03 / 05 / 2024

inşaat sektörü seçim etkisi

inşaat sektörü seçim etkisi

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı seçimlerin inşaat sektörüne etkisini ve geçmiş deneyimleri değerlendirdi. Durbakayım, sektörün artık seçimlerden eskisi kadar etkilenmediği görüşünde olduğunu söyledi.

İnşaat sektöründe seçimlerden sonra sıçrama bekliyoruz!

Edacan Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Selim Ener, ciddi bir daralmanın olduğu inşaat sektöründe, 2015 yılına kar yılı olarak değil ar yılı olarak baktıklarını söyledi.

İnşaat sektörü devlerinden 2024 yerel seçim değerlendirmesi! İhtiyaçlara cevap verecek yatırımlar bekliyoruz

30 Mart 2024 Yerel Seçimlerin ardından inşaat sektörü devlerinden açıklama geldi. İhtiyaçlara cevap verecek yatırımlar beklediklerini açıklayan uzman isimlerden önemli açıklamalar geldi.

İnşaat sektörü temsilcileri 2024 yılından tedirgin! Arz sıkıntısı yaşanabilir!

Eflasyonist ortam, inşaat sektöründe kendini en çok konuta erişim zorluğu ve fahiş kira artışlarında gödterdi. İnşaat temsilcileri 2024'e karşı vatandaşları uyarıyor, uzmanlar 2023 yılının zorlu geçtiğini, 2024’e ise daha temkinli baktıklarını belirtti.

Mimarlık ve inşaat sektöründe yapay zeka devrimi!

Mimarlık ve inşaat sektörü, yapay zeka ile beraber teknolojik gelişmelerin getirdiği değişim rüzgarlarına kapıldı. Sektörün her aşamasında yer alan yapay zeka, projelerin planlanmasından, inşasında kadar büyük rol oynuyor.

İnşaat sektörü ekonomik istikrar istiyor!

Ekonominin lokomotifi olarak nitelendirilen inşaat sektörü, yılın ilk 6 ayında yaşanan durağanlığı seçimlerin ardından telafi etmek istiyor.

İnşaat sektörü 2023 yılından umutlu! İşler hareketlendi, güven artıyor! Yeni Evim Kampanyası konuta talebi artıracak

Seçim öncesi inşaat sektörüne yönelik açıklanan destek ve kredi paketleri, inşaat malzemeleri üretimini de hareketlendirdi. İMSAD tarafından yayınlanan Ocak 2023 Raporu’na göre, önümüzdeki aylarda sektörü hareketli günler bekliyor.

Kovid-19 sonrası inşaat sektöründe değişim bekleniyor!

Koronavirüs sürecinde birçok sektörde olduğu gibi inşaat sektörünü de etkiledi. Sektör temsilcileri, salgın sonrası sektörde değişimler yaşanacağını ifade ediyor...

İnşaat sektöründe salgın sonrası değişim!

TRYCON İnşaat’ın Kurucu Ortağı ve İnşaat Mühendisi Baha Güney, diğer sektörler gibi inşaat sektörünün de pandemiden etkilendiğini ancak sektörün bu süreçten büyüyerek çıkacağına inandığını söyledi.

Yapı Fuarı-Turkeybuild'den canlı yayında inşaat sektörü buluşmaları!

Güçlü küresel ağını inşaat sektörüne aktararak yeni iş, ortaklık ve satın alma fırsatları yaratmayı amaçlayan Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul, “Paydaşlarımızla Birebir” sosyal medya buluşmaları düzenliyor. Canlı yayının bu haftaki konuğu, Değişim Mimari İnovatif Yönetim Danışmanlığı Kurucusu Demet D

İngiltere'de inşaat sektörü yüzde 0,7 daraldı!

İngiltere’de 2019'un ağustos, eylül, ekim aylarını kapsayan dönemde Gayri Safi Yurtiçi Hasıla değişim göstermeyip yüzde 0,1 olan beklentiyi karşılamadı. Aynı dönemde inşaat sektöründe büyüme yüzde 0,7 daraldı.

İnşaat sektöründe değişim yeni başlıyor!

GYODER Başkanı Doç. Dr. Yetgin, Türkiye’de inşaat sektöründe son 33 yılda büyük değişim yaşandığını belirterek, “Sektörün şeffaflaşması, kurumsallaşması ve etik kodların belirlenmesiyle asıl değişim yeni başlayacak” dedi. 

İnşaat sektörünün önü açık!

Türkiye'de nitelikli konuta olan ihtiyaçla inşaat sektörünün son 15 yılda önemli gelişim gösterdiğini belirten Süleyman Çetinsaya, "Türkiye'nin ve inşaat sektörünün önünü oldukça açık görüyorum. Sektördeki yatırımlarımız da bu güvenimizin önemli bir göstergesi" dedi.

Teknoloji inşaat sektörünü geliştirdi!

Sakarya Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanlığı'na seçilen Murat Bayrak'ı ziyaret etti. Ziyarette inşaat sektörünün son durumu hakkında açıklamalar yapıldı.

İnşaat sektörü 14 yılda 2.8 kat büyüdü!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin (TMB) 32. Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Toplantıda konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, inşaat sektörünün 2002'den 2016'ya kadar reel olarak 2.8 kat büyüdüğünü açıkladı.

inşaat sektörü seçim etkisi Haberi

inşaat sektörü seçim etkisi

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı seçimlerin inşaat sektörüne etkisini ve geçmiş deneyimleri değerlendirdi. Durbakayım, sektörün artık seçimlerden eskisi kadar etkilenmediği görüşünde olduğunu söyledi. Durbakayım "konut kredisi faiz oranlarının çok makul seviyelere doğru inişe geçeceğini söyleyebiliriz" dedi. 


Yeni...