29 / 04 / 2024

İnşaat ve İnşaat Malzemeleri Sektörünün 2013 Yılı Değerlendirmesi

İnşaat ve İnşaat Malzemeleri Sektörünün 2013 Yılı Değerlendirmesi

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Yetişener: "Son 6 çeyrektir küçülen özel sektör inşaat harcamaları üçüncü çeyrekte yüzde 7,5 oranıyla yeniden büyüme sürecine girdi. Bu büyüme yılın son çeyreğinde de devam ediyor"

Şua İnşaat'ın Fikirtepe ve Kartal projelerinde inşaat başlıyor!

ŞUA inşaat,Fikirtepe ve Kartal'da konumlandırdığı iki projede inşa çalışmalarına başlayacak. Şua inşaat Satış ve Pazarlama Koordinatörü Ahmet Sarıçalı, yeni projelerle birlikte Anadolu yakasına 3 milyar TL'lik değer katacaklarını söyledi.

Has Kentsel Dönüşüm İnşaat Konut Pazarlama Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Has Kentsel Dönüşüm İnşaat Konut Pazarlama Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Eyyup Karababa tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 17 Nisan'da Küçükçekmece, Fatih Mahallesi'nde kuruldu.

BTSO inşaat ve gayrimenkul yatırımcılarını ağırladı!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Körfez ülkelerinden gelen inşaat ve gayrimenkul yatırımcılarını ağırladı. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, İnşaat Fuarı'nın önemli işbirliklerine ve yeni yatırımlara öncülük edeceğini söyledi.

Keten İnşaat adını ve logosunu değiştirdi!

Keten inşaat, geçtiğimiz aylarda Keten Grup oldu. Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Keten, firma adının ve logo değişikliğinin sebeplerini açıkladı.

Altın Dağ İnşaat Tekstil Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Altın Dağ İnşaat Tekstil Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Aikemu Ajimaimaiti tarafından 1 milyon 40 bin TL'lik sermaye ile 25 Mart'ta Bakırköy'de kuruldu.

As Planlama Kentsel Dönüşüm Proje Müşavirlik Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

As Planlama Kentsel Dönüşüm Proje Müşavirlik Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Elvin Özdemir tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 24 Mart'ta kuruldu.

Aydın Yapım İnşaat Organizasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aydın Yapım İnşaat Organizasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Nurettin Kaban tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 23 Mart'ta Fatih, Yavuz Sinan Mahallesi'nde kuruldu.

Doğrudan ve dolaylı istihdamın adresi inşaat!

"Doğrudan ve dolaylı istihdamın adresi inşaat" diyen Şahika Grup Yapı Ortaklarından İç Mimar Murat Altuntaş, "İnşaatta ciddi birikim var. Doğru adımlarla işsizliğe ilaç olabilir" dedi.

Aygün Müteahhitlik İnşaat Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aygün Müteahhitlik İnşaat Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 9 Mart 2015'te, 20 bin TL sermaye bedeli ile Ümraniye'de Mehmet Aygün Müdürlüğü 'nde kuruldu.

Ater Grup inşaat ve enerji yatırımlarını hızlandırdı!

Ater Grup, geleceğin sektörleri inşaat ve enerji alanlarındaki yatırımlarını hızlandırdı. Yapı sektöründe öne çıkanAter Grup, önümüzdeki süreçte kentsel dönüşüm projeleriyle de adından söz ettirecek.

Açıkalın Mobilya İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Açıkalın Mobilya İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 19 Şubat 2015'te, 100 bin TL sermaye ile Sancaktepe 'de, İlhami Açıkalın Müdürlüğü 'nde kuruldu.

Çıtır Usta Fas ve Tacikistan restoranının inşaatına başladı!

Türkiye'de 16 ilde faaliyet gösteren Çıtır Usta, Fas'ta açtığı ilk restoranının ardından Fas ve Tacikistan'da birer restoranın daha inşaatına başladı. Çıtır Usta'nın bundan sonraki hedefi ise Suudi Arabistan ve Avrupa'da 3 ülkeye daha yayılmak.

By Üstün İnşaat Nakliyat Otomotiv Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

By Üstün İnşaat Nakliyat Otomotiv Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Yunus Emre Sezici tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 29 Ocak'ta kuruldu.

İnşaat ve İnşaat Malzemeleri Sektörünün 2013 Yılı Değerlendirmesi Haberi

İnşaat ve İnşaat Malzemeleri Sektörünün 2013 Yılı Değerlendirmesi


Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nin (Türkiye İMSAD) "İnşaat ve İnşaat Malzemeleri Sektörünün 2013 Yılı Değerlendirmesi" raporunda, özel sektörün ivmesiyle inşaat sektörünün 2014 yılında yüzde 5 oranında büyüyeceği belirtildi.


Türkiye İMSAD'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye İMSAD tarafından düzenlenen "2014 Sürprizler Yılı mı, Fırsatlar Yılı mı?" konulu ekonomi toplantısında, "İnşaat ve İnşaat Malzemeleri Sektörünün 2013 Yılı Değerlendirmesi" raporu da açıklandı.


Kamu inşaat harcamalarının yıl genelinde yüzde 30'u aşan oranda büyüdüğüne ve inşaat sektöründeki büyümede etkin olduğuna işaret edilen raporda, 2014 yılında Türkiye ekonomisi için yüzde 4 oranında büyüme hedefi konulduğu, tüketim harcamalarında ise yüzde 3,2 büyüme öngörüldüğü aktarıldı.


2014 yılının aynı zamanda tasarruf yılı ilan edildiğine değinilen rapora göre, 2014 yılında içinde inşaat harcamalarının da içinde bulunduğu özel sektör yatırım harcamalarında hedeflenen büyüme yüzde...