07 / 05 / 2024

inşaat sektörünün canlandırılması için neler yapılmalı coldwell banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş

inşaat sektörünün canlandırılması için neler yapılmalı coldwell banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş

Coldwell Banker’ın Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, “İnşaat sektörünün hareketlenmesi ekonominin canlanması için 3 adım atılmalı." dedi. Gökhan Taş, "KDV yüzde 1’e, faiz yüzde 1’in altına, tapu harçları 0.5 inmeli." dedi.

İnşaat sektörünün 2021 beklentileri!

2020 birçok sektöre fazlasıyla acı çektirirken inşaatın korona kaynaklı sorunlara rağmen canlandığı, çarkların dönmeye başladığı bir yıl oldu. Peki inşaat sektörünün 2021 beklentileri ve ihtiyaçları neler?

Faiz indirimi inşaat sektörünü canlandıracak!

İnşaat sektörünün canlanması adına hükümetten destekler ve teşvikler geliyor. Bankaların faiz indirimi inşaat sektörünü canlandıracak. 

Dönüşüm Hatay'da inşaat sektörünü canlandırdı!

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Hatay'da inşaat sektörünü hareketlendirdi. Vatandaşlar projelerden faydalanıyor.

20 yıl vade inşaat sektörünü canlandıracak!

Yücesoy Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Yücesoy, inşaat sektörünün canlanması ve konut alımlarının artmasının, bankaların uzun vadeli kredi olanağı sunmasıyla mümkün olacağını belirtti.

Sicil affı inşaat sektörünü canlandıracak!

Kredi ile ev alacak olan bazı vatandaşların bankalarda sicil sorunuyla karşılaştıklarına dikkat çeken Kepez Müteahhitler Derneği (KEMDER) Başkanı Süleyman Akbıyık, sicil affının inşaat sektörünü canlandıracağını söyledi.

Adana'da kentsel dönüşüm inşaat sektörünü canlandıracak!

Kentsel dönüşüm Türkiye'de yıkılacağı ilan edilen 7 milyon konut sayısıyla inşaat sektörüne canlılık kazandıracak projelerin sayısının artması bekleniyor.

Özen Kuzu: Teşvik inşaat sektörünü canlandıracak!

Özen Kuzu, inşaat sektörünün ülkeyi ekonomik olarak ayağa kaldıracak nitelikte olduğuna dikkat çekti. Kuzu, "Emlak Konut projeleriyle birlikte diğer tüm nitelikli projeler için de bankaların uygun faiz oranları belirlemesi sektörü canlandıracak" dedi.

Seçim sonuçları inşaat sektörünü canlandırdı!

Kahramanmaraş Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Murat İldeniz, yaptığı açıklamada 1 Kasım seçimlerinde güçlü bir iktidar sonucunu çıkmasının inşaat sektörünü de canlandırdığını ifade etti.

Seçim sonuçları inşaat sektörünü canlandıracak!

İzmir'deki inşaat sektörünün temsilcileri, 1 Kasım genel seçimlerinin piyasaya büyük canlılık getireceğini ifade etti.

İnşaat sektörüne kadın eli değdi!

Ankara inşaat sektörü, Evren Acar ve Filiz Kemahlı'nın ismini son dönemde çok sık duymaya başladı. İki başarılı iş kadını, danışmanlık sistemiyle inşaat sektöründe yeni bir iş kolunun gelişmesinin önünü açtıklarını söylüyor.

Doların kur artışı inşaat sektörünü etkiledi!

DOLARIN kur fiyatının yükselmesi ve siyasi belirsizlik ekonominin lokomotifi inşaat sektörünü ciddi şekilde etkiledi. Bu süreç sektöre sonradan dahil olanlar ile "gerçek müteahhitleri " de ayrışmasını sağladı.

Dolar kurunun yükselmesi İnşaat sektörünü ciddi şekilde etkiledi!

DOLARIN kur fiyatının yükselmesi ve siyasi belirsizlik ekonominin lokomotifi inşaat sektörünü ciddi şekilde etkiledi. Bu süreç sektöre sonradan dahil olanlar ile "gerçek müteahhitlerin " de ayrışmasını sağladı.

BTSO inşaat sektörünün vasıflı eleman sıkıntısını çözüyor!

BTSO İnşaat Konseyi, inşaat sektörünün vasıflı eleman meselesine çözüm bulmayı hedefliyor. Çalışmalarına 2013 yılının son çeyreğinde başlayan BTSO inşaat Konseyi, sektörde yol haritalarını belirlediği toplantılarına devam ediyor.

inşaat sektörünün canlandırılması için neler yapılmalı coldwell banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş Haberi

inşaat sektörünün canlandırılması için neler yapılmalı coldwell banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş

Dünyanın en köklü global gayrimenkul danışmanlık şirketi Coldwell Banker’ın Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bankalara yaptığı “konut kredisinde faizi yıllık yüzde 9 civarına çekiverin” çağrısını değerlendirdi. Taş, “İnşaat sektörünün hareketlenmesi ekonominin canlanması için 3 adım atılmalı. Faizlerin 1’in altına inmesi gerekiyor. Faizlerin aylık yüzde 1 in altına inmesi gayrimenkul pazarında psikolojik olarak bir harekete yol açacaktır ve bu adım emlak piyasasına ciddi anlamda hareket getirecektir. Ayrıca, piyasayı canlandıracak diğer adımlar da şunlar olmalı; şu anda tapu harçları alıcıdan yüzde 2, satıcıdan yüzde 2 şeklinde alınıyor. 2008 krizinde piyasanın hareketlenmesi için tapu harçları yüzde 1.65’ten yüzde 0.5’e indirilmişti. Piyasanın canlanması için alıcıdan ve satıcıdan alınacak tapu harcı yeniden yüzde 0.5’e indirilebilir. Yeni konutlarda KDV yi yüzde...