07 / 05 / 2024

inşaat seviye tespiti tablosu

inşaat seviye tespiti tablosu

Bir arsa üzerinde yapılan bina inşaatları ilerleme derecelerine göre seviyelendiriliyor. Bu seviyelere göre yapının durumuna göre, bazı izin veya krediler alınabiliyor. İşte inşaat seviye tespit tablosu..

Yusufeli Barajı'nın inşaatı yüzde 60 oranında tamamlandı!

Artvin’in Yusufeli ilçesinde çift eğrilikli beton kemer kategorisinde Türkiye’nin en yüksek, dünyanın ise üçüncü en yüksek barajı olacak şekilde hayata geçirilen Yusufeli Barajı inşaatında yüzde 60’lık seviye tamamlandı.

Makro İnşaat projelerinin tercihi Mitsubishi Electric!

İnşaat sektörünün önemli oyuncularından Makro inşaat, asansör ve yürüyen merdiven sistemlerinde ileri seviye güvenlik, kalite, konfor, üstün teknoloji ve müşteri memnuniyetini ön planda tutan Mitsubishi Electric'i tercih ediyor.

İnşaat seviye tespit tablosu!

Bir arsa üzerinde yapılan bina inşaatları ilerleme derecelerine göre seviyelendiriliyor. Bu seviyelere göre yapının durumuna göre, bazı izin veya krediler alınabiliyor. İşte inşaat seviye tespit tablosu..

İnşaat seviye tespit tutanağı örneği!

Henüz tamamlanmamış ve inşaat çalışmaları devam eden yapılar, gelinen son aşamalarına göre derecelendirilebiliyor. Tutanak, yapı denetim kuruluşu tarafından düzenleniyor. İşte inşaat seviye tespit tutanağı örneği...

İnşaat seviye tespiti nasıl yapılır?

Bir arsa üzerinde yapılan bina inşaatları ilerleme derecelerine göre seviyelendiriliyor. Bu seviyelere göre yapının durumuna göre, bazı izin veya krediler alınabiliyor. Peki, inşaat seviye tespiti nasıl yapılır?

2014’te 750 inşaat mühendisi ve mimara hasar tespiti eğitimi verilecek!

Vatandaşlarda afet bilincini uyandırmak İçin harekete geçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, tüm kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan inşaat mühendisi ve mimara hasar tespit eğitimi vermeye başladı.

Vakıflar, Üsküdar'da kat karşılığı inşaat yaptıracak

Vakıflar, Üsküdar İlçesi, Selamiali Mahallesi'nde bulunan 154 metrekarelik alana kat karşılığı inşaat işi yaptıracak.

İnşaat sektörüne İş ve İşçi Sağlığı Eğitimi

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD), inşaat sektörü ve inşaat malzemeleri sanayisinin AB'ye uyumunu ve işbirliğini hedefleyen EUbuild Projesi çerçevesinde şirketlere yönelik `OHSAS 18001: İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Eğiti

En zenginler inşaat ve gayrimenkul şirketleri

Forbes'in En Zengin 100 Türk listesinde inşaat ve gayrimenkul şirketleri ağırlıkta.

Talimane'deki rezidans inşaatında kaza tehlikesi

Talimhane'deki rezidans inşaatından yola akan çamur, Dolapdere'ye inen yokuşu buz pistine çeviriyor. Önlem alınmazsa facia yaşanabilir.

Vakıflar'dan Çanakkale'de kat karşılığı inşaat

Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Çanakkale ilinin Ayvacık ilçesinde bulunan 629,24 metrekarelik arsaya kat karşılığı inşaat yaptıracak.

Ünlü sanatçılara kaçak inşaat davası

İmara aykırı inşaat yaptıkları gerekçesiyle Şener Şen ve Ali Poyrazoğlu'nun da aralarında bulunduğu 27 kişi mahkemelik oldu.

Sultanlar İnşaat eleman arıyor

Sultanlar İnşaat, üniversite mezunu, toplu konut inşaatı muhasebesinde en az 5 yıl deneyimli, genel muhasebe, finans, personel özlük işlemleri konularında tecrübeli, muhasebe sorumlusu alacak

inşaat seviye tespiti tablosu Haberi

inşaat seviye tespiti tablosu

İnşaat seviye tespit tablosu!

Bir arsa üzerinde yapılan bina inşaatları ilerleme derecelerine göre seviyelendiriliyor. Yapıların tespir edilen seviyelerine göre, inşaat için bazı izin veya krediler alınabiliyor.


Bir inşaatın seviyesi binada yapılan incelemeler sonucunda tespit ediliyor. İnşaat seviye tespiti için temel, zemin kat, birinci kat, çatı, doğrama, iç sıva, dış sıva, boya, badana, kaplamlar, elektrik tesisatı, sıhhi tesisat, kalorifer tesisatı ve müteferrik işlere bakılıyor. İnşaat seviye tespit tablosu şu şekilde;


İnşaat seviye tespit tablosu

I -  Bodrumsuz Tek Katlı Binalar

a) Temel Hafriyat ve Taş Duvar (Subasman Dahil) 5


b) Blokaj, Grobeton, Tuğla Duvar, Tavan ve Saçak 26


c) Çatı 12


d) Doğrama (Komple) ve Sıvalar 14


e) Tesisat ve Teçhizat (Temiz ve Pis Su ve Elektrik) 18


f) Kaplamalar, Mozaik, Yağlı Boya 7


g) Merpen, Harici Sıva, Dış Kapı, Badana,...