09 / 01 / 2025

inşaat sektöründe denetimsizlik

inşaat sektöründe denetimsizlik

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Ceren Kumbasar bugünkü yazısında Türkiye'de inşaat sektöründeki iş kazalarını ve işçi ölümlerinden bahsetti. Kumbasar, inşaatta kayıt dışı çalışan işçi sayısının fazla olduğunu anlattı.

Singapur'da inşaat sektöründe yüzde 22,9 daralma!

Singapur Ticaret ve Sanayi Bakanlığı'nın verileri incelendiğinde, inşaat sektöründe bir önceki çeyreğe göre yüzde 22,9 daralma görüldü.

İnşaat sektöründe sözleşmelere 'ek süre' talebi!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Atılgan Sert ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) üyesi Selman Özgün, inşaat sektöründe, koronavirüs nedeniyle iş gücü tarafından üretime ara verilmesi ve bazı malzemelerin tedarikinde sıkıntı yaşanması üzerine değerlendirmelerde bulundu…

2018'de yaşlı nüfusun yüzde 2,5'i inşaat sektöründe çalıştı! 

TÜİK'in açıkladığı Yaşlı Nufüs İstatistikleri'ne göre, 2018'de yaşlı nüfusun yüzde 2,5'i inşaat sektöründe yer aldı...

İnşaat sektöründe iş arayanlar için Workindo sitesi açıldı!

Yapı ve inşaat sektöründe iş arayanlar için özel Türkiye’nin ilk kariyer sitesi Workindo açıldı. Sitede sektörün iş fırsatlarını bir arada sunuluyor.

Özbekistan'da inşaat sektöründe 824 yabancı şirket faaliyet gösteriyor!

Türkiye, Özbekistan'da yabancı sermayeyle en çok şirket kuran ülkeler listesinde 3'üncü sırada yer aldı. Özbekistan Devlet İstatistik Komitesi'nden yapılan açıklamada ülkede faaliyet gösteren 824 yabancı sermayeli işletmelerin, inşaat sektöründe faaliyet gösterdikleri belirtildi...

İnşaat sektöründe güven göstergeleri olumlu yönde seyrediyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamada, "Hizmetler sektöründe, perakende sektöründe ve inşaat sektöründe güven göstergeleri olumlu yönde seyrediyor" dedi.

İnşaat sektöründe kaliteli dönem başladı!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Çetinsaya, inşaat sektöründe gelinen son durum hakkında açıklamalarda bulundu. İşte Çetinsaya'nın ''inşaat sektöründe güçlü yönler, zayıf yönler, fırsatlar'' konulu yazısı...

İnşaat sektöründe küçülme dipten dönmeye başladı!

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen aylık sektör raporunu açıkladı. ‘Türkiye İMSAD Kasım 2019 Sektör Raporu’na göre, beş çeyrektir üst üste küçülen inşaat sektöründe küçülme hızı son çeyrekte yavaşladı...

İnşaat sektöründe hareketlilik başladı!

Hazır Beton Endeksi; inşaat sektöründe 16 aylık bir aradan sonra hareketliliğin başladığını gösteriyor. Hazır betonun stoklanmadığını söyleyen Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, “Üretimin artması inşaatın hızlandığı anlamına gelir" dedi.

İnşaat sektöründe 750 bin kişiye iş imkanı!

Yeni Ekonomi Programı ile Türkiye büyümeyi ve istihdamı artıracak önemli adımlara da sahne olacak. Bunlardan birisi de çok sayıda sektörün lokomotifi konumundaki, 1.5 milyon kişinin ekmek kapısı olan inşaat sektöründe 'finansman desteği' ile atılacak. 

İnşaat sektöründe istihdam TBMM gündeminde!

2019 yılında inşaat sektöründe istihdam edilen kişi sayısı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ok, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye inşaat sektöründe dünyada öncü!

TİM Genel Sekreteri Prof. Dr. Kerem Alkin, "Türkiye inşaat sektöründe dünyada öncü olmaya başladı. Çinli müteahhitlerden sonra dünyada en çok iş alan, en başarılı iş yürüten ülke pozisyonundayız'' diye konuştu.

Savaş Yükselyalçın: İnşaat sektöründe kriz yok!

Adana'da Aklı Selim İnsanlar Derneği Başkanı Savaş Yükselyalçın, inşaat sektöründe kriz olmadığını söyledi. Yükselyalçın, müteahhitlere önemli önerilerde bulundu.

inşaat sektöründe denetimsizlik Haberi

inşaat sektöründe denetimsizlik

1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanamayanı, işçi bayramı havasında geçemiyor, geçmiyor. 2013'teki bayram havasının da yakın bir zamanda tekrar yaşanamayacağını düşünürsek, bu bayramın en iyi kutlanma biçimi sektörün emekçilerinin sorunlarına dikkat çekmek sanırım. 


Türkiye'de işçi ölümleri en çok tarım alanında. Bunu takip eden sektörse ne yazık ki inşaat. Sektördeki ölümlerin en büyük nedeni de iş kazaları. Üçüncü sayfa haberlerinde rastladığımız, asansörlerin yere çakılma haberlerini de saymazsak, çoğu işçi ölümlerinden haberimiz bile olmuyor, ta ki işçi ölümleriyle ilgili istatistikler önümüze gelene kadar. Bu istatistikler son üç yıldır dehşet veren bir tabloyu önümüze seriyor. Örneğin sadece Mart ayında kaybettiğimiz emekçi sayısı 157. Bu kayıpların %22'si tarım, %21'i inşaat sektöründen. Üstelik herkesin bildiği gibi, bu rakamlar sadece kayıtlı işçileri içerdiği için yüzde yüz gerçeği yansıtmıyor. 


İnşaat...