29 / 04 / 2024

inşaat sektörü karmaşası

inşaat sektörü karmaşası

Türkiye İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, Türkiye'de güvenli yapıların inşa edilmesi için inşaat sektöründe yaşanan yönetmelik karmaşasına son verecek konsolide bir Ulusal Bina Yönetmeliği'ne ihtiyaç olduğunu belirtti.

Mimarlık ve inşaat sektöründe yapay zeka devrimi!

Mimarlık ve inşaat sektörü, yapay zeka ile beraber teknolojik gelişmelerin getirdiği değişim rüzgarlarına kapıldı. Sektörün her aşamasında yer alan yapay zeka, projelerin planlanmasından, inşasında kadar büyük rol oynuyor.

İnşaat sektöründen 2022 talepleri!

Yeni Asır Gazetesi köşe yazarı Gonca Elibol, bugünkü köşesinde inşaat sektörünün taleplerini kaleme aldı. İşte Gonca Elibol'un 'Lokomotif sektör inşaatta bazı talepler var' başlıklı yazısı...

Aras Ağalarov: Rusya inşaat sektörüyle kalkınıyor!

Azerbaycan asıllı ünlü Rus işadamı Aras Ağalarov, inşaat sektörünün ülke ekonomisinin kalkınmasında önemli bir paya sahip olduğunu söyledi.

BTSO inşaat sektörü temsilcilerinden Fas'a çıkarma!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) üyesi inşaat sektörü temsilcileri, yeni işbirlikleri için Fas'ta ziyarette bulundu. Heyet ayrıca Küresel Fuar Acentesi kapsamında Kazablanka/Rabat İnşaat Teknolojileri ve Yapı Malzemeleri Fuarı’ında incelemelerde bulundu.

İnşaat sektöründe değişim yeni başlıyor!

GYODER Başkanı Doç. Dr. Yetgin, Türkiye’de inşaat sektöründe son 33 yılda büyük değişim yaşandığını belirterek, “Sektörün şeffaflaşması, kurumsallaşması ve etik kodların belirlenmesiyle asıl değişim yeni başlayacak” dedi. 

İstihdamda asıl artış inşaat sektöründe!

Fortune 500 Türkiye açıklandı. Fortune 500 firmalarının üretim sektöründe faaliyet gösterenlerinin istihdamı yüzde 3,47 daralırken, ticarette yüzde 2,40, hizmette yüzde 9,43 artış var. İstihdamda asıl artışı getiren inşaat sektörü.

Hazır beton inşaat sektörünün en önemli parçası!

Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, hazır beton sektörüyle ilgili açıklamalarda bulundu. Işık, hazır betonun inşaat sektörünün en önemli parçası olduğunu söyledi.

İnşaat sektörü hız kesmeden büyüyor!

Haluk Mamik, inşaat sektörün hız kesmeden büyümeye devam ettiğini ve son dönemin yükselen anlayışının, şehrin karmaşasından ve kalabalığından uzak ama ihtiyaç halinde merkezi yerlere kolayca ulaşabilecek kadar yakın yaşam alanlarını tercih etmek üzerine kurulu hale geldiğini dile getirdi.

İnşaat sektörü yavaşlıyor mu?

Yeni Asır Gazetesi yazarı Cahit Sönmez bugünkü yazısında son zamanlarda yaşanan ekonomik ve siyasal olayların inşaat sektörünü nasıl etkilediğini ele aldı. İşte o haber...

İnşaat sektörü 2016'da şahlanacak!

As Çelik inşaat yönetim kurulu Başkanı Ahmet Çelik inşaat sektörü ve gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu. As çelik "2016 yılı inşaat için tekrar bir şahlanış olacak" dedi.

Güvenli yapılar için inşaat sektöründeki yönetmelik karmaşasına son verilmeli!

Türkiye İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, Türkiye'de güvenli yapıların inşa edilmesi için inşaat sektöründe yaşanan yönetmelik karmaşasına son verecek konsolide bir Ulusal Bina Yönetmeliği'ne ihtiyaç olduğunu belirtti.

İnşaat sektörü temsilcileri hükümet temaslarını sürdürüyor!

Geçen hafta Ankara'ya çıkarma yapan inşaat sektörü temsilcileri bu kez de Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'yle buluştu. Toplantıda yabancıya satış yapan konutçular, ihracatçı sınıfında sayılmayı talep etti, tanıtım desteği istedi.

As-El firması inşaat sektöründe lider projelere imza atıyor!

36 senedir başarılı ve istikrarlı bir şekilde müşteri memnuniyeti odaklı yönetilerek hizmet veren As-El firması, inşaat sektöründe alüminyum aksesuar ve inşaat malzemeleri konusunda Ege bölgesinde lider projelere imza atıyor...

inşaat sektörü karmaşası Haberi

inşaat sektörü karmaşası

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Fethi Hinginar, Türkiye'de güvenli yapıların inşa edilmesi için inşaat sektöründe yaşanan yönetmelik karmaşasına son verecek konsolide bir Ulusal Bina Yönetmeliği'ne ihtiyaç olduğunu belirtti. Hinginar. 17 Ağustos 1999 depreminin 16ncı yılı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, depremin yılda bir kez gündeme getirilmesi yerine, yıl boyunca kamu-sivil ilgili tüm kesimlerin bir araya gelerek Türkiye'nin depreme hazırlıklı hale getirilmesi için çalışması gerektiğini ifade etti. Son yüzyılda ve 1999 depreminde yaşanan acıların ardından Türkiye'nin hala depreme hazırlıklı olduğunun söylenemediğini belirten Hinginar. depremlerin her şeyden önce en değerli varlık olan insanların kaybına neden olduğunu, ayrıca ekonomiye de büyük yük getirdiğini kaydetti...Türkiye topraklarının yüzde 66'sının birinci ve ikinci derecede deprem bölgelerinden oluştu- ^ ğuna işaret eden Hinginar, "Nüfusun...