23 / 07 / 2024

İnşaat sektöründeki canlılık devam edecekmi

İnşaat sektöründeki canlılık devam edecekmi

Bir yılda dolar 2.10 TL’den 3.00 TL’ye tırmandı. Dolar kredisi kullananların borç maliyeti yüzde 43 kur artışıyla birlikte yüzde 50’lere yaklaştı. Özel sektörün ödeyeceği 160 milyar dolar kredi var.

İnşaat sektöründe çalışan sayısı 99 ayın zirvesini gördü! Kentsel dönüşüm sektörü hareketlendirdi!

İnşaat sektöründeki ücretli çalışan sayısı mayısta geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 11,1 artarak 1 milyon 823 bin 929'a yükseldi. İşte sektör temsilcilerinin konu ile ilgili değerlendirmeleri...

Sigortalı çalışan sayısı yüzde 1,5 azalırken, inşaat sektöründe güçlü istihdam görünümü korundu!

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından açıklanan Mart 2024 verilerine göre, sigortalı çalışan sayısı yıllık olarak yüzde 1,5 azalırken, inşaat sektöründe güçlü istihdam görünümü korundu.

İnşaat sektöründeki denetim ihlali tehlike saçıyor! Kontrol şart!

İnşaat sektöründe denetim ihlali tehlike saçmaya devam ediyor. Kütahya'da bir okul inşaatında beton dökülürken çökme meydana geldi. Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından videoyu paylaşarak değerlendirmelerde bulundu.

İnşaat sektöründeki ara elaman sıkıntısı projeleri geciktiriyor! Aylık 150 bin TL'ye eleman bulunamıyor!

İnşaat sektöründe yaşanan ara eleman sıkıntısı bazı projelerin de gecikmesine sebep oldu. Mimarların 40 ila 60 bin lira arasında maaş aldığını kaydedilirken, 150 bin TL'ye kaynakçı bulunamadığı belirtildi.

İnşaat sektöründe ara eleman sıkıntısı: Maaş çok çalışan yok!

İnşaat sektöründe eleman sıkıntısı hız kesmeden devam ederken, Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Nebioğlu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ara eleman sıkıntısından yakınırken, pek çok sektörde teknik eleman da bulunamadığını söyledi.

Konut sektörü durgunlaştı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de hem ilan hem satılan konut sayısı düştü! 

Konut sektöründeki canlılık göstergesi olarak takip edilen satılan konutların satılık ilan sayısına oranı İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere ülke genelinde düşüşe geçti.

İnşaat sektöründeki maaşlar asgari ücreti üçe katladı!

Türkiye'de inşaat sektöründeki işçi sıkıntıları devam ediyor. Yetersiz çalışan sayısı probleminin baş göstermesiyle bir sıva ustasının aylık maaşı 60 bin TL'ye dayandı. Memur olarak çalışan en düşük mühendis maaşı ise 33 bin TL.

İnşaat sektöründe büyük kriz! Ayda 100 bin TL’ye çalışacak işçi bulunamıyor!

İnşaat sektörünün en önemli işlerinden biri olan vinç operatörlüğünün aylık maaşı 100 bin TL’nin üzerine çıktı. Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, 500 bin işçi açığı olduğunu ve 100 bin TL maaşla çalışacak işçi bulamadıklarını dile getirdi. Peki, vinç operatörü nasıl olunur? İşte detaylar...

İnşaat sektörünün gözü demir fiyatlarında! İstanbul, Ankara, İzmir ve Payas güncel inşaat demir fiyatları belli oldu! 

İnşaat sektöründeki malzeme fiyatlarına yönelik Ticaret Bakanlığı'nın çalışmaları devam ediyor. Bakanlık fahiş fiyatların önüne geçebilmek için yaptırım uygulamaya başladı. İnşaat sektörünün gözü şimdi de demir fiyatlarında. Demir fiyatlarına zam geldi mi?

İnşaat sektöründe büyük deprem! Demir fiyatları çakıldı! 1 ton demir fiyatı ne kadar? 11 Ocak 2023 demir fiyat listesi

İnşaat sektörüne sevindiren indirim haberleri gelmeye başladı. Bugün demir fiyatlarına indirim geldi. İnşaat sektöründe büyük deprem! Demir fiyatları çakıldı! 1 ton demir fiyatı ne kadar? 11 Ocak 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat sektöründe büyük deprem! Demir fiyatları yerle bir oldu! 1 ton demir kaç TL? 12 Kasım 2022 demir fiyat listesi

İnşaat sektörünün en önemli yapı malzemesi olan demir fiyatlarına büyük indirim geldi. Gelen indirim sektörde deprem etkisi yaratırken demir fiyatları yerle bir oldu. Peki 1 ton demir fiyatı kaç TL? İnşaat demir fiyatları ne kadar oldu? 12 Kasım 2022 demir fiyat listesi...

İnşaat sektörünü neler bekliyor? Satılık ve kiralık ev fiyatları düşecek mi?

Bornova ve Bayraklı Müteahhitler ve İşadamları Derneği Başkanı Caner Tan, inşaat sektöründeki son durum ile kiralık ve satılık konut fiyatlarını değerlendirdi. İşte Caner Tan'ın o açıklamaları...

İnşaat sektöründeki daralma derinleşiyor! Yatırımlar düştü, borçlar arttı! İşte veriler…

TMB tarafından yayınlanan İnşaat Sektörü Temmuz 2022 raporunda, 2021 yılındaki girdi maliyetlerinde yüzde 150 düzeyine varan fiyat artışlarının yaşandığının görüldüğü aktarıldı. İşte raporun detayları...

İnşaat sektöründeki canlılık devam edecekmi Haberi

İnşaat sektöründeki canlılık devam edecekmi

Bir yılda dolar 2.10 TL’den 3.00 TL’ye tırmandı. Dolar kredisi kullananların borç maliyeti yüzde 43 kur artışıyla birlikte yüzde 50’lere yaklaştı. Özel sektörün ödeyeceği 160 milyar dolar kredi var. TL faizinin yükseltilmesinde ısrarcı olanlar, faiz yükselince döviz girişinin hızlanacağını, dolar fiyatının ucuzlayacağını, dolar ile yatırım ve üretim yapanların azıcık ferahlayacağını belirtiyor




Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz artırsın, diyenlerin derdi özel sektörün döviz borcunun maliyetini düşürmek. 

Dolar ucuzken dolarla yatırım, üretim yapmaya alışanlar, dolar fiyatı artınca büyük yük altında kaldı. Şimdilerde Türk Lirası (TL) faizinin yükseltilmesini, faiz yükselince dolar fiyatının gerilemesini, dolar borçlarının maliyetinin gerilemesini bekliyorlar. Faizde 2 farklı görüş oluştu:

1 Kimileri “TL faizleri yüksek. Yatırım ve üretimin artması için faizin düşürülmesi şart” diyorlar. (Cumhurbaşkanı ve  danışmanları da bu görüşü savunuyorlar.)

Faizin aşağıya...