11 / 05 / 2024

inşaat verileri 2018

inşaat verileri 2018

İNTES Başkanı Celal Koloğlu 2017 yılı için açıklanan büyüme verilerini ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Koloğlu ''2017 yılı için açıklanan büyüme verileri Türkiye ekonomisinin gücünün ve sağlam temeller üzerine oturduğunun göstergesidir'' dedi. 

Konutta maliyet katlanıyor! İnşaat maliyeti bir senede yüzde 115 arttı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, Temmuz 2022'ye ilişkin inşaat maliyet endeksi verileri açıklandı. Peki inşaat maliyetleri Temmuz 2022'de ne oldu? İnşaat maliyetleri arttı mı? İşte o veriler...

İnşaat maliyet endeksinde büyük artış! İşte Nisan 2022 inşaat maliyet endeksi verileri...

İnşaat maliyet endeksi 2022 Nisan ayı verileri açıklandı. Verilere göre nisan ayından inşaat endeksi mart ayına göre yüzde 6,12 arttı. İşte Nisan 2022 inşaat maliyet endeksi rakamları...

İnşaat sektörü güven endeksi yüzde 2 azaldı!

Merakla beklenen  ekonomik güven endeksi verileri resmen açıklandı. Söz konusu verilere göre, inşaat sektörü güven endeksinin yüzde 2 azaldığı görüldü.

İnşaat maliyetlerinde rekor yükseliş: Bir yılda yüzde 67,74 arttı!

İnşaat maliyetlerinde rekor yükseliş kaydedildi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından merakla beklenen Aralık 2021 dönemine ilişkin inşaat maliyet endeksi verileri açıklandı. İşte o veriler...

Avro Bölgesi'nde Kasım'da inşaat üretimi düştü mü?

Avrupa Birliği ve Avro Bölgesi'nin Kasım 2021'de mevsimsellikten arınmış inşaat üretimi verileri yayımlandı. 19 üyeli Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, Kasım ayında, Ekim ayına göre yüzde 0,2 azaldı. İnşaat üretimi, 2020 yılının Kasım ayına göre ise yüzde 0,5 artış gösterdi.

İnşaat maliyet endeksindeki artış Kasım 2021'de rekor kırdı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından merakla beklenen Kasım 2021 dönemine ait inşaat maliyet endeksi verileri açıklandı. Buna göre, Kasım 2021'de

Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin inşaatında son durum ne?

2018'de inşaatına başlanan Dolmabahçe-Levazım Tüneli'nin yapımı devam ediyor. Tünelin ulaşıma önemli alternatif olacağını dile getiren Prof. Dr. Halit Özen, tünelin inşaatının tamamlanmasıyla  çevre kirliliğinin azalacağını dile getirdi.

En gözde 10 inşaat şirketi son 3 yılda ne kadar kurumlar vergisi ödedi?

Kamudan en büyük ihaleleri kazanan inşaat şirketlerinin 2018, 2019 ve 2020 senelerinde ödediği kurumsal vergilerin miktarı açıklandı. 

İnşaat sektörünü 2021'in 2'nci yarısında neler bekliyor?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan istatistiklere göre; 2019'da hazır beton sektöründe ciddi bir düşüş kaydedildi. Peki inşaat sektörünü 2021'in 2'nci yarısında neler bekliyor? THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, sektörü ve verileri değerlendirdi.

İnşaat sektörü yeniden yükselişe geçti!

2018'den itibaren daralma eğiliminde olan inşaat sektörü, tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgının ortaya çıkmasından nasıl etkilendi?

ABD'de inşaat harcamaları Mart'ta beklentilerin altında yükseldi!

ABD'deki inşaat harcamaları verileri açıklandı. Verilere göre, Mart 2021'de inşaat harcamaları aylık bazda yüzde 0,2 arttı ve piyasa beklentilerinden daha az yükseldi.

Emay İnşaat'ın konkordato davası için karar alındı!

İstanbul'da gerçekleştirdiği projelerle tanınan, 2008'de kurumlar vergisi Türkiye rekortmenliğinde 62'nci sırada yer alan Emay inşaat, 2018 Kasım'da konkordato ilan etmişti. Konkordato davası için karar alındı.

Ankara Sincan'daki kültür ve kongre merkezi inşaatının yüzde 60'ı tamam!

Ankara Sincan'daki kültür ve kongre merkezinin ihalesi 2018'de yapılmış ve 47 milyon TL bedelle bir firmaya verilmişti. Peki kültür merkezinin inşaatında son durum ne? Kültür merkezi ne zaman tamamlanacak?

inşaat verileri 2018 Haberi

inşaat verileri 2018

İNTES Başkanı Celal Koloğlu 2017 yılı için açıklanan büyüme verilerini ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İşte, Celal Koloğlu'nun açıklaması.. 


2017 yılı için açıklanan büyüme verileri Türkiye ekonomisinin gücünün ve sağlam temeller üzerine oturduğunun göstergesidir. Türkiye ekonomisi hükümetimizin attığı adımların etkisi ve başta inşaat sektörü olmak üzere özel sektörün girişimciliği ile büyüme rakamlarında tarih yazdı, TÜİK tarafından açıklanan verilere göre tüm alt sektörlerin büyüme performansı sergilemesiyle genel ekonomideki büyüme 7,4 olarak gerçekleşti ve 2013 yılından sonraki en yüksek büyüme performansı oldu. İnşaat sektörü %8,9’luk artışla büyümede önemli bir rol oynadı. Bu büyüme rakamlarında özel sektör yatırımlarının payının artması 2018 yılında da büyümenin sürdürülebilir olacağı yönünde öncü göstergedir.

Türkiye, 15 Temmuz gibi kritik bir sürecin sonrasında, terörle mücadeleyi sürdürdüğü bir dönemde, jeopolitik risklere, küresel...