06 / 05 / 2024

inşaat sektörü ihracat mı

inşaat sektörü ihracat mı

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği'nce (İMSİAD) düzenlenen toplantıya katıldı.

Konutta fiyatlar arttı! İnşaat sektörü hareketlendi...

Türkiye İMSAD Mart-Nisan 2022 Sektör Raporu’nda yer alan verilere göre, yüksek enflasyon iç pazarı, savaş ihracat pazarını etkiledi. Konut tekrar yatırım aracı olarak ön plana çıkarken, inşaat sektörü de hareketlendi. 

İnşaat sektöründeki zam krizi nasıl çözülür?

Dünya Gazetesi köşe yazarı, RMC Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Sevimli bugünkü köşesinde inşaat sektöründeki maliyet artışını kaleme aldı. İşte Abdullah Sevimli'nin 'Çimento ihracatını önleyerek inşaat maliyeti düşürülebilir mi?' başlıklı yazısı...

İnşaat sektörü için ihracat kapısı 15-16 Eylül’de açılıyor!

1.000’e yakın iş insanı 15-16 Eylül tarihlerinde 5. Afrika Forumu’nda bir araya geliyor. 5. Afrika Forumu’nda inşaat sektörü için yeni ihracat kapıları aralanacak.

Aygen Erkal: İnşaat sektörü en fazla ihracat gerçekleştiren 3'ncü sektör!

Uluslararası Standardizasyon Zirvesi'nde konuşan Türkiye İnşaat Malzemeleri Sanayiciler Derneği (İMSAD) Genel Sekreteri Aygen Erkal, TÜİK'in inşaat sektörüyle ilgili raporu için, "İnşaat malzemeleri sektörü, otomotiv ve hazır giyimden sonra en fazla ihracat gerçekleştiren 3. sektör." dedi..

Çin'de inşaat sektörü yavaşladı!

Temmer Marble Yönetim Kurulu Başkanı, Çin'de mermer ihracatının düşmesinin inşaat sektörünün yavaşlamasından kaynaklandığını kaydetti.

Çin ve ABD inşaat sektörü doğal taş ihracatını etkiliyor!

İMİB Başkanı Kahyaoğlu Çin ve ABD'de inşaat sektörünün hızlanmasının özellikle doğal taş ihracatını artırıcı bir etki yaptığını bildirdi.

İnşaat sektörünün 2023 hedefi 300 milyar dolar ihracat!

İMSAD "2023 inşaat sektörüne yönelik hedefleri inşaat malzemeleri ihracatında 100 milyar dolar, yurtdışı müteahhitlikte 100 milyar dolar ve yurt içi müteahhitlik faaliyetlerinde 100 milyar dolar olmak üzere toplam 300 milyar dolar değerlendirmesi" yaptı

İnşaat sektöründe Ur-Ge çalışmaları başladı!

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO), ekonomi bakanlığı UR-GE Projesi kapsamında, mobilya, gıda ve medikal sektörlerinden sonra inşaat sektöründe de ihracat kapasitesinin artırılması çalışmalarına başladı.

Petrol ülkelerindeki ekonomik sıkıntılar Türk inşaat sektörünü tehdit ediyor!

Emtia fiyatlarının düşmesi ile petrol ihracat eden ülkelerdeki ekonomik darboğaz, inşaat sektörünü tehdit ediyor. Bunun yanı sıra Orta Doğu'daki karışıklıklar ile AB ekonomilerindeki dalgalanmalar da diğer tehdit unsurları olarak görülüyor.

Şubat'ta inşaat sektörüyle ilgili 8 bine yakın haber yapıldı!

Türkiye'de Şubat ayı boyunca ekonomi gündeminde en çok konuşulan konuların turizm ve ihracat sektörleri olduğu belirlendi. Interpress'inyapmış olduğu araştırmaya göre, inşaat sektöründe yazılı basma 8 bine yakın haber yansıdığı belirlendi.

Ocak'ta inşaat sektörü 15 binden fazla haberle gündeme geldi!

Türkiye'nin ekonomi gündemi 2016'da öne çıkan konuların inşaat, ihracat ve finans sektörleri olduğu tespit edildi. Araştırmaya göre, inşaat sektörü 15 binden fazla haberle gündemin ilk sırasında yer aldı.

İMSAD: İnşaat sektöründe büyüme hızı düştü!

Türkiye İMSAD’ın röporuna göre, inşaat sektöründe 2014 yılında başlayan küçülme 2015 yılının ilk çeyreğinde de sürdü ve sektör ilk çeyrekte yüzde 34.5 küçüldü. Sektörün ihracatı ise ilk dört aydı yüzde 15.7 geriledi.

İnşaat sektörü temsilcileri hükümet temaslarını sürdürüyor!

Geçen hafta Ankara'ya çıkarma yapan inşaat sektörü temsilcileri bu kez de Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'yle buluştu. Toplantıda yabancıya satış yapan konutçular, ihracatçı sınıfında sayılmayı talep etti, tanıtım desteği istedi.

inşaat sektörü ihracat mı Haberi

inşaat sektörü ihracat mı

Yabancıya satış konusunda bir ufuk darlığı olduğunu, ancak şu anda iyi noktalara gelindiğini ifade eden Güllüce, "İhracat sayılmalı. Ben yüzde 100 katılıyorum. Patates satınca oluyor da daire satınca neden müteahhit ihracat yapmış gibi bakılmasın? Bir zihinsel devrime, değişikliğe ihtiyacımız var" diye konuştu. 


İNŞAAT TEMSİLCİLERİNE MESAJ 

2011 yılında meydana gelen Van depreminin 4. yılında, olası depremin sonuçlanna da değinen Güllüce bu konuda inşaat sektörünü yönetenlere şu mesajı verdi: "Eğer İstanbul'da deprem tahakkuk ederse, biz de geç kalmış olursak, Türkiye'nin egemenliğiyle ilgili sorunlarla muhatap oluruz. Türkiye'deki inşaat sektörünün, onları yöneten kurumların çok dikkatli olması lazım. Daha önce 'İstanbul, l'inci değil, 2'nci dereceden deprem bölgesi' denilmiş devletçe. Deprem, risk hesapları da ona göre yapılmış.  Şu anda statik hesaplan yapılmış düzgün bazı binalar bile 1'inci...