporuna göre, inşaat sektöründe daha önce kayıt dışında kalan faaliyetlerin milli gelir hesaplarına katılması sonucu inşaat sektörünün milli gelir içindeki payı yükseldi.

Ankara'nın kalkınma ivmesi inşaat sektörüne yansıdı!

TUGIAD Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı, ferdi gelir düzeyi açısından Türkiye'nin en zengin ili çıkan Ankara'nın son yıllardaki kalkınma ivmesinin inşaat sektörüne de yansıdığını bildirdi.

Ankara'nın refah artışı inşaat sektörüne de yansıyor!

TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı, TÜİK'in yaptığı araştırmada ferdi gelir düzeyi açısından Türkiye'nin en zengin ili çıkan Ankara'nın son yıllarda yakaladığı kalkınma ivmesinin inşaat sektörüne de yansıdığını bildirdi.

Ankara'nın kalkınma ivmesi inşaat sektörüne de yansıyor!

TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı, TÜİK’in yaptığı araştırmada ferdi gelir düzeyi açısından Türkiye’nin en zengin ili çıkan Ankara’nın son yıllarda yakaladığı kalkınma ivmesinin inşaat sektörüne de yansıdığını bildirdi.

Türkiye'de inşaat sektörünün milli gelirdeki payı yüzde 5,9!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, NTVde katıldığı programda gündeme ilişkin sorulan yanıtladı. İnşaat sektörüne yönelik eleştirileri de yanıtlayan Şimşek, Türkiye’de inşaat sektörünün milli gelir içindeki payının yüzde 5,9 olduğunu bildirdi.

İnşaat sektörünün milli gelir payı yüzde 5,9!

İnşaat sektörüne yönelik eleştirileri de yanıtlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'de inşaat sektörünün milli gelir içindeki payının yüzde 5,9 olduğunu bildirdi.

İnşaat sektöründeki kayıp kaçak için tedbir!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konut ve inşaat sektöründeki kayıp kaçakla ilgili olarak Gelir İdaresi Başkanlığı ile Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün ortak bir çalışma yaptığını açıkladı.

Haluk Sur: Türkiye’nin ‘orta gelir tuzağı’nı aşması için inşaat sektörüne ihtiyacı var!

Uluslararası gayrimenkul danışmanlık şirketi Cushman&Wakefield Yönetim Kurulu Başkan Haluk Sur, Türkiye’nin ‘orta gelir tuzağı’ nı aşması için öncelikli olarak inşaat sektörüne ihtiyaç duyulduğunu ifade etti...

inşaat sektörü gelir Haberi

inşaat sektörü gelir

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, NTVde katıldığı programda gündeme ilişkin sorulan yanıtladı. İnşaat sektörüne yönelik eleştirileri de yanıtlayan Şimşek, Türkiye’de inşaat sektörünün milli gelir içindeki payının yüzde 5,9 olduğunu bildirdi. Bu oranın Avrupa’da yüzde 6. Polonya’da yüzde 7 olduğuna işaret eden Şimşek, şunları kaydetti: ‘Bu inşaat meselesine ilişkin tamamen bir algı operasyonu var. Türkiye, AK Parti hükümetten doneminde özellikle altyapı anlamında büyük bir atılım içerisine girdi O altyapıyı, yani 3 Havalimanını, köprüyü vesaire hedef alan bir algı operasyonu ve bati, bunu çok iyi işledi.


Tekrar ediyorum inşaat sektörünün milli gelir içindeki payı yüzde 5.9 dur Bilmiyorlarsa, tavsiye ediyorum TÜİK’in rakamlarım baksınlar. Dolayısıyla bu inşaata ilişkin algı yanlış Türkiye’nin ciddi bir darboğazı vardı. İstanbul bir ülke olsa Avrupa’nın en büyük ülkelerinden biri...