29 / 04 / 2024

inşaat sektörü geriledi mi

inşaat sektörü geriledi mi

Türkiye İMSAD’ın röporuna göre, inşaat sektöründe 2014 yılında başlayan küçülme 2015 yılının ilk çeyreğinde de sürdü ve sektör ilk çeyrekte yüzde 34.5 küçüldü.

Yeni yılın ilk ayında inşaat sektöründe güven arttı!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi ocakta bir önceki aya göre; hizmet sektöründe yüzde 4 arttı, perakende ticaret sektöründe yüzde 1,0 geriledi, inşaat sektöründe yüzde 3,3 yükseldi. İşte o rakamlar... 

Sektörel güven endeksleri açıklandı! İnşaat sektörü yüzde 3,5 geriledi

Sektörel güven endeksleri açıklandı. Bu kapsamda hizmet ve perakende ticaret sektörlerinde yükselirken inşaat sektöründe düştü.  

İngiltere'de inşaat sektörünün büyümesi hız kesti!

S-P Global/CIPS tarafından açıklanan son dakika verilerine göre, İngiltere'de inşaat sektörü Satın Alım Yöneticileri Endeksi (PMI) 50,7 seviyelerine geriledi.

İngiltere'de inşaat sektörü PMI Aralık'ta 54,3’e geriledi!

İngiltere’de inşaat sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) Aralık'ta tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 varyantı Omicron endişesiyle 54,3’e geriledi.

İngiltere inşaat sektörü Nisan ayında geriledi!

Merakla beklenen İngiltere inşaat sektörü satın alma yöneticileri endeksi verilerine göre İngiltere'de inşaat sektörü Nisan 2021'de 8,4 puanlık bir artış gösterdi ve 61,7 puana çıktı.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 5,2 azaldı!

Güven endeksi Ocak ayında Aralık 2020'ye göre, hizmet sektöründe yüzde 2,9 yükselirken, perakende ticaret sektöründe yüzde 0,1 ve inşaat sektöründe yüzde 5,2 geriledi.

İnşaat sektörü güven endeksi 73.3 oldu!

TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi aralık ayında bir önceki aya göre hizmet sektöründe yüzde 9,2, perakende ticaret sektöründe  yüzde 7,8 ve inşaat sektöründe yüzde 7,2 geriledi.

İnşaat sektörü güven endeksi Kasım'da yüzde 5,7 geriledi!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan sektörel güven endeksi verilerine göre, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 5,7 azaldı ve 79 oldu. 

Koronavirüs Fransa’da inşaat sektörünü vurdu!

Fransa’da inşaat sektörü faaliyetleri 20 yılın en düşük seviyesine geriledi. Ülkede ilerleyen dönemde sektörde yaşanan iş kaybının istihdam kaybına yol açtığı kaydediliyor.

İnşaat sektörü güven endeksi 74,5 değerine geriledi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayı reel sektör güven endeksini açıkladı. Mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi şubat ayında bir önceki aya göre inşaat sektöründe yüzde 5,7 azaldı...

İnşaat sektörü güven endeksi 63,9 değerine geriledi!

Ekonomik güven endeksi, Kasım'da geçen aya kıyasla yüzde 1,7 yükselerek 89,8'den 91,3'e ulaştı. Kasım'da inşaat sektörü güven endeksi ise 63,9 değerine geriledi...

İngiltere'de inşaat sektörü Ekim 2019'da daraldı!

IHS Markit/CIPS verilerine göre, İngiltere'de inşaat sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi Ekim 2019'da 44,2'ye geriledi...

İngiltere'de inşaat sektöründe sert daralma!

İngiltere'de inşaat sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), Haziran ayında 43,1 seviyesine geriledi...

inşaat sektörü geriledi mi Haberi

inşaat sektörü geriledi mi

Türkiye İnşaat Malzamesi Sanayicileri Derneği’nce hazırlanan haziran ayı Sektör Ekonomi Raporu açıklandı. Rapora göre inşaat sektörü 2014 yılında yüzde 2.2 büyüme göstermesine karşın 2013'e göre önemli ölçüde yavaşladı ve 2015'in ilk çeyreğinde sektör yüzde 3.5 küçüldü. 2014 yılında inşaat sektöründe büyüme hızı çeyrek dönemler itibariyle gerilemeye başlamış ve son çeyrekte yüzde 2 küçülme yaşanmıştı. İnşaat sektöründeki küçülme 2015 yılının ilk çeyrek döneminde artarak sürdü. Sektörünün performansı son iki çeyrektir ekonomik büyümenin altında kaldı. 2015 yılının ilk çeyrek döneminde gayrimenkul ve iş faaliyetleri sektörü ise yüzde 4.1 oranında büyüme gösterdi. 


Özel sektör inşaat harcamaları ilk çeyrekte yüzde 1.4 küçüldü 


Özel sektör inşaat harcamaları 2015 yılı ilk çeyreğinde yüzde 1.4, kamu inşaat harcamaları ise yüzde 9.2 küçüldü. Geçen yılın ilk yarısından bu yana...