05 / 05 / 2024

inşaat seviyesi

inşaat seviyesi

Bir arsa üzerinde yapılan bina inşaatları ilerleme derecelerine göre seviyelendiriliyor. Bu seviyelere göre yapının durumuna göre, bazı izin veya krediler alınabiliyor. Peki, inşaat seviye tespiti nasıl yapılır?

İngiltere’de inşaat sektörü Haziran'da daraldı: Son 5 ayın en düşük seviyesi!

S-P Global/CIPS tarafından yapılan açıklamada, İngiltere’de inşaat sektörünün Haziran ayında daraldığı kaydedildi.

KİPTAŞ İzmit Çınar Evler'de inşaat seviyesi yüzde 17'ye ulaştı! 

28 Aralık'ta temeli atılan ve 18 ay içerisinde tamamlanması beklenen İzmit Çınar Evler'in inşaatında fiziki ilerleme yüzde 17 seviyesine geldi.

KİPTAŞ İzmit Çınar Evler'de inşaat seviyesi yüzde 10'a ulaştı! 

28 Aralık'ta temeli atılan ve 18 ay içerisinde tamamlanması beklenen İzmit Çınar Evler'in inşaatında fiziki ilerleme yüzde 10 seviyesine ulaştı. 

KİPTAŞ İzmit Çınar Evler'de inşaat seviyesi yüzde 8'e ulaştı! 

28 Aralık'ta temeli atılan ve 18 ay içerisinde tamamlanması beklenen İzmit Çınar Evler'in inşaatında fiziki ilerleme yüzde 8 seviyesine ulaştı. 

KİPTAŞ Silivri 4. Etap'ta inşaat seviyesi yüzde 30'a ulaştı! 

13 Haziran 2020'de temeli atılan ve sosyal konut vizyonu ile inşa edilen KİPTAŞ Silivri 4. Etap Konutları'nın inşaatında son durum ne? 

İnşaat işleri seviyesi Temmuz'da 1,1 puan yükseldi!

Haziran ayında bir önceki aya göre 3,6 puan gerileyen mevcut inşaat işleri seviyesi Temmuz'da 1,1 puan yükseldi.

İnşaat faaliyetleri ikinci çeyrekte yavaşladı!

Türkiye İMSAD, Haziran 2018 Sektör Raporu'nu açıkladı. Verilere göre, Haziran'da mevcut inşaat işleri seviyesi 3,6 puan, yeni alınan inşaat işleri seviyesi ise 3,4 puan geriledi

Ödemiş Rahmanlar Barajı inşaatının yüzde 40'ı tamamlandı!

İzmir’in Ödemiş ilçesinin içme ve sulama suyu ihtiyacını karşılayacak Rahmanlar Barajı’nda inşaatı seviyesi yüzde 40’lara ulaşırken, barajın 2016 yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

İnşaat tamamlama kredisi veren bankalar 2015!

İnşaata başlanan ancak tamamlamayan yapılar için bankalar inşaat tamamlama kredisi veriyor. Bu kredi, inşaat seviyesi belli bir orana ulaşan yapılar için veriliyor. İşte inşaat tamamlama kredisi veren bankalar 2015..

İnşaat işleri seviyesi Eylül'de 3,7 puan düştü!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından hazırlanan rapora göre, mevcut inşaat işleri seviyesi mevsimsellik etkisiyle yılın ikinci çeyrek döneminde artarken üçüncü çeyrekte mevcut işler seviyesinde gerileme başladı.

İnşaat sektörü Eylül'de yüzde 2 büyüdü!

İMSAD Eylül Ayı Sektör Raporuna göre, inşaat sektöründe mevcut inşaat işleri seviyesi eylül ayında 3,7 puan düştü.Sektör 2015 yılının ikinci çeyreğinde ise yüzde 2 büyüdü.

İnşaat sektöründe inşaat işleri seviyesi 3.7 puan düştü!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından hazırlanan "Eylül Ayı Sektör Raporu" açıklandı. İnşaat sektöründe mevcut inşaat işleri seviyesi eylül ayında 3.7 puan düştü.

İnşaat işleri seviyesi Eylül'de 3,7 puan düştü!

İMSAD tarafından hazırlanan “Eylül Ayı Sektör Raporu” açıklandı. Rapora göre, mevcut inşaat işleri seviyesi mevsimsellik etkisiyle yılın ikinci çeyrek döneminde artarken üçüncü çeyrekte mevcut işler seviyesinde gerileme başladı.

inşaat seviyesi Haberi

inşaat seviyesi

İnşaat seviye tespiti nasıl yapılır?

Bir arsa üzerinde yapılan bina inşaatları ilerleme derecelerine göre seviyelendiriliyor. Bu seviyelere göre yapının durumuna göre, bazı izin veya krediler alınabiliyor.


Bir inşaatın kaba inşaat olduğu veya yüzde 70,80 tamamlandığı yapılan incelemeler sonucunda tespit ediliyor. Peki, inşaat seviye tespiti nasıl yapılır? İnşaat seviyesi nasıl belirlenir?


İnşaat seviye tespiti için temel, zemin kat, birinci kat, çatı, doğrama, iç sıva, dış sıva, boya, badana, kaplamlar, elektrik tesisatı, sıhhi tesisat, kalorifer tesisatı ve müteferrik işlere bakılıyor.


Bu işlerin her birinin ayrı yüzdelik oranı bulunuyor. Bu oranlar bodrumlu ve bodrumsuz bir binaya göre de değişebiliyor. İnşaat seviye tespiti tutanak örneği şu şekilde sıralanıyor:


SEVİYE TESPİT TUTANAĞI ÖRNEĞİ


YİBF No: …………

İlgili İdare :

Yapı Sahibi :

Yapı Ruhsat Tarihi ve No :

Yapının Adresi :

Pafta/Ada/Parsel No :

Yapı İnşaat...