27 / 04 / 2024

Yeşil Mutabakat inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Yeşil Mutabakat inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Avrupa Birliği Daimi Temsilcisi ve Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, EU Talks etkinliğinde yaptığı konuşmada Yeşil Mutabakatı'nın öncülüğünde inşaat sektörü olduğunu dile getirdi.



DEİK tarafından, "EU Talks" etkinliği kapsamında, "Avrupa Yeşil Mutabakatı: Fırsatlar & Riskler" konulu çevrim içi seminer düzenlendi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Avrupa Birliği Daimi Temsilcisi ve Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay ise konuşmasında, "Yeşil Mutabakat kapsamı itibariyle bir büyüme stratejisi. Daha geniş anlamda, yeşil ekonominin üzerine inşa edileceği büyüme stratejisine dayalı bir sanayi devrimi." ifadesini kullandı.

Yeşil Mutabakat inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Yeşil Mutabakat'ın Türkiye'yi doğrudan ilgilendirdiğini dile getiren Bozay, "Yeşil Mutabakat ülkemizi de doğrudan etkileyecektir. Bu çerçevede, ülkemizin AB'yle işbirliğinde ve ticaretinde ilgili sektörler bazında hazırlıklı olması, gerekli adımları vakitlice atması önem taşımaktadır. Eylem planı da zaten bunu amaçlamaktadır. Çok geniş bir yelpazesi olan bu eylem planında bir sürü unsur var. Öncelikli gördüğüm enerji sektörü, Ar-Ge  ve binalar/inşaat sektörü" dedi.
 

Yeşil Mutabakat yapı sektörünü nasıl etkileyecek?


Geri Dön