28 / 12 / 2024

inşaat sektörü temmuz ayı analiz raporu sonuçları

inşaat sektörü temmuz ayı analiz raporu sonuçları

Türkiye Müteahhitler Birliği inşaat sektörü temmuz analiz sonuçları'nı yayınladı. Buna göre, dünyada ve Türkiye'de büyüme dinamikleri zayıflarken, inşaat sektöründeki hareketlilik ve özellikle de yurt dışı faaliyetleri sevindirici boyuta ulaştı...

İnşaat sektörünün son 3 aylık performansı dikkat çekiyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durumla beklenen gelişmeleri tek tek gösteren ve merakla beklenen “Hazır Beton Endeksi” 2023 Temmuz Ayı Raporu’nu açıkladı. Söz konusu rapora göre inşaat sektörünün son 3 aylık performansı dikkat çekti.

Türk müteahhitler 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendi! İnşaat sektöründe son durum ne?

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "Temmuz 2022 İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda Türk müteahhitlerin 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendiği belirtildi. Peki inşaat sektöründe son durum ne? İşte rapordaki o veriler...

İnşaat sektöründe toparlanma sürecine girildi!

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevrelerince dikkatle izlenen aylık sektör raporu yayınlandı. Rapora göre, inşaat sektörü temmuz verileri değerlendirildiğinde hızlı bir toparlanma süreci yaşadı.

İnşaat sektörü güven endeksi Temmuz'da yüzde 11,6 arttı!

Hizmet sektörü güven endeksi Temmuz ayında geçen aya göre yüzde 20,2, perakende ticarette yüzde 9,6, inşaat sektöründe 11,6 arttı

İnşaat sektörü güven endeksi Temmuz'da 77,1'e yükseldi!

Temmuz 2018 ekonomik güven endeksi verileri açıklandı. Verilere göre, inşaat sektörü güven endeksi 77,1'e yükseldi...

İnşaat sektörü güven endeksi Temmuz'da yüzde 2,4 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, inşaat sektörü güven endeksi bir önceki ayda 75,3 iken Temmuz'da yüzde 2,4 artarak 77,1 değerine çıktı.

TMB İnşaat Sektörü Temmuz 2017 Analizi açıklandı!

Türkiye Müteahhitler Birliği Temmuz 2017 İnşaat Sektörü Analizi’nde, “Küresel gelişmeler paralelinde, Türkiye ekonomisinde bir yandan önemli iyileşmeler görülmekte, bir yandan kırılganlıklar devam etmektedir” tespiti yapıldı.

İnşaat sektöründe büyüme devam etti!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, FETÖ'nün 15 Temmuz'da yaptığı darbe girişimi öncesi ve sonrası Türkiye ekonomisinin ve inşaat sektörünün durumunu değerlendirdi.

İnşaat sektörü 15 Temmuz öncesinde rekor satışa ulaştı!

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, 15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişiminden sonra süreci anlattı. Durbakayım, inşaat sektörünün 15 Temmuz öncesinde tarihinin yüksek satış rakamlarına ulaştığını belirtti.

15 Temmuz sonrası alınan önlemler inşaat sektörüne can verdi!

İnşaat sektörünün 40 yıllık tecrübeli şirketi Okkalar İnşaat’ın Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Okka, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümünde yaşanan süreci inşaat sektörü açısından değerlendirdi.

Düşük faizler inşaat sektörünün yüzünü güldürdü!

15 Temmuz sözde darbe girişiminden sonra inşaat satışlarında büyük orada artış gözlendi. Düşük faizlerle verilen kredilerle alınan evler, inşaat sektörünün yüzünü güldürdü.

İzmir inşaat sektörü temsilcilerinden konut kampanyasına destek!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından inşaat sektörünün durgunlaşmasını engellemek amacıyla Emlak Konut GYO'nun başlattığı kampanyaya inşaat firmaları ve yatırımcılar yoğun ilgi gösteriyor.

İngiltere’de Temmuz'da inşaat sektörü daraldı!

İngiltere’de Temmuz ayında inşaat sektörü satın alım yöneticileri endeksi (PMI) 45,9 seviyesine geriledi.

inşaat sektörü temmuz ayı analiz raporu sonuçları Haberi

inşaat sektörü temmuz ayı analiz raporu sonuçları




Türkiye Müteahhitler Birliği inşaat sektörü temmuz analiz sonuçları'nı yayınladı. Buna göre, dünyada ve Türkiye'de büyüme dinamikleri zayıflarken, inşaat sektöründeki hareketlilik ve özellikle de yurt dışı faaliyetleri sevindirici boyuta ulaştı. 


TÜRKİYE Müteahhitler Birliği'nin (TMB) 'FED Depremi, Yavaşlayan Çin Ekonomisi, Taksim Gerilimi ve Mısır Darbesi Altında Dünya-Türkiye-İnşaat Sektörü' başlıklı analizi sonuçlan açıklandı. Analizde "Yılın ikinci çeyreğine yavaş tempolu da olsa toparlanmaya işaret eden ılımlı bir hava ile giren piyasalar, mayıs ortalannda FED tahvil alımlarının kademeli olarak azaltılabileceği sinyali ile sarsılmıştır. Bu tabloya mayıs sonundan itibaren Taksim Gezi gerilimi ve Mısır'ın yükselen ateşi eklenmiştir. Piyasalar dalgalanmış, borsalarda keskin düşüşler olmuş, hacimli para çıkışları yaşanmış, altm fiyatları gerilemiş, faiz ve dolar zirve yapmıştır" denildi. İkinci çeyrekte dünyanın büyüme beklentilerinin aşağıya doğru revize edildiğini söyleyen...