17 / 06 / 2024

inşaat sektörü yeşil alanlar

inşaat sektörü yeşil alanlar

Öneller Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Bünyamin Önel, "İnsanlar için zamanın daha önemli hale geldiği günümüzde; inşaat sektörü de kendini bu paralelde geliştiriyor. Artık ev ve iş yerlerinde konfor daha ön plana çıkıyor. Enerji tasarrufu öncelikli hale geliyor" dedi.

Çimento fiyatlarına yüzde 43'lük dev zam! Hem inşaat sektörüne, hem vatandaşa zarar!

Çimento fiyatlarına yüzde 50'ye yakın zam geldiği açıklandı. Gazeteci Zafer Şahin, X sosyal medya hesabından duyurdu ve hem vatandaşın hem de inşaat sektörünün zarar göreceğini söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar... 

İnşaat sektöründeki maaşlar asgari ücreti üçe katladı!

Türkiye'de inşaat sektöründeki işçi sıkıntıları devam ediyor. Yetersiz çalışan sayısı probleminin baş göstermesiyle bir sıva ustasının aylık maaşı 60 bin TL'ye dayandı. Memur olarak çalışan en düşük mühendis maaşı ise 33 bin TL.

İnşaat sektörü 22 ilde yüzde 20'nin üzerinde daraldı! İşte il il inşaat sektörü büyüme ve daralma oranları...

Bu yılın üçüncü çeyreğinde Türkiye ekonomisi geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3.9 büyürken inşaat sektöründeki senelik yüzde 14.1'lik daralma büyümenin kısıtlı kalmasına yol açtı. Ayrıca, toplam 22 ili kapsayan 8 bölgede inşaat sektörü yüzde 20'nin üzerinde daraldı.

İnşaat sektöründe yeşil çimento dönemi başlıyor! Yeşil Çimento nedir?

İnşaat sektöründe kullanılan çimento ve beton gibi temel yapı malzemelerindeki ürün özelliklerinde değişikliğe gidildi. Teknolojik gelişmeler sayesinde malzeme ve ürün portföyünde değişimler yaşanıyor. Bildiğiniz çimentonun rengini unutun, inşaat sektöründe artık yeşil çimento dönemi başlıyor...

İnşaat sektörü 2022’ye nasıl başladı?

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), tarafından hazırlanan ve merakla beklenen “Hazır Beton Endeksi” 2022 Ocak Ayı Raporu açıklandı. Peki inşaat sektörü 2022 yılına nasıl başladı? İşte merak edilen detaylar...

İnşaat sektörünün dev firmaları 2022 hedeflerini açıkladı!

Dev holdinglerin 2022 planları belli oldu. Türkiye'nin önde gelen dev holdingleri, iki senedir hükmünü sürdüren Kovid-19 pandemisinin bitmesi beklenen 2022'ye temkinli bütçelerle giriş yaptı. Peki inşaat sektöründeki dev firmaların 2022 hedefleri neler?

İnşaat sektöründe batık kredi tutarı 290 milyon TL'ye ulaştı!

İnşaatlar için kesenin ağzını açan bankalar şimdi sağladığı milyarlarca TL'lik krediyi toplayamama riskiyle karşılaşmış durumda. Kasım 2021'de inşaat sektöründe batık kredi oranı 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 20.6 yükselişle 30 milyar 290 milyon Türk Lirası'na ulaştı.

İnşaat sektöründe yeni trend yeşil ev!

Son senelerde sürdürülebilir, ekolojik, yeşil, çevre dostu şekillerde adlandırılarak karşımıza çıkan doğayla uyumlu yapılar, bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de inşaat sektöründe ön plana çıkmaya başlarken, gelecekle ilgili de önemli ipuçları barındırıyor. 

İngiltere’de inşaat sektörü Mart'ta yükselişe geçti!

İngiltere’de inşaat sektörü PMI Mart ayında beklentiyi aşarak 61,7'ye yükseldi.

Yeşil Mutabakat inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Avrupa Birliği Daimi Temsilcisi ve Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, EU Talks etkinliğinde yaptığı konuşmada Yeşil Mutabakatı'nın öncülüğünde inşaat sektörü olduğunu dile getirdi.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 5,2 azaldı!

Güven endeksi Ocak ayında Aralık 2020'ye göre, hizmet sektöründe yüzde 2,9 yükselirken, perakende ticaret sektöründe yüzde 0,1 ve inşaat sektöründe yüzde 5,2 geriledi.

İnşaat sektörü son iki aydan umutlu!

Koronavirüsün inşaat sektörünü derinden etkilediğini söyleyen İZKA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, son iki ayda sektörden umutlu olduklarını açıkladı. Yeşil, “Devletin teşvikleri sektörün yeniden canlanmasında oldukça önemli rol oynadı” dedi.

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 2 gerileyerek 83,3'e düştü!

Eylül 2020'ye ilişkin ekonomik güven endeksi verilerine göre, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 2 gerileyerek 83,3'e düştü.

inşaat sektörü yeşil alanlar Haberi

inşaat sektörü yeşil alanlar


Öneller Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Bünyamin Önel, konutta kent büyüdükçe, trafik yoğunluğu artıkça tercihlerde değiştiğini belirterek,.'Yeşil alan talepleri, otoparklar ön plana çıkıyor" dedi Öneller Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Bünyamin Önel yaptığı açıklamada, son yıllarda gelişen teknolojinin inşaat sektöründe yeni bir vizyon yarattığını söyledi. Konutların günlük konfor düşünülerek yapıldığına dikkat çeken Önel, "İnsanlar için zamanın daha önemli hale geldiği günümüzde; inşaat sektörü de kendini bu paralelde geliştiriyor. Artık ev ve iş yerlerinde konfor daha ön plana çıkıyor. Enerji tasarrufu öncelikli hale geliyor" dedi. 


TERCİHLER DEĞİŞİYOR 


İnşaatlar yükselip, kentler büyürken insanların daha dingin alanları tercih ettiğine işaret eden Önel, "Bir tarafta modem yaşamın içinde olmak isteyen kişi, diğer taraftan da modem yaşamın getirdiği olumsuzlukları en aza indirgemek istiyor. Kentin...