25 / 12 / 2024

İnşaat sektöründeki istihdam ne kadar

İnşaat sektöründeki istihdam ne kadar

Gayrimenkul satışlarında son yıllarda yaşanan artış ve sektördeki hızlı büyüme, bu faaliyetlerde çalışan sayısını da ciddi biçimde artırdı.

İnşaat sektöründe 'kalitesiz işçilik' sorunu uzun vadede daha büyük maliyetler çıkaracak!

İnşaat sektöründeki gelişmeler gündemden düşmüyor. Artan maliyetler, malzeme fiyatlarındaki fahiş rakamlar derken üzerine bir de 'kalitesiz işçilik' sorunu eklendi. Uzmanlar bu konuda inşaat yapacakları uyarıyor...

İnşaat sektöründeki maliyet artışları konut piyasasını daralttı!

Adana Müteahhitler Birliği Başkanı İnşaat Mühendisi Haydar Çakıroğlu inşaat sektöründeki maliyet artışlarının konut sektörünü daralttığını söyledi. 

İnşaat sektöründe istihdam endeksi 2024’ün 2. çeyreğinde yüzde 11.1 arttı!

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, yılın 2. çeyreğinde bir önceki senenin aynı çeyreğine göre yüzde 4,2 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; inşaat sektöründe yüzde 11,1 artış gösterdi.

İnşaat sektöründe çalışan sayısı 99 ayın zirvesini gördü! Kentsel dönüşüm sektörü hareketlendirdi!

İnşaat sektöründeki ücretli çalışan sayısı mayısta geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 11,1 artarak 1 milyon 823 bin 929'a yükseldi. İşte sektör temsilcilerinin konu ile ilgili değerlendirmeleri...

İnşaat sektöründe istihdam 1,72 milyon seviyesine geriledi!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Aylık Sektör Raporu’nun sektör tarafından merakla beklenen Haziran 2024 sonuçlarına göre, inşaat sektöründe istihdam geçtiğimiz Mayıs'ta 1,72 milyon seviyesine geriledi.

İnşaat sektöründeki denetim ihlali tehlike saçıyor! Kontrol şart!

İnşaat sektöründe denetim ihlali tehlike saçmaya devam ediyor. Kütahya'da bir okul inşaatında beton dökülürken çökme meydana geldi. Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından videoyu paylaşarak değerlendirmelerde bulundu.

İnşaat sektöründeki ara elaman sıkıntısı projeleri geciktiriyor! Aylık 150 bin TL'ye eleman bulunamıyor!

İnşaat sektöründe yaşanan ara eleman sıkıntısı bazı projelerin de gecikmesine sebep oldu. Mimarların 40 ila 60 bin lira arasında maaş aldığını kaydedilirken, 150 bin TL'ye kaynakçı bulunamadığı belirtildi.

İnşaat sektörünü neler bekliyor?

İnşaat sektörü, dinamik yapısı ve proje çeşitliliği ile büyümeye devam ediyor. Ancak, malzeme fiyatlarındaki dalgalanmalar, iş gücündeki sorunlar ve teknolojik adaptasyon gibi konular sektörü olumsuz etkiliyor. 

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı 2024'ten umutlu! İnşaat sektöründeki büyüme topyekün genişlemeye işaret ediyor!

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı inşaat sektörünün yüzde 8,1 genişlemesinin topyekun bir büyümeye işaret ettiğine dikkati çekti.

İnşaat sektöründeki maaşlar asgari ücreti üçe katladı!

Türkiye'de inşaat sektöründeki işçi sıkıntıları devam ediyor. Yetersiz çalışan sayısı probleminin baş göstermesiyle bir sıva ustasının aylık maaşı 60 bin TL'ye dayandı. Memur olarak çalışan en düşük mühendis maaşı ise 33 bin TL.

İnşaat sektörünün gözü demir fiyatlarında! İstanbul, Ankara, İzmir ve Payas güncel inşaat demir fiyatları belli oldu! 

İnşaat sektöründeki malzeme fiyatlarına yönelik Ticaret Bakanlığı'nın çalışmaları devam ediyor. Bakanlık fahiş fiyatların önüne geçebilmek için yaptırım uygulamaya başladı. İnşaat sektörünün gözü şimdi de demir fiyatlarında. Demir fiyatlarına zam geldi mi?

İnşaat sektörünü neler bekliyor? Satılık ve kiralık ev fiyatları düşecek mi?

Bornova ve Bayraklı Müteahhitler ve İşadamları Derneği Başkanı Caner Tan, inşaat sektöründeki son durum ile kiralık ve satılık konut fiyatlarını değerlendirdi. İşte Caner Tan'ın o açıklamaları...

İnşaat sektöründeki daralma derinleşiyor! Yatırımlar düştü, borçlar arttı! İşte veriler…

TMB tarafından yayınlanan İnşaat Sektörü Temmuz 2022 raporunda, 2021 yılındaki girdi maliyetlerinde yüzde 150 düzeyine varan fiyat artışlarının yaşandığının görüldüğü aktarıldı. İşte raporun detayları...

İnşaat sektöründeki istihdam ne kadar Haberi

İnşaat sektöründeki istihdam ne kadar

Gayrimenkul satışlarında son yıllarda yaşanan artış ve sektördeki hızlı büyüme, bu faaliyetlerde çalışan sayısını da ciddi biçimde artırdı.  Sigorta kayıtlarına göre, gayrimenkul faaliyetlerinde kayıtlı çalışan sayısı Nisan 2010'da 5 bin 142'yle sınırlı bulunurken, sektörde artan işlem hacmi, ilave iş gücü ihtiyacını beraberinde getirdi. İnşaat sektöründeki büyümeyle konut ve iş yeri sayısında yaşanan artış, bunların satış ve kiralanmasına yönelik faaliyetlerin yoğunlaşması, bu alandaki işletme ve istihdam edilen personel sayısında da paralel bir gelişmeyi beraberinde getirdi. Bu gelişmelerin sonucu olarak gayrimenkul faaliyetlerinde çalışan sayısı bu yılın nisan ayı itibarıyla 91 bin 431 'i buldu. Böylece söz konusu dönemde sektördeki istihdam 18'e katlandı. Gayrimenkul faaliyetinde çalışanlar, gayrimenkuliin alınıp satılması, kiraya verilmesi veya işletilmesi, gayrimenkul acenteliği, danışmanlık ve ekspertiz faaliyetleri, gayrimenkultin yönetilmesi, kira...